Βραζιλία-Βολιβία: Το φανερό αβαντάζ και ο 'κύριος από το Αγρίνιο'

Το Πάμε Στοίχημα προσφέρει πολλά ειδικά στοιχήματα για το Copa America στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ. Το Contra.gr αναλύει το πρώτο μεγάλο ματς της 'σελεσάο'.

Ο Τιάγκο Σιλβα πανηγυρίζει μαζί με τον Φελίπε Κουτίνιο τη νίκη της Βραζιλίας επί της Ονδούρα
Ο Τιάγκο Σιλβα πανηγυρίζει μαζί με τον Φελίπε Κουτίνιο τη νίκη της Βραζιλίας επί της Ονδούρα AP

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, ο καιρός θα είναι αίθριος, η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου και υπάρχει πιθανότητα βροχής. Επίσης, για όσους θα έχουν νιώσει μια έλλειψη αδρεναλίνης, σαν κι αυτή που μόνο ένας επικός αγώνας ποδοσφαίρου μπορεί να προκαλέσει, το Copa América θα ανοίξει τις πύλες του με ένα σπουδαίο ματς, με ξεχωριστό ενδιαφέρον για στοιχηματικά πονταρίσματα στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα-ΟΠΑΠ. Αναφερόμαστε στη μάχη μεταξύ Βραζιλίας και Βολιβίας, δηλαδή μια υπερδύναμη του λάτιν ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε διαδικασία ανασύνθεσης ενός νέου χαρμανιού από 'μάγους' της μπάλας και ένα κάστρο μαχητών, που παλεύουν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο κάθε αναμέτρησης.

Βραζιλία: Ανακαλύπτοντας ξανά τη χαρά του παιχνιδιού

Η ομάδα του Τίτε, μπορεί να είδε τον Νειμάρ να βγαίνει εκτός μάχης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να πτοεί το ηθικό της. Στην υπέρτατη μάχη για τα σκήπτρα της κορυφής στη Νότια Αμερική, ο αγώνας προβλέπεται να είναι σκληρός και με έντονες απώλειες. Παρ' όλα αυτά, η εμφάνιση της Βραζιλίας κόντρα στην Ονδούρα, που οδήγησε σε μια επική νίκη με 7-0, ήταν μια ικανοποιητική ένδειξη πως η ομάδα που θα εμφανιστεί στο τουρνουά, απολαμβάνει το ποδόσφαιρο, απολαμβάνει να λειτουργεί πρώτα ως παρέα και ύστερα ως ένα σύνολο από μονάδες. Ρομπέρτο Φιρμίνιο, Ρισάρλιζον, Ντάβιντ Νέρες, Γκαμπριέλ Ζεζούς και Έβερτον συνθέτουν μια 'φρέσκια' πεντάδα επιθετικών με μέσο όρο ηλικίας που δεν ξεπερνάει τα 24 έτη, ενώ οι παρουσίες παικτών όπως ο Γουίλιαν, ο Φερναντίνιο, ο Τιάγκο Σίλβα, ο Φιλίπε Λουίς και ο Άλισον κάτω από τα δοκάρια, εμπνέουν ηρεμία και εμπιστοσύνη ως προς την ανάπτυξη του παιχνιδιού από την άμυνα. Η παρουσία της Βραζιλίας στο Copa América σε έναν όμιλο με Βενεζουέλα, Περού και Βολιβία, εγγυάται ματς πλούσια σε θεαματικό ποδόσφαιρο και εντυπωσιακά σκορ.

Βολιβία: Ο παράγοντας υψόμετρο και 'ο κύριος απ`το Αγρίνιο'

Στις 11 Οκτωβρίου 2017, η Βολιβία έχασε --πιο άνετα απ' όσο δείχνει το τελικό σκορ- με 2-4 από την Ουρουγουάη. Μπορούμε να εντοπίσουμε δεκάδες περιπτώσεις εκτός έδρας αγώνων όπου επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ο κανόνας: όποτε η εθνική Βολιβίας παίζει εκτός συνόρων, σε γήπεδα που βρίσκονται σε αρκετά χαμηλότερο υψόμετρο, τότε η νίκη έρχεται δύσκολα, περισσότερο μοιάζει με ανέφικτο όνειρο. Η κορυφή 'ζαλίζει' όσες εθνικές ομάδες καλούνται να αγωνιστούν στη Βολιβία, σε στάδια όπως το 'Estadio Hernando Siles', που βρίσκεται σε υψόμετρο 3.640 μέτρων από τη θάλασσα. Εκεί, η Βολιβία έχει σημειώσει θρυλικές νίκες, όπως το 2-0 κόντρα στη Βραζιλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 1994 και το επικό 6-1 κόντρα στην Αργεντινή, τον Απρίλιο του 2009. Toν Νοέμβριο του 2016, στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, κατάφερε να χάσει εκτός έδρας με 0-5 από την όχι ιδιαίτερα απειλητική Βενεζουέλα. Το Σάββατο, οι παίκτες της Βολιβίας θα βρεθούν στα εδάφη της Βραζιλίας, πιθανότατα λίγο ζαλισμένοι από την προσγείωση σε... επίπεδο έδαφος.

Και κάπου εδώ, αξίζει να αναλύσουμε το ρόστερ των Βολιβιανών. Η ομάδα αποτελείται κυρίως από παίκτες που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα και στελεχώνουν τις κορυφαίες ομάδες, με εξαίρεση τον Μαρσέλο Μαρτίνς που αγωνίζεται στην Κίνα και τους Αλεχάντρο Τσουματσέρο και Λουίς Ακίν, που παίζουν στη μεξικάνικη Πουέμπλα. Επίσης, η Βολιβία διαθέτει κι έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού πρωταθλήματος στην αμυντική γραμμή της, τον Ντιέγκο Μπεχαράνο. Πρόκειται για το δεξί μπακ της Μπολίβαρ, ο οποίος αγωνίστηκε στον Παναιτωλικό, καταγράφοντας 27 εμφανίσεις και σκοράροντας δυο φορές μέσα στο 2014-2015, με την ομάδα του Αγρινίου να τον παραχωρεί ξανά σε ομάδα της Βολιβίας τον Γενάρη του 2016. Χωρίς να μειώνουμε την πορεία του στη Μπολίβαρ, η παρουσία του σε ένα ρόστερ που έτσι κι αλλιώς δεν φημίζεται για τις ικανότητες του εκτός των συνόρων της χώρας, είναι μια ένδειξη ότι η ορεξάτη και γεμάτη δημιουργικό ταλέντο Βραζιλία, θα έχει πολλές ευκαιρίες να σκοράρει από τα δεξιά. Μια νίκη της Βραζιλίας με περισσότερα από 2 γκολ φαίνεται πως είναι το ενδεδειγμένο ποντάρισμα στο κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ και σίγουρα δεν χρειάζεται... μαγικά για να συμβεί.

Bonus: Οι 'σκύλοι' της Βενεζουέλας

Φυσικά το Βραζιλία - Βολιβία δεν είναι το μοναδικό ματς του οποίου το ποντάρισμα υπόσχεται έντονες συγκινήσεις. Την ίδια ημέρα, διεξάγεται και το Βενεζουέλα - Περού, από τον ίδιο όμιλο. Οι δυο ομάδες, αν και χαμηλής δυναμικότητας, μας δίνουν αφορμές για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, με την ομάδα με τα χρώματα της Βουργουνδίας να έχει το αβαντάζ. Η πρόσφατη νίκη της επί των ΗΠΑ με 3-0 σε φιλικό δείχνει πως ο επιθετικός Χοσέ Σαλομόν Ροντόν είναι σε φόρμα και ίσως να διαθέτει κι άλλα βέλη στη 'φαρέτρα' του. Η Βενεζουέλα διαθέτει παίκτες - 'σκυλιά', με εμπειρία από πρωταθλήματα της Ευρώπης, όπως ο Τομάς Ρινκόν που αγωνίζεται στην Τορίνο και ο Ρομπέρτο Ροσάλες της Εσπανιόλ και δίνει την εικόνα συνόλου με πειθαρχία και ικανότητες για να πάρει τη 2η θέση στον όμιλο, πίσω από τη Βραζιλία. Μια νίκη με πολλά γκολ κόντρα στο Περού δίνει μια ιδιαίτερα ελκυστική απόδοση στο κουπόνι στοιχήματος του Πάμε Στοίχημα -ΟΠΑΠ και αξίζει το ρίσκο.

Το νέο κουπόνι στοιχήματος του ΟΠΑΠ διαθέτει μια πλούσια γκάμα επιλογών μέσα από τη διοργάνωση του Copa América, αλλά και από εγχώριες διοργανώσεις. Η μαγεία συμβαίνει σε μια από τις επικές λάτιν βραδιές της σπουδαιότερης διοργάνωσης του νοτιοαμερικανικού ποδοσφαίρου και εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μη χάσεις χρόνο, δες εδώ όλες τις διαθέσιμες επιλογές στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα-ΟΠΑΠ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK