Η αδιανόητη αδικία εις βάρος της Χριστίνας Λιναρδάτου και άλλες ιστορίες

Η ήττα της Χριστίνας Λιναρδάτου που έμοιαζε με νίκη σε όλους πλην των κριτών και άλλα αξιοσημείωτα γεγονότα από τα 'μικρά' σπορ το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016
Η πυγμάχος Χριστίνα Λιναρδάτου Ντουράν σε φωτογράφηση για συνέντευξη στο Sport24.gr, Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016 SPORT24.GR / ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑ ΓΙΑΪΤΖΟΓΛΟΥ - WATKINSON

Μερικές αθλητικές σημειώσεις για ωραία πράγματα που συνέβησαν, κάποια ελληνικού ενδιαφέροντος.

✔ Ο Γιάννης Φουντούλης 'έβγαλε' ένα μεγάλο μέρος της μεταγραφής του με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού Super Cup από τη Φερεντσβάρος στο πόλο Ανδρών. Ο Χιώτης περιφερειακός πέτυχε 5 γκολ στην επικράτηση 14-11 επί της Μαρσέιγ, ενώ οι Μαγυάροι ανέτρεψαν, με επιβλητικό επιμέρους 10-3, το 8-4 με το οποίο προπορεύονταν οι Γάλλοι. Στιγμιότυπο του παιχνιδιού, το εκπληκτικό γκολ του Ντένες Βάργκα, με το οποίο ισοφάρισε σε 9-9 το ματς, πριν ο Αυστραλός Άαρον Γιούνγκερ βάλει σε τροχιά νίκης τη Φερεντσβάρος. Η ουγγρική ομάδα, που πέρυσι είχε νικήσει τον Ολυμπιακό στο ίδιο ματς, έγινε η πρώτη που κατακτά δύο διαδοχικούς τίτλους ύστερα από την Προ Ρέκο, το 2007 και το 2008. Ο Φουντούλης πήρε τον πρώτο του τέτοιο τίτλο, ενώ έχει και το Champions League με τον Ολυμπιακό το 2018.

Την ίδια στιγμή, όμως, η χαρά του ήταν μισή, ου μην και μηδαμινή, εξαιτίας του θανάτου του Αδαμάντιου Μαντή.

✔ Είχε πλάκα η κοινή συνέντευξη Τύπου της Χριστίνας Λιναρδάτου και της Κέιτι Τέιλορ, μετά τον αγώνα τους για τη ζώνη της WBO στη light welterweight που έγινε στο Μάντσεστερ. Η Ιρλανδή νίκησε με ομόφωνη απόφαση την Ελληνίδα τέως παγκόσμια πρωταθλήτρια, στην κατηγορία των 62κ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Τέιλορ πήρε τους πρώτους 7 γύρους από τη Λιναρδάτου, ωστόσο η τελευταία επέστρεψε με μανία για να διεκδικήσει τις πιθανότητές της στο νοκ άουτ στους 3 τελευταίους γύρους. Από το περιβάλλον της, πάντως, μιλούν για έναν αγώνα που ήταν τουλάχιστον ισοπαλία. Η Λιναρδάτου ζυγίστηκε τα γνώριμα 62,8 κιλά στη μέτρηση της Παρασκευής, ενώ η Τέιλορ έφτασε τα 63,2, αλλά με απόσταση ενός 24ώρου για να αρχίσει ο αγώνας, κάτι που σήμαινε ότι η μεταβολή στο σώμα της δεύτερης θα μπορούσε να είναι αισθητή. Οι κριτές έδωσαν βαθμολογίες 96-94, 97-93, 97-93, υπέρ της Ιρλανδής. Η Τέιλορ έγινε παγκόσμια πρωταθλήτρια σε δύο κατηγορίες, ωστόσο το δεξί μάτι της ήταν πρησμένο, την ώρα που η Λιναρδάτου (12-2) δεν είχε ούτε ένα σημάδι στο πρόσωπό της. Δήλωσε ότι νιώθει πως νίκησε σε αυτόν τον αγώνα και ότι περιμένει από την αντίπαλό της να της δώσει την ευκαιρία για τη ρεβάνς. Η Λιναρδάτου τη θέλει τώρα, τη στιγμή, όμως, που ο προμότερ της, Λου Ντιμπέλα, σκέφτεται το super fight μεταξύ Τέιλορ και Αμάντα Σεράνο στο 'Madison Square Garden'.

✔ Αν, ύστερα από τα κατορθώματα των Αλιεκσάντρα Τρουσόβα και Άνα Σερμπακόβα σε Καναδά και ΗΠΑ αντιστοίχως, η Αλίνα Ζαγκίταβα ένιωσε ότι έχει μεγαλώσει, η απόδειξη ήρθε στο Γκραν Πρι του Παρισιού, όπου έχασε το χρυσό μετάλλιο από τη 16χρονη Αλιόνα Καστόρναϊα, που έγινε η αγαπημένη της Γκρενόμπλ. Οι αθλήτριες της Ετιέρι Τουτμπιερίτζε έχουν κατακτήσει τον κόσμο την τελευταία πενταετία και η Ζαγκίταβα, στα 17 της, είδε το πατινάζ της να μετατρέπεται από πλέον μοντέρνο σε αναχρονιστικό μέσα σε έναν χρόνο! Η Καστόρναϊα άθροισε 236.00 πόντους σε σύντομο και ελεύθερο πρόγραμμα, ενώ η Ζαγκίταβα, μόλις στον 3ο χρόνο της ως επαγγελματίας πατινέζ, έκανε 216.06. Αν υπάρχει ένας λόγος να παρακολουθήσει κάποιος καλλιτεχνικό πατινάζ τον χρόνο που έρχεται, είναι για να δει τις νεράιδες της Τουτμπιερίτζε να σκοτώνονται μεταξύ τους.

Σε ό,τι αφορά τους Άνδρες, στο απλό νίκησε ο Αμερικανός Νέιθαν Τσεν, ο οποίος για τελευταία φορά έχασε σε διοργάνωση που συμμετείχε στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018, στην Πιονγκτσάνγκ. Στο επόμενο Γκραν Πρι, στο Τορίνο, ο Αμερικανός θα έρθει αντιμέτωπος με τον κυρίαρχο του σπορ, Γιουζούρου Χάνιου, που έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο απλό στους δύο τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Τσεν, ο πρώτος άνθρωπος που έκανε τετραπλό άξελ, θα προσπαθήσει να συνεχίσει τις νίκες του απέναντι στον Ιάπωνα, όπως συνέβη στο φετινό Παγκόσμιο της Σαϊτάμα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει με το τρόπαιο ATP1000 του Παρισιού, ύστερα από τη νίκη του 63, 6-4 επί του Ντένις Σαποβάλοφ, Παρίσι, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει με το τρόπαιο ATP1000 του Παρισιού, ύστερα από τη νίκη του 63, 6-4 επί του Ντένις Σαποβάλοφ, Παρίσι, Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019 AP PHOTO/KAMIL ZIHNIOGLU

✔ Η Άσλεϊ Μπάρτι, νικήτρια στο Ρολάν Γκαρός, έγινε εκείνη που νίκησε στο WTA Finals, το πιο σημαντικό τουρνουά Γυναικών στο τένις, εξαιρουμένων των Major. Επικράτησε 2-0 της περυσινής νικήτριας Ελίνα Σβιτολίνα (6-4, 6-3), τελείωσε τη χρονιά στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, έγινε η δεύτερη Αυστραλή που νίκησε στο τουρνουά, μετά την Ιβόν Γκούλαγκονγκ Κόλεϊ το 1974 και το 1976, και η 5η τενίστρια που κατέκτησε τον τίτλο στην πρώτη συμμετοχή της.

Από τη μεριά του, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έφτασε στην 34η κατάκτηση τουρνουά ΑΤΡ1000 στην καριέρα του, 5η στο Μάστερς που έγινε στο Παρίσι. Η 51η νίκη του σε αυτήν την κατηγορία ήρθε επί του Καναδού Ντένις Σαποβάλοφ, με 6-3, 6-4. Ο Τζόκοβιτς έκανε ένα αποφασιστικό βήμα ώστε να τελειώσει τη χρονιά στο νούμερο 1, αλλά όλα θα κριθούν στο Λονδίνο, στο ΑΤΡ Finals, όταν ο σφετεριστής της θέσης, Ράφα Ναδάλ, θα παίξει τις πιθανότητές του. Εκεί θα είναι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος εξασφάλισε τη συμμετοχή του, ενώ έπαιζε στο ΑΤΡ1000 της Σανγκάης.

Το έγραψε το Contra.gr και τελικώς είναι επίσημο. Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, εναντιώθηκε σθεναρά στην πρόταση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής να γίνει ο Μαραθώνιος των Ολυμπιακών Αγώνων στο Σαπόρο, αντί της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας, ωστόσο το Σάββατο έβαλε νερό στο... σάκε της και τόνισε ότι πρόκειται να αποδεχθεί την πρόκληση.

✔ Δύο από τις πιο σημαντικές Αφροαμερικανίδες στον αθλητισμό είναι η Σιμόν Μάνιουελ, 'χρυσή' ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια στα 100μ. ελεύθερο κολύμβησης, και η Σιμόν Μπάιλς, η κυρίαρχος την ενόργανης γυμναστικής, που από τότε που ξεκίνησε να νικάει, το 2013, δεν έχει χάσει. Η πρώτη ντύθηκε... Μπάιλς για τις αμερικανικές Απόκριες, ανταποκρινόμενη πλήρως στο zeitgeist. Και οι δύο έχουν καταργήσει τη λογική στα σπορ τους, όπως τη γνωρίζαμε.

✔ Ύστερα από την αμφιλεγόμενη νίκη του επί του Γκενάντι Γκολόφκιν, ο Κανέλο Άλβαρες δεν άφησε αμφιβολία ότι βρίσκεται ανάμεσα στους σπουδαίους των σύγχρονων καιρών στην επαγγελματική πυγμαχία. Το τεχνικό νοκ άουτ επί του Σεργκέι Κόβαλεφ στον 11ο γύρο του αγώνα για τον τίτλο της WBO στο 'MGM Grand' του Λας Βέγκας τού έδωσε τη ζώνη των ελαφρών βαρέων βαρών, ενώ ταυτοχρόνως ο Κανέλο είναι παγκόσμιος πρωταθλητής σε άλλες δύο κατηγορίες, τα μεσαία βάρη και τα σούπερ μεσαία βάρη. Είναι ο πρώτος που το καταφέρνει, έστω και απέναντι σε έναν 36χρονο Ρώσο. Αυτή είναι η τέταρτη κατηγορία που ο Άλβαρες κατακτά παγκόσμιο τίτλο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK