Ο Καμπίπ απελευθερώνει το επόμενο "κτήνος" του UFC για να γίνει πρωταθλητής

Ο Καμπίπ Νουρμαγκομέντοφ έχει αποσυρθεί εδώ και καιρό από τις ΜΜΑ. Ποιός είναι σκληρός μαθητής του Ισλάμ Μακτσεφ που θα διεκδικήσει τη ζώνη που είχε ο αήττητος Νταγκεστανός "βασιλιάς" του UFC.

Ο Καμπίπ απελευθερώνει το επόμενο "κτήνος" του UFC για να γίνει πρωταθλητής
Καμπίπ και Ισλάμ προπονούνται πάντα μαζί PRINT SCREEN/OFFICIAL YOUTUBE CHANNEL OF JAVIERMENDEZAKAPODCAST

Ο αδελφικός φίλος του Καμπίπ Νουρμαγκομέντοφ και μαθητής του Ισλάμ Μακτσεφ είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τη μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Να διαδεχθεί το είδωλό του ως πρωταθλητής της lightweight κατηγορίας του UFC.

Στις 22 Οκτωβρίου στο Αμπού Ντάμπι ο 31χρονος μαχητής των ΜΜΑ θα τεθεί αντιμέτωπος με τον πρώτο πρωταθλητή στη μετά-Καμπίπ εποχή, Τσαρλς Ολιβέιρα. Ο Βραζιλιάνος έχει αποδειχθεί σκληρό καρύδι με 11 συνεχόμενες νίκες. Δέκα συνεχόμενες μετράει ο Ισλάμ.

Μετά από το θάνατο του πατέρα του Καμπίπ, Αμπντουλμανάπ ο πρώην πρωταθλητής ανέλαβε χρέη προπονητή της επιτυχημένης ακαδημίας του Νταγκεστάν, αφού πήρε την απόφαση ν' αποσυρθεί λόγω της υπόσχεσης που έδωσε στη μητέρα του πως δηλαδή χωρίς τον πατέρα του δίπλα του δεν θα παίξει ξανά.

Ο μόνος που έχει πάρει γύρο από τον Καμπίπ

Ο Μακτσεφ σε αντίθεση με τον Καμπίπ έχει μία ήττα στην καριέρα του. Ωστόσο, πολλοί λένε πως είναι ικανός να ξεπεράσει τα κατορθώματα του GOAT στο είδος. Μάλιστα, ο προπονητής τους επί αμερικανικού εδάφους, Χαβιέ Μέντες είχε πει σε συνέντευξή του πως όλα τα χρόνια που συνεργάζεται με τον Νουρμαγκομέντοφ, κανείς δεν είχε καταφέρει στην προπόνηση να του πάρει ούτε γύρο, μόνο ο Ισλάμ το έχει κάνει.

Η υπομονή και ο σεβασμός του Ισλάμ απέναντι στο είδωλό του μοναδική. Ο 31χρονος έλεγε και ξαναέλεγε στις δημόσιες τοποθετήσεις του πως όσες νίκες και να κάνει σερί δεν θα πάει για τη ζώνη της κατηγορίας εάν πρώτα δεν αποσυρθεί ο Καμπίπ, αφού έπαιζαν στην ίδια.

Ίδιο στιλ, καλός και στην όρθια μάχη

Όπως και Καμπίπ, έτσι και ο Ισλάμ είναι ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος μαχητής στο έδαφος. Δένει τους αντιπάλους και μειώνει τις ελπίδες του να καταφέρουν να ξεφύγουν. Έτσι, καταφέρνει να βγάλει υποταγές και εντυπωσιακά highlights όταν η μάχη γίνεται στο καναβάτσο.

Καλός, πάντως, είναι ο Μακτσεφ και στην όρθια μάχη. Αρκετές φορές έχει μπορέσει να βγάλει χτυπήματα ξαφνικά και δυνατά που προκαλούν μεγάλες ζημιές στον εκάστοτε αντίπαλο. Το αν θα καταφέρει να γίνει πρωταθλητής θα το δούμε στις 22 Οκτωβρίου, μπορεί να το κάνει, αλλά κι ο Τσαρλς Ολιβέιρα που θα σταθεί απέναντί του δεν είναι κανένας τυχαίος.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατλέτικο βρήκε τον δικό της Εμπαπέ, ο Ζοάο Φέλιξ άρχισε τα ίδια με τον Γάλλο

Κβαρατσχέλια: Ο ποδοσφαιριστής έκπληξη που ενέπνευσε τον Γεωργιανό παικταρά

Πρωταθλητής του UFC κάνει βόλτες με λιοντάρι στο Ντουμπάι

News 24/7

24MEDIA NETWORK