Το TOP10 της 17ης αγωνιστικής

Ο Θέμης Καίσαρης γράφει για τη 17η αγωνιστική και όσα αυτή μας άφησε.

Το TOP10 της 17ης αγωνιστικής

10. Έσπασε το σερί στη Ξάνθη

Έξι σερί νίκες είχε στην έδρα της Ξάνθη, επίδοση ρεκόρ στην παρουσία της στην πρώτη κατηγορία. Ήθελε να τις κάνει επτά, αλλά έπεσε πάνω στον Πανθρακικό και στον Εμπό που καθάριζε τα πάντα στο κέντρο της άμυνας. Τα υπόλοιπα τα σταμάτησε ο Αθανασιάδης και τα δοκάρια κι έτσι η Ξάνθη έμεινε στο 0-0 και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Παναιτωλικό στην 5η θέση

9. Ατρόμητος χωρίς επίθεση

Ο Κατσουράνης έκανε ντεμπούτο, έστω και στο τέλος του αγώνα, αλλά στον Ατρόμητο δεν άλλαξαν πολλά. Τρίτο 0-0 στο Περιστέρι, συνεχίζεται το τεράστιο πρόβλημα στην επίθεση. Η ομάδα του Σα Πίντο έχει τη χειρότερη επίθεση της πρώτης 8άδας, με μόλις 15 γκολ ενεργητικό σε 16 παιχνίδια. Κι αν αφαιρέσει κανείς το 4-3 με τον Αστέρα Τρίπολης, ο Ατρόμητος έχει 11 γκολ σε 15 ματς.

8. "Χαστούκι" για Αστέρα στην Κέρκυρα

Υποτίθεται πως τώρα ο Αστέρας θα κοιτούσε ψηλότερα. Τώρα που η ευρωπαϊκή περιπέτεια έλαβε τέλος, τώρα που μπορούσε να συγκεντρωθεί στο πρωτάθλημα, τώρα που ξεκουράστηκε. Η ομάδα του Βεργέτη πήγε στην Κέρκυρα για να τα ξεκινήσει όλα αυτά και επέστρεψε με ήττα. Ναι, ίσως οι γιορτές επηρέασαν λίγο την ομάδα, που έχει πολλούς ξένους στη διάθεσή της.

Όμως, πέρσι ο Αστέρας έκανε επτά ήττες εκτός έδρας σε όλο το πρωτάθλημα και φέτος έχει ήδη τέσσερις, χωρίς ακόμα να έχει παίξει σε Καραϊσκάκης, Λεωφόρο και Τούμπα.

7. Ο Παναθηναϊκός πορεύεται

Όπως τα έχουμε πει. Ο Παναθηναϊκός πορεύεται έτσι. Χωρίς στόχους, χωρίς πίεση, χωρίς αναγκαιότητα νίκης. Πάει σε δύσκολες έδρες, παίζει, άμα κάτσει το διπλό (Αγρίνιο) έχει καλώς, αλλιώς καλό είναι και το Χ (Τρίπολη, Γιάννενα) και δεν τρέχει και τίποτα αν έρθει και καμιά βαριά ήττα (Ξάνθη).

Τα νεύρα που είχε ο σύλλογος με τη μη αλλαγή της ώρας του αγώνα και με την ταλαιπωρία που πέρασε είναι σε ένα βαθμό δικαιολογημένα. Όμως, είναι άλλο το να πεις πως πρέπει να υπάρχει γενική μέριμνα για τους χειμερινούς αγώνες στα Γιάννενα κι άλλο το να ζητάς ξαφνικά αναβολή, ενώ ξέρεις πως η Νόβα αποκλείεται να δεχθεί κάτι τέτοιο.

Το κακό είναι πως ο Παναθηναϊκός μοιάζει να προτιμά να είναι δυσαρεστημένος με πράγματα εκτός συλλόγου, παρά με τις γκέλες και τις εμφανίσεις της ομάδας.

6. Γραμμή και οφσάιντ

Όλα τα είχαμε κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά αυτό έχει. Απ'το Σάββατο το βράδυ ξεκίνησε ένα ρεσιτάλ χαζομάρας ότι δήθεν η γραμμή της Νόβα μπαίνει στραβά και αυτό γίνει επίτηδες. Χαζομάρα απ'όπου κι αν το πιάσεις. Απ'το γεγονός πως η γραμμή δεν μπαίνει όπως νά'ναι, απ'την κουβέντα που κατάρριψε τη λογική, αφού είναι δεδομένο πως οι παράλληλες γραμμές φαίνονται “στραβές” λόγω της προοπτικής και του βάθους πεδίου. Πράγματα που ο Γρηγόρης Κατσογιάννης, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας της Forthnet, μίλησε στη SUPER BALL για να τα εξηγήσει.

Το TOP10 της 17ης αγωνιστικής

Τελευταίο ρεκόρ του εγχώριου παραλογισμού: πρωτοσέλιδα εφημερίδων που είχαν τη φωτογραφία του γκολ του Πανιώνιου και θεωρούσαν σκάνδαλο πως ακυρώθηκε. Για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε ως πειστήριο λάθους μια φωτό που αποδεικνύει το σωστό.

5. Ο ρόμβος ερρίφθη

Πριν τη διακοπή, ο ρόμβος του Μίτσελ ήταν το κάτι το άλλο, η λύση στα προβλήματα του Ολυμπιακού, αφού έτσι ήρθε το εμφατικό 5-0 στη Μυτιλήνη. Μετά το 2-1 με τον Πλατανιά, ο ρόμβος έγινε το σύστημα που δεν λειτούργησε και ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις. Αυτά τα αστεία συμβαίνουν όταν οι κρίσεις είναι επιφανειακές, εύκολες και βιαστικές.

Για “ρόμβο της αποτυχίας” είχαμε μιλήσει τότε. Γιατί δεν είχαμε μείνει στο τελικό σκορ, αλλά στο γεγονός πως ο Ολυμπιακός είχε μόνο δύο φάσεις στο πρώτο ημίχρονο και αμφότερες ήταν από σέντρες από τα άκρα. Αν μια ομάδα έχει ως μοναδικό τρόπο τις σέντρες, είναι τουλάχιστον αφελές να μιλάς για διάταξη που λύνει τα προβλήματα.

4. Μήτρογλου-Μπενίτες

Άλλη περίπτωση, ο Παραγουανός. Αποθεώθηκε με τεράστια ευκολία για τα όσα έκανε στη Μυτιλήνη. Και μετά ήρθε ο αγώνας με τον Πλατανιά και ο Μπενίτες τράκαρε με όποιον έβρισκε μπροστά του, σαν συγκρουόμενο. Ο κόσμος, βέβαια, ψημένος επειδή ο Παραγουανός είναι νέο πρόσωπο, δυσανασχέτησε όταν ο Μπενίτες έγινε αλλαγή, χωρίς να βλέπει πως ήταν ο χειρότερος παίκτης του γηπέδου.

Το TOP10 της 17ης αγωνιστικής

Κι απ'την άλλη ο Μήτρογλου. Βαρύς, ξενερωμένος, ακούνητος, αλλά έλα που η μπάλα πηγαίνει στο πλεκτό. Ο Μήτρογλου μπορεί να μην βάζει προσωπικά γκολ, όπως πέρσι, αλλά τουλάχιστον είναι ακόμα αποτελεσματικός ως finisher. Ήταν και είναι αστείο να συζητάνε κάποιοι πως πρέπει να παίζει ο Μπενίτες.

3. Παναιτωλικός πεντάδας

Όταν ο Παναιτωλικός βρισκόταν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, η στήλη έγραφε πως έχει πολύ καλή ομάδα, είχε δύσκολο πρόγραμμα και θα ανέβει. Όταν ανέβηκε, συζητούσαμε πως μπορεί και πρέπει να βάλει στόχο την πεντάδα. Όταν όλοι εστίασαν στον Μορένο, φτιάχναμε GIF για τα μαγικά του Μαρτίνες και ο Γιαννόπουλος έγραφε για τον Βιγιαφάνιες.

Ο καιρός πέρασε και ο Παναιτωλικός είναι 5ος, ο Βιγιαφάνιες κερδίζει το θαυμασμό όλων και ο Μαρτίνες είναι πρώτος δημιουργός του πρωταθλήματος με οκτώ ασίστ. Ας συνεχίσουν κάποιοι να πιστεύουν πως οι μεγάλοι έχουν τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

2. Δυσκοίλιος ΠΑΟΚ

Στην άμυνα δεν άλλαξαν πολλά. Εδώ και καιρό, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται να κυνηγάει τους αντίπαλους επιθετικούς και να τρώει διαρκώς το “ίδιο γκολ”. Και ναι, αυτό του Γιάννου ξεκίνησε από ατομικό λάθος, αλλά δεν ήταν η μοναδική φάση που ο Ιμπαγάσα μοίραζε, οι αμυντικοί έτρεχαν και ο Ιτάντζ έσωνε.

Αυτό που έχει προστεθεί τελευταία είναι πως ο Δικέφαλος έχει γίνει προβληματικός και στην επίθεση, στη δημιουργία. Ναι, τρια γκολ έβαλε με τον Πανιώνιο, αλλά δύο με στημένη φάση και ένα με πέναλτι. Η παραγωγή στην κανονική ροή του αγώνα σχεδόν ελάχιστη.

Όχι ανεξήγητα βέβαια. Με τριάδα χαφ Μαντούρο, Κάτσε, Τζανδάρη, με δεξιά πλευρά του Κίτσιου-Σαλπιγγίδη ο ΠΑΟΚ δεν έχει κάθετη απειλή και μένει η αριστερά πλευρά, δηλαδή Ρατς και Περέιρα, αφού ούτε ο Μακ είναι διαθέσιμος ακόμα. Οι ενισχύσεις δεν χρειάζονται μόνο στην άμυνα, αλλά στη θέση του κεντρικού χαφ και του δεξιού εξτρέμ.

1. Γιατί δεν έκαναν το ίδιο με Ολυμπιακό;

Ο Πανιώνιος πέτυχε ένα γκολ που καλώς ακυρώθηκε. Ο Πανιώνιος δέχθηκε γκολ από ένα αυστηρό πέναλτι (που εγώ δεν θα έδινα λόγω της υπερβολικής αντίδρασης του Παπαδόπουλου), αλλά πρώτα είχε προηγηθεί χάρις σε ένα ανύπαρκτο πέναλτι, με τον Κολοβό να λυγίζει προς τα μπρος και να πέφτει μόνος του πάνω στον Κάτσε.

Ο Πανιώνιος για όλα αυτά έβγαλε ανακοίνωση και αρκετοί παίκτες του έκαναν δηλώσεις. Κανένα πρόβλημα, δικαίωμά τους. Το ερώτημα είναι που ήταν οι αντιδράσεις παικτών, προπονητή και διοίκησης όταν στο Φάληρο ο Ολυμπιακός πετύχαινε το 1-0 (που έμεινε μέχρι τις καθυστερήσεις) με τον Μήτρογλου να τραβάει τον αμυντικό με τα δύο χέρια και να τον πετάει κάτω για να σκοράρει. Φάση δέκα φορές πιο καθαρή απ' όποια έγιναν στην Τούμπα.

Λίγο τα προσχήματα να κοιτάξετε...

News 24/7

24MEDIA NETWORK