Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ: Ο πρώτος αντίπαλός του δεν θα είναι ο ΜακΓκρέγκορ

Στους 11 μήνες αφότου υπέταξε τον ΜακΓκρέγκορ και τιμωρήθηκε ο Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ θα έχει την ευκαιρία να πάρει πίσω τον τίτλο του στο UFC. Από τον νυν κάτοχο.

Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ: Ο πρώτος αντίπαλός του δεν θα είναι ο ΜακΓκρέγκορ

Αν σου έλειψαν τα νέα για τον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, μάθε πως εκτίει ακόμη την ποινή αποκλεισμού για την άγρια συμπλοκή μετά την άνιση μάχη που έδωσε με τον Κόνορ ΜακΓκρέγκορ, στις 6 Οκτωβρίου. Τότε που μετά τη σαρωτική επικράτησή του πρωταγωνίστησε σε μια σκηνή χωρίς προηγούμενο στο UFC.

Η τιμωρία που του επεβλήθη τον Γενάρη ήταν 9 μήνες και λήγει στις 6 Ιουλίου 2019. Αφού το συναπάντημα με τον Φλόιντ Μεϊγουέδερ αποδείχθηκε φούσκα, από εκείνη την ημέρα και μετά είναι διαθέσιμος να επιστρέψει στο οκτάγωνο, και να κερδίσει πίσω ό,τι ακριβώς στερήθηκε: αφενός τη δράση αφετέρου τον τίτλο του στην κατηγορία 'Lightweight'.

Τον οποίο από τις 13 Απριλίου κατέχει ο Ντάστιν Πουαριέ. Ο 30χρονος Αμερικάνος μαχητής, με τις γαλλικές ρίζες, είχε με ομόφωνη απόφαση νικήσει στο UFC 236 της Ατλάντα τον Μαξ Χολογουέι και είχε ανακηρυχθεί προσωρινός πρωταθλητής. Μέχρι να βρεθεί με τον άτρωτο (27-0) Νταγκεστανό υπεραθλητή - και πιθανόν να χάσει!

Το ραντεβού των δύο ορίστηκε, εμμέσως πλην σαφώς, για τις 7 Σεπτεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι των Εμιράτων. Το υπέθεταν όλοι από το promo video που ετοίμασε η εταιρία παραγωγής προκειμένου να διαφημίσει τη συμφωνία διάρκειας πέντε ετών με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ο Ντέινα Γουάιτ, αυτόν που το UFC δεν έχει ξεφορτωθεί ακόμα, δεν το ανακοίνωσε. Άφησε όμως να εννοηθεί σε συνδυασμό με τις εικόνες που προβάλλονταν ταυτόχρονα.

Είναι ξεκάθαρο, νομίζουμε.

Αν όχι, ο Πουαριέ φρόντισε να το κάνει. Με την ανάρτησή του στο twitter.

Location Sent έγραψε.

Οι μύστες 'έπιασαν' το νόημα που έκρυβαν οι δυο λέξεις του 'Diamond'. Οι υπόλοιποι ας μάθουν πως πρόκειται για μια φράση που ο Νουρμαγκομέντοφ είχε πρωτοχρησιμοποιήσει και επαναλάμβανε διαρκώς προκαλώντας τον ΜακΓκρέγκορ με αφορμή την επίθεση στο μαύρο βαν, τον τραυματισμό του Μάικλ Κιέζα και τις προσβολές για την οικογένεια, την καταγωγή και τη θρησκεία του.

Αν με ψάχνεις, στείλε μου μέρος. Μόνο στείλε μου μέρος

Ο έμπειρος Πουαριέ, με τη σχεδόν 10ετή θητεία στο UFC μετά τη συγχώνευση με το WEC (World Extreme Cagefighting) στο δυναμικό του οποίου ανήκε αρχικά, του έστειλε ήδη. Περιμένει την απόκριση. Μέχρι τότε ο Νουρμαγκομέντοφ, αυτός που έφτασε μέχρι τον Βλάντιμιρ Πούτιν, θα συναντά... παλιούς φίλους!

(κεντρική φωτογραφία: AP Photo/John Locher)

News 24/7

24MEDIA NETWORK