Τζιανλούκα Βιάλι: Η συγκλονιστική δικαίωση στο Γουέμπλεϊ με τον "αδερφό" του Ρομπέρτο Μαντσίνι

Ο μυθικός Τζιανλούκα Βιάλι πέθανε σε ηλικία 58 ετών έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο από το 2017. Η απίστευτη/συγκλονιστική ιστορία δικαίωσης με τον καρδιακό του φίλο, Ρομπέρτο Μαντσίνι.

Τζιανλούκα Βιάλι: Η συγκλονιστική δικαίωση στο Γουέμπλεϊ με τον "αδερφό" του Ρομπέρτο Μαντσίνι
PRINT SCREEN

Μερικές ημέρες μετά από το θάνατο του Πελέ, το ποδόσφαιρο θρηνεί ξανά. Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος Ιταλός ποδοσφαιριστής, Τζιανλούκα Βιάλι σε ηλικία 58 ετών. Ο Βιάλι πάλεψε σκληρά για μία πενταετία με την επάρατη νόσο και δυστυχώς στις 06/01 ανακοινώθηκε ο θάνατός του.

Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και μία ξεχωριστή φιγούρα στην Ιταλία. Ο Βιάλι είναι θρύλος. Πέτυχε εξαιρετικά πράγματα στην καριέρα του με αποκορύφωμα ην κατάκτηση του μοναδικού πρωταθλήματος της Σαμπντόρια. Εκεί, ο Τζιανλούκα Βιάλι και ο καρδιάκος του φίλος Ρομπέρτο Μαντσίνι ήταν το απόλυτο δίδυμο. Ωστόσο, η απόλυτη δικαίωση για τους δύο ήρθε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020. Γιατί;

Βιάλι - Μάντσινι με τη "Σαμπ" κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό του Champions League το 1992 στο Γουέμπλεϊ και ηττήθηκαν 1-0 από την Μπαρτσελόνα (σ.σ. η Σαμπντόρια, τότε, είχε παίξει και με τον Παναθηναϊκό στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης).

Δεκαεννέα χρόνια μετά στο ίδιο γήπεδο το δίδυμο Βιάλι - Μαντσίνι δικαιώθηκε. Πρώτος προπονητής ο Ρομπερτό, βοηθός του ο Τζιανλούκα και η Ιταλία στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης μέσω της διαδικασίας των πέναλτι κόντρα στην οικοδέσποινα Αγγλία. Αξέχαστη η αγκαλιά των δύο ανδρών που έκλαιγαν από τη χαρά τους για τη μεγάλη επιτυχία της εθνικής του ομάδας.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Η μέρα που η Λίβερπουλ λήστεψε την Μπαρτσελόνα

Ο προπονητής της Μπενφίκα έκανε το απόλυτο expose στην Τσέλσι

Φερνάντο Σάντος: Ο επόμενος προορισμός του Πορτογάλου

News 24/7

24MEDIA NETWORK