Η ρακέτα του Τζόκοβιτς δεν πέρασε καθόλου καλά

Του γύρισε το μάτι! Κακή απόδοση και πάρα πολλά νεύρα από τον Νόβακ Τζόκοβιτς πριν από την προσπάθεια κατάκτησης του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά μετά το 2016 και έβδομη συνολικά.

Serbia's Novak Djokovic reacts in a semi final match against Russia's Karen Khachanov, during the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Dec. 28, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Serbia's Novak Djokovic reacts in a semi final match against Russia's Karen Khachanov, during the Mubadala World Tennis Championship in Abu Dhabi, United Arab Emirates, Friday, Dec. 28, 2018. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP PHOTO/KAMRAN JEBREILI

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξέρει ότι είναι πιο εύκολο να φτάσεις (ξανά) στην κορυφή παρά να διατηρηθείς σ' αυτήν.

Ο Σέρβος τενίστας, στα 31 του πλέον, πέρασε πολλά τη διετία που προηγήθηκε έως ότου επιστρέψει στη θέση που πρωτοανέβηκε την ημέρα της δικής του ανεξαρτησίας (4η Ιουλίου 2011). Άντεξε παρόλα αυτά και δεν είναι διατεθειμένος να χάσει μεμιάς τα πρωτεία στην παγκόσμια κατάταξη. Το τουρνουά στην Ντόχα του Κατάρ, προετοιμασίας για το πρώτο μεγάλο ραντεβού του 2019 στην Αυστραλία από τις 14 έως τις 27 Ιανουαρίου), δεν κύλησε όσο καλά θα ήθελε. Ο αποκλεισμός του με 6-3, 6-7, 4-6 στον ημιτελικό από τον 30χρονο Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ ήταν ένα απρόσμενο γι' αυτόν αποτέλεσμα και η ρακέτα 'πλήρωσε' την οργή του.

Σ' ένα μάλλον εύκολο χτύπημα ο Τζόκοβιτς δεν αντέδρασε σωστά. Δεν βρήκε καλά το μπαλάκι, η απάντησή του ήταν εκτός των επιτρεπόμενων ορίων, ο πόντος χάθηκε, εκνευρίστηκε για το λάθος του και ξέσπασε κατακερματίζοντας τη ρακέτα στη σκληρή επιφάνεια του κορτ. Άρχισαν μάλιστα να εκτοξεύονται κάποια κομμάτια, καθώς την κοπάνησε με μανία τρεις φορές.

Παράπλευρη απώλεια υλικού ήταν αυτό. Τύφλα να 'χε ο Τζον ΜακΕνρο.

Κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Kamran Jebreili

News 24/7

24MEDIA NETWORK