Matchday Σάββατο 26/10: Οι Δημήτρηδες του ΠΑΟΚ νίκησαν τους δανεικούς

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα του Σαββάτου (19/10) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα, Ευρώπη ή κόσμο.

Ο Δημήτρης Πέλκας του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο για τη Super League 2019-2020 στο Πανθεσσαϊκό Στάδιο, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019
Ο Δημήτρης Πέλκας του ΠΑΟΚ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην αναμέτρηση κόντρα στον Βόλο για τη Super League 2019-2020 στο Πανθεσσαϊκό Στάδιο, Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI SPORTS

Η νίκη του ΠΑΟΚ στον Βόλο χάρη στους εορτάζοντες Δημήτρηδες, οι μπλε εμφανίσεις του Ηρακλή και του Πανιωνίου στο ίδιο παιχνίδι, η ήττα του Στέφανου Τσιτσιπά από τον Ρότζερ Φέντερερ στο Swiss Indoors, η ισοπαλία της Λέτσε με τη Γιουβέντους που λειτούργησε υπέρ της Ίντερ του Αντόνιο Κόντε, το μηδέν στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ μεταξύ Σάλκε και Ντόρτμουντ και ο ασταμάτητος Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι.

Super League 1: Υπόθεση... Δημήτρηδων η νίκη του ΠΑΟΚ

Ήταν αδύνατον ο ΠΑΟΚ να πατήσει κορυφή στον βαθμολογικό πίνακα της Super League 1 αυτήν την εβδομάδα, προσωρινά ή μόνιμα μετά το πέρας της αγωνιστικής και το ντέρμπι Ολυμπιακού-ΑΕΚ, χωρίς παρασκηνιακή συζήτηση. Και μόνο η παρουσία του Βόλου, μιας ομάδας μόλις δύο ετών, στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος 'φουντώνει' τα πάθη, πόσο μάλλον όταν μία φιγούρα όπως ο Αχιλλέας Μπέος παρακολουθεί από κοντά τα τεκταινόμενα του συλλόγου. Όταν, δε, αυτή η ομάδα έχει 6 δανεικούς από τον 'δικέφαλο του βορρά' (και έναν από την ΑΕΚ), τότε αναπόφευκτα θα υπάρξουν συζητήσεις επί συζητήσεων.

Η συμφωνία των δύο ομάδων ήταν οι Λευτέρης Λύρατζης, Μάριος Τσαούσης, Γιάννης Μυστακίδης, Νίκος Μελίσσας, Απόστολος Διαμάντης και Κώστας Μπαλογιάννης να μην αγωνιστούν κόντρα στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά τους. Συνηθισμένη πρακτική που ευνοεί τον 'ισχυρό' σε πολλές χώρες του κόσμου, οπότε σίγουρα θα έβρισκε πρόσφορο έδαφος και στη δικιά μας. Παρότι τους περισσότερους τους είχε δώσει στους 'νεοφώτιστους', ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στο Πανθεσσαλικό με αρκετούς νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι Δημήτρης Γιαννούλης και Δημήτρης Λημνιός γιόρτασαν με μια θέση στο βασικό σχήμα, ο Δημήτρης Πέλκας βρέθηκε στον πάγκο και περίμενε την ευκαιρία του, ενώ ο Λάζαρος Λάμπρου απλά... έτρωγε τα γλυκά τους.

Οι γηπεδούχοι, φορώντας επετειακή εμφάνιση με αφορμή τα 60 χρόνια λειτουργίας του γηπέδου της Τούμπας, έκλεισαν όσο καλύτερα μπορούσαν τους χώρους, στην προσπάθειά τους να παίξουν σαν τη γάτα με το ποντίκι κόντρα στον νταμπλούχο Ελλάδας, όμως ήταν αδύνατο, τέτοια μέρα. Οι Δημήτρηδες της ενδεκάδας συνδυάστηκαν και ο Λημνιός με κεφαλιά έγραψε το 1-0. Στο 2ο μέρος, ο σκόρερ ανατράπηκε από τον Στέργιο Δημόπουλο και έπειτα από πολύ ώρα και έλεγχο του VAR, ο Πέλκας με πέναλτι αλά Πανένκα έγραψε το τελικό 2-0. Ο αρχισκόρερ Κάρολ Σβιντέρσκι θα πρέπει να περιμένει το επόμενο τέρμα του.

Δύο ποδοσφαιριστές, που βάσει νεαρού ηλικίας και προτίμησης του ΠΑΟΚ στους ξένους τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαν να παίζουν κάπου δανεικοί τη φετινή σεζόν (και γιατί όχι, στον Βόλο), ήταν αυτοί που τίμησαν το όνομα του πολιούχου Αγίου της Θεσσαλονίκης και έδωσαν τη νίκη και την πρώτη θέση στον ΠΑΟΚ (με τον ΟΦΗ μόλις 4 πόντους πιο πίσω, ύστερα από το 2-0 επί της Ξάνθης). Ακόμα κι έτσι, αυτός που το γιόρτασε πιο πολύ ήταν ο φαινομενικά χαμηλών τόνων Αμπέλ Φερέιρα, ο οποίος με το τέλος του αγώνα πήγε στο πέταλο με τους φιλάθλους των φιλοξενουμένων και έδινε μόνος του το σύνθημα για να φωνάξουν το όνομα της ομάδας.

ΕΚΟ Basket League: Νίκησε η ομάδα με τα μπλε

Τζάμπολ στο Πανιώνιος-Ηρακλής για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020, 'Ιβανώφειο', Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019
Τζάμπολ στο Πανιώνιος-Ηρακλής για την ΕΚΟ Basket League 2019-2020, 'Ιβανώφειο', Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 MOTIONTEAM

Η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανιώνιο στο 'Ιβανώφειο' βρήκε νικήτρια την ομάδα με τα μπλε. Μία πρόταση που δεν αρκεί για να γίνει κατανοητό αυτό που συνέβη στη Θεσσαλονίκη, αφού και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με εμφάνιση στο ίδιο χρώμα, χωρίς οι διαιτητές να προβάλλουν κάποιον ενδιασμό! Όπως και να 'χει, η μπλε ομάδα που νίκησε με 101-96 έκανε και τη μεγάλη έκπληξη, αφού ο διαλυμένος Πανιώνιος της προηγούμενης εβδομάδας τώρα έχει ήδη σερί νικών!

Οι 'κυανέρυθροι' προέρχονταν από την ταπείνωση με αντίπαλο τον Διαγόρα Δρυοπιδέων για το κύπελλο, με συνέπεια να αλλάξουν πολλά. Ο Γιώργος Σκαραφίγκας πήρε προσωρινά τη θέση του Γιάννη Λίβανου και ο πρώην NBAer Σαμάρντο Σάμουελς ανακοινώθηκε επίσημα από την ομάδα. Η νίκη επί του Ρεθύμνου το προηγούμενο Σάββατο ήταν ιώδιο στην ανοιχτή πληγή και με τον Λίνο Γαβριήλ πια στον πάγκο, η αναμέτρηση κόντρα στον 'γηραιό' έμοιαζε με κρας τεστ για το κατά πόσο υπάρχει σφυγμός στην ομάδα. Με 20 πόντους του Σάμουελς (3/10 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 5/6 βολές, 6 ριμπάουντ, 2 κοψίματα, 6 κερδισμένα φάουλ σε 29:52) ήρθε μια σπουδαία νίκη που κρατά τον Πανιώνιο σε τροχιά παραμονής στην ΕΚΟ Basket League.

Αυτό το παιχνίδι επισκίασε ακόμα και την αναμενόμενη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη με 108-86 στο... δικό του 'Νίκος Γκάλης', με τον Τζίμερ Φρεντέτ να είναι ξανά ο κορυφαίος των 'πρασίνων'. Όσο για τον ΠΑΟΚ, ακόμα μια τραγική εμφάνιση, ακόμα ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα με το 66-87 από τον Κολοσσό στη Ρόδο να αποτελεί προπομπό για άσχημο μέλλον.

Τένις: Όταν ο Φέντερερ προσπέρασε τον Τσιτσιπά σε νίκες

Ο ημιτελικός του τουρνουά της Βασιλείας είχε μία άκρως ενδιαφέρουσα εξέλιξη. Για πρώτη φορά σε επίπεδο ATP, ο Ρότζερ Φέντερερ μπορεί να υπερηφανεύεται ότι έχει περισσότερες νίκες στην κόντρα με τον Στέφανο Τσιτσιπά. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ο Ελβετός δεν ήταν ο νικητής σε αυτό το ζευγάρι, κάτι σπάνιο για τα δεδομένα του. Βάσει εμφάνισης, θα μπορούσε να διατηρηθεί αυτή η συνθήκη, αφού ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν άκρως μαχητικός και ανάγκασε τον θρύλο του τένις να προβεί σε μία υπερπροσπάθεια για να φτάσει στον 15ο τελικό της 'εντός έδρας' διοργάνωσης.

Το τελικό 6-4 6-4 έδωσε τη 2η νίκη στον 38χρονο Ελβετό εις βάρος του 21χρονου Τσιτσιπά, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για το... πρώτο αίμα ύστερα από εκείνη τη νίκη στο αυστραλιανό όπεν τον Ιανουάριο. Όπως και να 'χει, με τη νίκη στο Ντουμπάι και αυτήν στην Ελβετία, ο Φέντερερ, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω αντιμετωπίζει τον Άλεξ ντε Μινόρ στον τελικό, έκανε την ανατροπή και προηγείται με 2-1. Για να δούμε πόσο θα κρατήσει...

Ιταλία: Η Λέτσε και Γιουβέντους δούλεψαν για τον Κόντε

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο', Μαδρίτη, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο της Γιουβέντους πριν από την αναμέτρηση κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των ομίλων του Champions League 2019-2020 στο 'Γουάντα Μετροπολιτάνο', Μαδρίτη, Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2019 AP PHOTO/BERNAT ARMANGUE

Το πρωτάθλημα όπου ο τελευταίος απειλεί τον πρωτοπόρο; Ύστερα από την ισοπαλία 1-1 της Λέτσε με τη Γιουβέντους, της χειρότερης ομάδας στη Serie A κόντρα στην καλύτερη, λίγες αμφιβολίες υπάρχουν. Οι 'νεοφώτιστοι' στην κατηγορία έβαλαν ακόμα ένα εμπόδιο στην πορεία του Μαουρίτσιο Σάρι προς το δεύτερο τρόπαιο της προπονητικής καριέρας του και πρώτο εντός της χώρας του, ίσως στο πιο ανέλπιστο παιχνίδι.

Οι δύο ομάδες του ποδοσφαιριστή Αντόνιο Κόντε συναντήθηκαν στο 'Βία ντελ Μάρε', χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος... λόγος. Ο Σάρι άφησε εκτός αποστολής των Κριστιάνο Ρονάλντο για να τον ξεκουραστεί και χρησιμοποίησε αυτό το παιχνίδι ως πλατφόρμα δοκιμών. Όσο υπήρχε ο φορμαρισμένος Πάουλο Ντιμπάλα, η νίκη έμοιαζε βέβαιη. Ο Αργεντινός επιθετικός όντως σκόραρε, με εκτέλεση πέναλτι στο 50', φτάνοντας τα 3 γκολ μέσα στην εβδομάδα, έπειτα από εκείνα που οδήγησαν στην ανατροπή κόντρα στη Λοκομοτίβ Μόσχας μεσοβδόμαδα.

Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, ο Ματάις ντε Λιχτ προέβη σε ακόμα μία ενέργεια που κοστίζει στην ομάδα του και δεν είναι η πρώτη φέτος. Ο Ολλανδός στόπερ υπέπεσε σε χέρι και ο αρχηγός της Λέτσε, Μάρκο Μανκόζου, ισοφάρισε σε 1-1. Η Γιουβέντους πάλεψε με νύχια και με δόντια (με τον Γκονσάλο Ιγκουαΐν να τελειώνει τον αγώνα με μπανταρισμένο κεφάλι αλά... Τζιόρτζιο Κιελίνι), όμως ο Παναγιώτης Ταχτσίδης και οι συμπαίκτες του δεν ήταν διατεθειμένοι να χάσουν αυτόν τον βαθμό (μία εβδομάδα μετά τον βαθμό που πήραν κόντρα στη Μίλαν) και να τον αφιερώσουν στον προπονητή Κόντε, ο οποίος καταδιώκει τους 'μπιανκονέρι' με την Ίντερ.

Γερμανία: Το ντέρμπι φοβήθηκε την Μπάγερν

Την ώρα που ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι έφτανε τα 13 γκολ σε 14 φετινούς αγώνες με την Μπάγερν (απέτυχε να σκοράρει μόνο στο DFL-Supercup) και οι πρωταθλητές έκαμπταν δύσκολα την αντίσταση της Ουνιόν με 2-1, υπήρχαν δύο ομάδες που θα μπορούσαν να βρεθούν στο κατόπι της, εφόσον κέρδιζαν τον αγώνα τους. Τον ίδιο αγώνα, το Revierderby. Οι 'βασιλικοί μπλε' προέρχονταν από μόλις έναν βαθμό κόντρα σε δύο από τις χειρότερες ομάδες της κατηγορίας μέχρι στιγμής, την Κολονία (1-1) και τη Χόφενχαϊμ (0-2), ενώ η Μπορούσια είχε νικήσει την πρωτοπόρο Γκλάντμπαχ, αλλά μεσοβδόμαδα ηττήθηκε από την Ίντερ στο Champions League.

Στις κερκίδες, όλοι ήταν έτοιμοι. Στην πλευρά της Σάλκε υπήρχαν πανό τόσο της ομάδας όσο και του αντιπάλου, που κρεμάστηκαν με υπερηφάνεια ως λάφυρα. Στην πλευρά της Ντόρτμουντ, χιλιάδες φίλοι φώναζαν 'παρών' σε ένα δύσκολο περιβάλλον. Αυτοί που δεν ήταν έτοιμοι ήταν οι παίκτες των δύο ομάδων. Ακόμα κι αν εκείνοι των γηπεδούχων έπαιξαν καλύτερα και είχαν περισσότερες ευκαιρίες (ο Ματς Χούμελς σταμάτησε πολλές εξ αυτών), δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της νίκης. Όσο για εκείνους του Λουσιάν Φαβρ, "δεν υπήρχε παίκτης της Ντόρτμουντ για να μπει στην περιοχή", περιέγραψε ο τερματοφύλακας δηκτικά της Σάλκε, Αλεξάντερ Νίμπελ.

Για πρώτη φορά από τον Φεβρουάριο του 2006 αυτό το παιχνίδι πρωταθλήματος στο Γκελζενκίρχεν δεν είχε γκολ. Και τελικά, η 2η θέση πίσω από την Μπάγερν κατέληξε στη Φράιμπουργκ, η οποία πήρε το... μικρό ντέρμπι κόντρα στη Λειψία με 2-1.

Είναι ντέρμπι τίτλου το Ολυμπιακός-ΑΕΚ; Η απάντηση στο Pod-όσφαιρο:


News 24/7

24MEDIA NETWORK