Ανέλαβε την ευθύνη ο Hamilton

O Βρετανός δεν έψαξε δικαιολογίες για τα λάθη στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ανέλαβε την ευθύνη ο Hamilton

Μπορεί οι υποχρεώσεις του Lewis Hamilton στο ευρωπαϊκό Grand Prix να άρχισαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μιας και έκανε το 3 στα 3 στις ελεύθερες δοκιμές, ωστόσο την κρίσιμη ώρα, όλα πήγαν στραβά. Ο οδηγός της Mercedes έκανε απανωτά λάθη στις κατατακτήριες δοκιμές και αυτό του στοίχισε σημαντικά.

Το τέταρτο και πιο σοβαρό, είχε ως αποτέλεσμα ο εμπρός δεξιός τροχός της W07 Hybrid να χτυπήσει στον τοίχο, στην εσωτερική της στροφής 11. Έτσι τέθηκε νοκ-άουτ από τη μάχη της Pole Position, που κατέληξε στον teammate του στη Mercedes και πρωτοπόρο της βαθμολογίας Nico Rosberg. Την ίδια ώρα, ο Lewis θα εκκινήσει μόλις δέκατος.

Όμως όταν βρέθηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου, στη μεικτή ζώνη του Μπακού, ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν έψαξε δικαιολογίες.

«Δεν νιώθω πως πρέπει να ψάξω δικαιολογίες, ότι συνέβη δεν είχε να κάνει με κανέναν άλλο, απλά εγώ δεν έκανα καλούς γύρους. Ήταν καλοί γύροι, ήμουν ήδη τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου κάτω από τον προηγούμενο άρα αναμφίβολα πήγαινα γρήγορα, απλά δεν ολοκλήρωσα το γύρο. Κάναμε κάποιες αλλαγές στα φρένα σε σχέση με χθες. Δεν απέδωσαν το ίδιο, δεν μπορούσα να φρενάρω στα ίδια σημεία που φρέναρα χθες. Δεν προσαρμόστηκα και ήταν δικό μου λάθος. Δεν έφταιγε το μονοθέσιο, απλά δεν μπορούσα να βρω ρυθμό σήμερα».

News 24/7

24MEDIA NETWORK