Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ: Πέθανε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την άλλοτε αρχηγό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, να αφήνει την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Σοκ στο ελληνικό βόλεϊ: Πέθανε η Ρούξι Ντουμιτρέσκου

Σοκ στον κόσμο του βόλεϊ και γενικότερα στον παγκόσμιο αθλητισμό, με την άλλοτε αρχηγό του Παναθηναϊκού στο βόλεϊ γυναικών, Ρούξι Ντουμιτρέσκου, να αφήνει την τελευταία της πνοή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 46 ετών, όπως γνωστοποίησε γνωστό η ρουμανική ομοσπονδία βόλεϊ.

Η Ντουμιτρέσκου γεννήθηκε στο Γκαλάτι της Ρουμανίας στις 20 Απριλίου 1977 και σε ηλικία 20 ετών άρχισε την καριέρα της στην Ελλάδα φορώντας τη φανέλα των Βριλησσίων (1997-2003), για να πάρει μεταγραφή το καλοκαίρι του 2003 στον Παναθηναϊκό όπου πραγματοποίησε μία μυθική καριέρα.

Με τις πράσινες αγωνίστηκε από το 2003 μέχρι και το 2010 και σε αυτό το διάστημα κατέκτησε 6 πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα και ήταν φιναλίστ το 2009 στον τελικό του CEV Challenge Cup, με την Ρουμάνα αθλήτρια να γίνεται αρχηγός του τριφυλλιού και να βλέπει τη φανέλα με το όνομά της και το Νο 9 στην πλάτη να αποσύρεται, ως ένδειξη σεβασμού του Παναθηναϊκού για την τεράστια προσφορά της στο σύλλογο.

Πέρα από την πλούσια τροπαιοθήκη της σε συλλογικό επίπεδο, μεγάλη στιγμή για την Ρούξι Ντουμιτρέσκου ήταν η παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, με την Ρουμάνα να έχει πάρει την ελληνική υπηκοότητα και να φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο από το 2004 μέχρι και το 2009.

Σημειώνεται πως η Ρουξάνα Ντουμιτρέσκου ήταν παντρεμένη με τον Αλέξανδρο Νικολαΐδη και μαζί του είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Φίλιππο.

Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές της Premier League εξελίχθηκε σε φάντασμα του Λονδίνου

Η Ντόρτμουντ στη γωνία για να κλέψει από την Μίλαν επιθετικό με μεγαλύτερο potential από του Χάλαντ

News 24/7

24MEDIA NETWORK