Το υπαρκτό πρότζεκτ του υγιούς ΟΦΗ και ο μαστροχαλαστής Άρης

Ήταν δύο ομάδες που αναγνωρίστηκαν για την πρόοδό τους στη διάρκεια της σεζόν. Στο τέλος αυτής, ο ΟΦΗ καμαρώνει για το πετυχημένο πρότζεκτ του και ο Άρης αναζητά το επόμενο μέσα σε αγωνιστικά συντρίμμια.

Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ και ο Γιάννης Φετφατζίδης του Άρη μονομαχούν σε αναμέτρηση για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Κυριακή 7 Ιουνίου 2020
Ο Λισάντρο Σεμέδο του ΟΦΗ και ο Γιάννης Φετφατζίδης του Άρη μονομαχούν σε αναμέτρηση για τα playoffs της Super League 1 2019-2020 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Κυριακή 7 Ιουνίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα ban, τα συμβόλαια που δεν ανανεώθηκαν, μία ομάδα που μετά βίας συμπληρώνει αποστολή και μία ομάδα της κανονικότητας που έχει την πολυτέλεια του rotation. Σήμερα, στο 'Γεντί Κουλέ' του Ηρακλείου, αυτά είναι τα στοιχεία που θα κρίνουν την έκβαση της αναμέτρησης που ανοίγει την αυλαία της 8ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Super League 1, με την 5η θέση να είναι ο μοναδικός και ρεαλιστικός στόχος ΟΦΗ και Άρη.

Προ λίγων ημερών το παραδέχθηκε ο Γιώργος Σίμος, ότι ο κρητικός σύλλογος πορεύεται με τον συγκεκριμένο στόχο, το να τερματίσει δηλαδή πάνω από τους 'κιτρίνους', να αποφύγει την τελευταία θέση. Επί της ουσίας, αυτό δεν αλλάζει κάτι στη σεζόν, ο στόχος του ΟΦΗ άλλωστε επετεύχθη με την είσοδό του στα πλέι οφ και την έξοδο στην Ευρώπη, ωστόσο το ψυχολογικό κομμάτι είναι αυτό που παίζει ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Από τη στιγμή που ο Άρης βρίσκεται σε 'ημιθανή' κατάσταση λόγω του ban και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, οι 'μελανόλευκοι' αποκτούν έξτρα κίνητρο για το συγκεκριμένο παιχνίδι, πέραν της επιδίωξης για την πρώτη νίκη στο μίνι πρωτάθλημα.

Το οξύμωρο, βέβαια, είναι ότι από την πρεμιέρα των πλέι οφ, όταν αναμετρήθηκε το συγκεκριμένο ζευγάρι στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' έως και τώρα, τα πράγματα έχουν διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό. Κυρίως από πλευράς Άρη, αλλά στην κουβέντα μπαίνει και ο ΟΦΗ, ο οποίος αναζητούσε τη χαμένη αγωνιστική ταυτότητά του και τη βρήκε μόλις... απέκτησε προβλήματα.

Το συγκρότημα του Σίμου μπήκε στα πλέι οφ χωρίς τον Κοσμά Τσιλιανίδη, δηλαδή τον έναν από τους δύο βασικούς εξτρέμ της ομάδας, ενώ στην πορεία έχασε και τον έτερο ικανό στις πτέρυγες, Λισάντρο Σεμέντο. Με δεδομένο ότι ο μοναδικός εξτρέμ που είχε απομείνει ήταν ο Ρικάρντο Βαζ, ο προπονητής του ΟΦΗ έπρεπε εξ ανάγκης να βρει λύση και αυτή εντοπίστηκε με την αλλαγή συστήματος. Δεν το είχε κάνει πολλές φορές εφέτος, το είχε δοκιμάσει στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ στην κανονική διάρκεια, το επανέλαβε τώρα στα πλέι οφ. Πρώτα με τον Ολυμπιακό και έπειτα κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Υπάρχει κίνητρο για τις ομάδες με πρότζεκτ και σωστό σχέδιο

Η πρώτη νίκη στα πλέι οφ δεν ήρθε, παρά μόνο η ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, αλλά ο ΟΦΗ εισήλθε σε μία διαφορετική συνθήκη. Η αγωνιστική εικόνα του βελτιώθηκε, απέκτησε ξανά ταυτότητα και ξεδίπλωσε τις αρετές του στο χορτάρι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, το οποίο έτσι κι αλλιώς ήταν ένα ματς ειδικών συνθηκών και απαιτήσεων, αλλά και αυτό με τον ΠΑΟΚ στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', εκεί όπου η κρητική ομάδα έκανε το καλύτερο εφετινό ημίχρονό της.

Την ίδια ώρα, ο Σίμος άνοιξε το ροτέισον, κάτι που είχε προαναγγείλει ότι θα γίνει πριν από το restart της επόμενης Super League 1. Νέα πρόσωπα και διαφορετικό σύστημα συνέθεσαν μία βελτιωμένη εκδοχή για τον ΟΦΗ, ο οποίος διεκδικεί απέναντι στον προβληματικό Άρη την πρώτη νίκη του, τη ρεβάνς για την ήττα με 1-3 στον 1ο γύρο, αλλά και την 5η θέση.

Ο Άρης από την άλλη, παρέδωσε το αγωνιστικό πνεύμα του στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Κάπου εκεί, τελείωσε η χρονιά για εκείνον. Οι συνεχόμενες ήττες, τα βαριά σκορ κι η εικόνα αποσύνθεσης μιας ομάδας που σε γενικές γραμμές ήταν από εκείνες που ήταν ευχάριστο να παρακολουθείς, συνθέτουν τη νέα κατάσταση.

Το αύριο του ΟΦΗ, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα στο Ηράκλειο, είναι λαμπρό και γεμάτο συνθήκες για τα επόμενα βήματα προς τα πάνω. Το αύριο του Άρη είναι σκοτεινό, γεμάτο με ερωτήματα. Κι εδώ ακριβώς έρχεται η κουβέντα για το πώς ακριβώς χτίζεται μία ομάδα. Όχι μόνο από ποια υλικά είναι φτιαγμένη, αλλά και ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντάς της. Εδώ, το πρότζεκτ του ΟΦΗ κερδίζει αυτό του Άρη από τα αποδυτήρια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK