H τρανς αθλήτρια Σίσι Τέλφερ προκαλεί πανικό σε φασίστες και 'φεμινιστές'

Η Σίσι Τέλφερ έκανε το λάθος να κερδίσει χρυσό μετάλλιο στο Κολεγιακό πρωτάθλημα στίβου. Ακολούθησε οργή και μίσος πέρα από κάθε λογική.

H τρανς αθλήτρια Σίσι Τέλφερ προκαλεί πανικό σε φασίστες και 'φεμινιστές'

Συνέβη και στην περίπτωση της Κάστερ Σεμένια. Η τεράστια, ξαφνική επιτυχία μιας αθλήτριας που γεννήθηκε με διαφοροποιήσεις στη σεξουαλική της ανάπτυξη, προκάλεσε ένα κύμα από fake news ('είναι άντρας η Κάστερ Σεμένια';) και στη συνέχεια έντονες, οργισμένες αντιδράσεις από τις πιο συντηρητικές φωνές του παγκοσμίου αθλητισμού, αλλά και από (αυτοαποκαλούμενες) πρέσβειρες του φεμινισμού.

Σήμερα η Σεμένια γιορτάζει, καθώς η έφεση της σε δικαστήριο της Ελβετίας κατά απόφασης που θέτει υπό περιορισμό την τεστοστερόνη τον αθλητών με χημικά μέσα, έχει γίνει δεκτή. Την ίδια στιγμή, η Σίσι Τέλφερ, τελειόφοιτη του πανεπιστημίου Frankin Pierce, με την πρώτη της συμμετοχή στο Πρωτάθλημα Σπουδαστών B' Κατηγορίας ως γυναίκα, κατάφερε να γίνει το επίκεντρο ενός ακόμα σκανδάλου. Η Τέλφερ κατάφερε να πυροδοτήσει οργή όσο κανένας άλλος αθλητής, γιατί και η ίδια η πορεία της δεν προμήνυε διακρίσεις, όλα έγιναν τελείως ξαφνικά. Τον Μάρτιο αγωνίστηκε στα 60 μέτρα μετ' εμποδίων σε τουρνουά κλειστού στίβου και τερμάτισε τρίτη. Στη συνέχεια, στον τελικό του αγωνίσματος, τερμάτισε έκτη. Παράλληλα, στο αγώνισμα των 200 μέτρων μετ' εμποδίων, αρκέστηκε στη 12η θέση στα προκριματικά.

Τον περασμένο μήνα, σε τουρνουά για την Memorial Day, η Τέλφερ δοκιμάστηκε στο αγώνισμα των 100 μέτρων και διεκδίκησε την πρωτιά μαζί με άλλους εμποδιστές, τερματίζοντας στην 5η θέση. Όμως στα 400 μέτρα συνέβη μια επική ανατροπή. Η Τελφερ τερμάτισε πρώτη με 57.53, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τη συγκεκριμένη κατηγορία αθλητών.

Όταν απέχεις από την κορυφή, όταν η κορυφή μοιάζει βουνό απροσπέλαστο, κανείς δεν ασχολείται ιδιαίτερα μαζί σου. Όταν όμως όλα τα 'λογικά' σενάρια ανατρέπονται και γίνεσαι #1, τότε όλα αλλάζουν. Breitbart, Daily Mail, Daily Caller ήταν μερικά από τα ονόματα γνωστών μέσων που επιχείρησαν να ανάψουν το φιτίλι ενός online τρολαρίσματος προς την transgender αθλήτρια, η οποία έφτασε στην συγκεκριμένη διάκριση, έχοντας ακολουθήσει πιστά την προβλεπόμενη από την Αμερικάνικη Ομοσπονδία Κολεγιακού Αθλητισμού ορμονοθεραπεία επί 12 μήνες. "Ένας άντρας που αγωνίζεται ενάντια σε γυναίκες", "Ας κάνουν κάτι γι'αυτό οι φεμινίστριες. Ας αντιδράσουν", ήταν μερικοί από τους πρώτους τίτλους' που ανέβηκαν για το θρίαμβο της Σίσι.

 

 Dailymail επιστράτευσε και την άποψη της αθλήτριας στίβου από την Αυστραλία Ταμσιν Μανού: "Είναι μια γκρίζα ζώνη αυτό που συνέβη με την Τέλφερ. Είναι ένα άδικο αβαντάζ, το οποίο δεν έχει να κάνει με την ισότητα ανάμεσα στα γενετήσια φύλα, αλλά με το φύλο με το οποίο γεννήθηκε ο κάθε αθλητής. Όταν ένας αθλητής που έχει γεννηθεί ως άνδρας, διαγωνίζεται με γυναίκες, τότε υπάρχει αβαντάζ", έχει δηλώσει η Ταμσίν.

Από την άλλη πλευρά το NCAA, εκ μέρους των συμμετεχόντων αθλητών-σπουδαστών, έχει καταρρίψει τον παραπάνω ισχυρισμό, τονίζοντας πως δεν υπάρχει επιστημονική επαλήθευση περί γενετήσιου αβαντάζ σε transgender αθλητές. H Σίσι Τελφερ θα ζήσει με το γεγονός ότι κάποτε υπήρξε άντρας με μέτριες επιδόσεις στο στίβο και αποφάσισε να επιλέξει, να ζήσει και να αθληθεί ως γυναίκα. Θα έχει για πάντα μερικές εκατοντάδες χιλιάδες αμφισβητίες και trolls να τρέχουν δίπλα της στον ίδιο στίβο και να περιμένουν πότε θα πέσει στα εμπόδια. Αν πέσει.

News 24/7

24MEDIA NETWORK