Ο Κύργιος δεν 'έσωσε' τον εαυτό του από τον ιό του χώματος

Επικαλέσθηκε αδιαθεσία από αδιευκρίνιστη αρρώστια και αποσύρθηκε από το Ρολάν Γκαρός πριν καν αρχίσει. Κατόπιν εθεάθη σε παραλία για να εξαγνίσει τον εαυτό του. Ο Νικ Κύργιος δεν έπεισε κανέναν.

Nick Kyrgios of Australia returns the ball to Daniil Medvedev of Russia at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Tuesday, May, 14, 2019. Kyrgios won 6-3, 3-6, 6-3. (AP Photo/Andrew Medichini)
Nick Kyrgios of Australia returns the ball to Daniil Medvedev of Russia at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Tuesday, May, 14, 2019. Kyrgios won 6-3, 3-6, 6-3. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Στη Ρώμη, πριν από 9 ημέρες, ο Νικ Κύργιος εγκατέλειπε στο τρίτο σετ τον αγώνα του β' γύρου με τον Νορβηγό Κάσπερ Ρουντ, εκνευρισμένος (με ό,τι κινείται). Πρώτα είχε χτυπήσει τη ρακέτα του στο έδαφος, είχε κλωτσήσει μπουκάλια νερού και είχε εκτοξεύσει καρέκλα στον αγωνιστικό χώρο. Κατόπιν μάζεψε τα πράγματά του, χαιρέτησε και έφυγε κύριος για τ' αποδυτήρια χωρίς να κόπτεται για τις ηχηρές αποδοκιμασίες του 'προδομένου' κοινού.

Τα λέμε, μάγκες.

Μεταξύ μας, θέλει να τον βρίζουν. Ούτως ή άλλως έχει επιλέξει να πράττει έξω από το κουτί και να μην χαρίζει λόγια σε κανέναν. Είτε λέγεται Τζόκοβιτς αυτός είτε Ναδάλ.

Τιμωρήθηκε με πρόστιμο και του αφαιρέθηκαν πόντοι από τη συνολική βαθμολογία του στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτήν την εποχή βρίσκεται στο Νο36 (από το ανώτερο 13 που βρισκόταν τον Οκτώβριο του 16 και το κατώτερο 72 που είχε κατρακυλήσει στα τέλη του περασμένου Φλεβάρη). Απέφυγε βέβαια τον αγωνιστικό αποκλεισμό.

Τον επέβαλε ο ίδιος στον εαυτό του. Διότι στο Παρίσι πάλι ο 24χρονος τενίστας δεν πρόκειται να παρουσιαστεί καθόλου - όπως πέρυσι. Τρεις ημέρες πριν σερβίρει στον αγώνα με τον Κάμερον Νόρι, ενημέρωσε πώς αποσύρει τη συμμετοχή από το Ρολάν Γκαρός. Αφού είχε περιγράψει δημοσίως το δεύτερο από τα τέσσερα τουρνουά γκραν σλαμ της χρονιάς ως το " απόλυτο τίποτα", ζητώντας την κατάργηση των χωμάτινων επιφανειών.

Ο Κύργιος εμφάνισε δικαιολογία. Μια ασθένεια που κατέβαλε τον οργανισμό του την προηγούμενη εβδομάδα. Ο μυστηριώδης αυτός ιός, για τον οποίο δεν παρείχε άλλες λεπτομέρειες, τον εξάντλησε και δεν ήταν ικανός ν' ανταποκριθεί σωματικά στην πρώτη μάχη που είχε να δώσει με τον Βρετανό αντίπαλό του. Είπε.

Λίγες ώρες αργότερα βέβαια επισκέφτηκε παραλία ημίγυμνος. Γεωγραφικό στίγμα δεν έδωσε. Αρκέτηκε να γράψει " τώρα είμαι εδώ, προσπαθώντας να σώσει τον κόσμο, όταν δεν μπορώ να σώσω τον εαυτό μου". Σαν μήνυμα που έβαλε στο μπουκάλι και τ' άφησε να το παρασύρει το κύμα του ωκεανού.

Εικάζεται πως έχει ήδη ταξιδέψει στο Λονδίνο για να προετοιμαστεί ενόψει του λατρεμένου του Γουίμπλεντον. Στο οποίο έχει 71% (12 νίκες - 5 ήττες) και το 2014 είχε φτάσει ως τα προημιτελικά.

Ασπάζονται πολλοί την παραπάνω εκδοχή. " Θεωρώ ότι ήταν έξυπνο εκ μέρους του μόνο και μόνο για να ετοιμαστεί για το γρασίδι", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καμ Νόρι, ερωτηθείς για την αποχώρησή του Κύργιου προτού τεθούν αντιμέτωποι. " Δεν λέω πως είναι σωστό, αλλά είναι έχει το δικό του χαρακτήρα και κάνει ό,τι θέλει. Δεν μιμείται κάποιον άλλον", συμπλήρωσε.

κεντρική φωτογραφία: AP Photo/Andrew Medichini

News 24/7

24MEDIA NETWORK