Ο Kόνορ ΜακΓκρέγκορ άλλαξε το σώμα του

O Kόνορ ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει τα ξημερώματα της Κυριακής (19/1) στο οκτάγωνο, 15 μήνες μετά το διασυρμό από τον Νουρμαγκομέντοφ, τρία χρόνια έπειτα από την τελευταία του νίκη στο UFC και ουκ ολίγες συλλήψεις στο μεσοδιάστημα. Λέει πως έχει αλλάξει. Σίγουρα άλλαξε το σώμα του.

O Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει στο οκτάγωνο, για να διεκδικήσει την πρώτη ζώνη στην κατηγορία welterweight. Έχει πάρει πρωταθλήματα στις featherweight και lightweight.
O Κόνορ ΜακΓκρέγκορ επιστρέφει στο οκτάγωνο, για να διεκδικήσει την πρώτη ζώνη στην κατηγορία welterweight. Έχει πάρει πρωταθλήματα στις featherweight και lightweight. INSTAGRAM (THENOTORIOUSMMA)

Ο Κόνορ ΜακΓκρέγκορ μετράει αντίστροφα, κυριολεκτικά, στο λογαριασμό του στο Twitter για την επιστροφή του σε οκτάγωνο, μετά την υποταγή του στον Χαμπίμπ Νουρμαγκομέντοφ, πριν 15 μήνες (6/10/2018). Μάλλον δεν χρειάζεται να σου θυμίσω τι είχε γίνει σε εκείνον τον αγώνα.

Ισχύει πως τον Μάρτη του 2019 είχε πει πως αποσύρεται. Αλλά το μετάνιωσε. Έτσι είναι οι άνθρωποι, φίλε μου. Ωριμάζουν, αλλάζουν και αναθεωρούν. Πολλώ δε, αν έχει αφήσει κάποιος μπροστά τους 80 εκατομμύρια δολάρια. Αν και όπως λέει ο Ιρλανδός "για εμένα δεν είναι τα λεφτά το παν". Πριν ξεχυθείς, να σου πω ότι έχει 'βγάλει' τόσα που δεν του φτάνουν τρεις ζωές για να τα 'φάει'. Πράγμα που ομολόγησε και ο ίδιος, πριν εξηγήσει ότι "κανένα ποσό δεν θα σταματήσει την πείνα που 'χω για να αγωνίζομαι και να ζω τη ζωή μου όπως θέλω -να απολαμβάνω τη ζωή μου, όπως θέλω".

“Τα πάρα πολλά λεφτά, χωρίς επίγνωση, μπορούν να γίνουν επικίνδυνα. Δεν υπάρχουν όρια. Μπορείς να κάνεις τα πάντα. Μπορείς να πας παντού. Εγώ ξέρω τι θέλω να κάνω. Και θα συνεχίσω να το κάνω".

Aπό το Νοέμβρη του 2017 έως τον Αύγουστο του 2019 συνελήφθη πολλάκις. Για πληθώρα λόγων. Από οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ έως επίθεση σε λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν άλλοι μαχητές. Έσπασε το τηλέφωνο κάποιου -αφού πρώτα του το άρπαξε-, έσπρωξε άλλον -γιατί τον εκνεύρισε. Γενικά, έκανε ό,τι γούσταρε, χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνέπειες. Ο ίδιος λέει πως έκανε πολλά, αλλά του 'χουν χρεώσει και διάφορα που δεν έκανε. Όπως σεξουαλική επίθεση γυναίκας, στο Νότιο Δουβλίνο. To σχόλιο του επ' αυτού, μετά το 'είμαι αθώος', ήταν το εξής:

"Η υπομονή είναι ικανότητα που πρέπει να 'κατακτήσω'. Μια από τις πιο πολύτιμες δεξιότητες που οφείλει να έχει κάθε άνθρωπος. Δουλεύω επ' αυτού. Νιώθω ότι θα τα καταφέρω. Ο χρόνος θα δείξει λοιπόν, ποια είναι η αλήθεια. Τώρα έχω επικεντρωθεί στον αγώνα. Σκέφτομαι θετικά και προσεύχομαι για όσους προσπάθησαν να με 'σταυρώσουν' και να μου κάνουν κακό, με τέτοιου είδους κατηγορίες".

Για το video που είδες (παρεμπιπτόντως, όλα έγιναν κατά τη διάρκεια προώθησης του brand που του ανήκει με ουίσκι), με την επίθεση σε μπαρ, δήλωσε ένοχος, καταδικάστηκε ως τέτοιος, πλήρωσε 1000 ευρώ πρόστιμο και ζήτησε εγγράφως, συγγνώμη από το θύμα.

Όπως αποκάλυψε ο Notorious One στην τελευταία του συνέντευξη, στο ESPN "το 2019 ήταν μια χρονιά κατά την οποία έμαθα πολλά για τον εαυτό μου. Έτσι μπορώ να δω το 2020 με ξεκάθαρο όραμα. Στην πραγματικότητα, έχω καλύτερη όραση -τσέκαρα τα μάτια μου και τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα της προηγούμενης εξέτασης". Εσείς τι άλλα; Όλα καλά;

Είχε να κάνει και μια αποκάλυψη για την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα του με τον Νουρμαγκομέντοφ. “κάθε βράδυ ήμουν μεθυσμένος. Τώρα έχω να πιω δυο μήνες. Ίσως 3-4". Γενικά είχε ένα θέμα με το αλκοόλ. Είπε και ότι "είχα διάφορους τύπους να τρυπώνουν στο ξενοδοχείο μου, από εκείνο το μέρος της γης (το Νταγκεστάν, από όπου είναι ο Νουρμαγκομέντοφ). Τους τηλεφωνούσα και κανόνιζα να τους αντιμετωπίσω, χωρίς εξαρτήματα. Έπαιζα μαζί τους, νικούσα και μετά έβγαινα να το γιορτάσω. Δεν έκανα ό,τι έπρεπε, δεν ζούσα τη ζωή που θα έπρεπε. Αλλά δεν θα επιστρέψω εκεί. Είμαι καλύτερα τώρα".

"Έκανα λάθη και είμαι αρκετά άνδρας για να τα παραδεχθώ και να τα διορθώσω. Δεν είμαι τέλειος, αλλά αν κοιμηθώ καλά και φάω καλά, πλησιάζω πολύ στην τελειότητα".

Ομολόγησε ότι τα παιδιά του ήταν αυτά που τον έσωσαν. "Τα χρειάστηκα για να με βοηθήσουν. Πάντα με βοηθούσαν. Τα έχω μαζί μου στο Λας Βέγκας, όπου έχουμε σπίτι. Έχουν έλθει και οι αδελφές μου να βοηθήσουν. Νιώθω πολύ ευλογημένος". Ο Μάκης Παπασημακόπουλος είχε γράψει για την ουσία του αγώνα του ΜακΓκρέγκορ με τον Ντόναλντ 'Cowboy' Σερόνι. Μεταξύ άλλων, είχε επισημάνει πως 'είναι θεωρητικά κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του Ιρλανδού. Απέναντί του θα βρίσκεται ένας μαχητής που μπορεί να έχει ένα αξιοπρόσεκτο CV και που θα είναι αργά ή γρήγορα μια φυσιογνωμία που θα πάρει δικαιωματικά τη θέση της στο ΜΜΑ Hall Of Fame, αλλά δεν μπορεί για κανέναν λόγο να αναγνωριστεί ως αντίπαλος πρώτης γραμμής'.

Ο Αμερικανός νίκησε στις 4 από τις 10 τελευταίες συναντήσεις του. Κράτα πως από όλους όσους μπορούσε να αντιμετωπίσει ο Ιρλανδός, αυτός είναι ο πιο πιθανός να τον βοηθήσει στο restart του. Βλέπεις, η τελευταία του νίκη ήταν αυτή επί του Έντι Άλβαρεζ, πριν 3 χρόνια (12/11 του 2016, στην επιστροφή του στην κατηγορία lighweight, για να πάρει τη ζώνη -την οποία του αφαίρεσαν, λόγω αποχής). Από τότε μέχρι σήμερα, έπαιξε μόνο με τον Νουρμαγκομέντοφ.

"Έχουμε προϊστορία με τον Ντόναλντ. Τον εκτιμώ. Έχουμε βρεθεί πολλές φορές. Είναι επίσης, οικογενειάρχης και τα σέβομαι όλα αυτά. Θα είναι μια καλή βραδιά. Θα δημιουργήσω μαγεία μέσα στο οκτάγωνο, όπως έχω κάνει τόσες φορές. Αυτή η φορά ωστόσο, θα είναι ιδιαίτερη".

Eπειδή μπορεί να 'χεις ξεχάσει, αφού τα τελευταία χρόνια ο ΜακΓκρέγκορ γίνεται τίτλος για όλους τους λάθος λόγους -πλην της δουλειάς του-, το ρεκόρ του στο UFC είναι 21 νίκες και 4 ήττες -και οι 4 με submission. Έχει υπάρξει πρωταθλητής της κατηγορίας των 65 κιλών (featherweight), ομοίως και αυτής των 70 κιλών (lightweight). Δεν έχει πάρει ζώνη στην welterweight (77 κιλών), στην οποία θα διαγωνιστεί με τον Σερόνι. Δεν σου είπα όμως, από πού προκύπτουν τα 80 εκατομμύρια δολάρια, πριν καν βάλει τα ρούχα της δουλειάς.

Ο Ντέινα Ουάιτ έχει ρυθμίσει μεν, τα 'δίνω-παίρνω' της επιχείρησης που ο ίδιος έβαλε στις πιο επικερδείς του πλανήτη κατά τρόπο που να δίνει λίγα στους αθλητές και να παίρνει -πάρα- πολλά, ωστόσο όπως συμβαίνει με οτιδήποτε άλλο σε αυτήν τη ζωή, ο κανόνας έχει και εξαίρεση. Είναι ο ΜακΓκρέγκορ, ως ο 'πιο δημοφιλής' μακράν του δεύτερου και ως εκ τούτου ο πιο ακριβοπληρωμένος μαχητής του UFC -μακράν του δεύτερου.

Του 'show me the money' που είπε ο Ιρλανδός, ώστε να συμφωνήσει να αντιμετωπίσει τον 36χρονο Αμερικανό ακολούθησε το 'θα πάρεις 80 εκατομμύρια δολάρια (71.910.000 ευρώ) πριν πατήσεις το πόδι σου στο οκτάγωνο', όπως αποκάλυψε το ESPN. Δηλαδή, το UFC του έδωσε το μεγαλύτερο ποσό που 'χει δοθεί ποτέ. Και το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του: αφορούσε τα 44.950.000 ευρώ που προστέθηκαν στον τραπεζικό του λογαριασμό, με το που είπε 'ναι θα παίξω με Νουρμαγκομέντοφ'. Η σούμα προκύπτει από τους -ουκ ολίγους- χορηγούς που 'χει (με το UFC να παίρνει το μεγαλύτερο μερτικό από αυτά τα ποσά) και τα pay-per-views (είναι το κατ' αρχάς έσοδο της λίγκας).

Ειρήσθω εν παρόδω, ο νικητής της Κυριακής 19/1 θα λάβει το ποσό των 4.430.000 ευρώ, ενώ τα περισσότερα λεφτά που 'χει πάρει ο ΜακΓκρέγκορ για έναν αγώνα -πριν καν πάει στο στάδιο- ήταν τα 89.890.000 ευρώ για τη συνάντηση με τον Φλόιντ Μέιγουεδερ. Το σπορ όμως, στο οποίο διαγωνίστηκαν ήταν η πυγμαχία. Η συνάντηση τους πέρασε στην ιστορία ως 'Money Fight'. Όπως αποκάλυψε δε, ο Ιρλανδός είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να ξαναβρεθούν οι δυο τους -γιατί έχουν να κερδίσουν πολλά περισσότερα από όσα έχουν να χάσουν."Θέλω να επιστρέψω στο ρινγκ μια μέρα" είπε στη συνέντευξη Τύπου για τον αγώνα της Κυριακής. "Νιώθω καλά, νιώθω ξανά νέος, γεμάτος ενέργεια. Ανανεωμένος. Έχω ακόμα το πάθος που είχα όταν ήμουν νέος, θέλω ακόμα να φτάσω στα αστέρια και να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει, έως τώρα". Σημειωτέον, ενημέρωσε πως ο αγώνας με τον Σερόνι θα τελειώσει με νοκ άουτ.

"Δεν υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με ακουμπήσει. Έφτιαξα αυτό το παιχνίδι. Το έκανα αυτό που είναι σήμερα. Θα βγω στο οκτάγωνο και θα θυμίσω αυτό ακριβώς, σε όλους"

News 24/7

24MEDIA NETWORK