O Vladimir Putin θα έκανε ό,τι και ο Khabib Nurmagomedov

Τι είπε ο Ρώσος ηγέτης στη συνάντηση που είχε με τον νικητή του αγώνα που έμεινε στην ιστορία για όσα έκανε ο Nurmagomedov αφότου κυριάρχησε απόλυτα στον Conor McGregor. Ο τελευταίος ζήτησε επίσημα rematch.

O Vladimir Putin θα έκανε ό,τι και ο Khabib Nurmagomedov

Εκτός και αν προσγειώθηκες σήμερα από πολυήμερη διαμονή σε άλλον πλανήτη, γνωρίζεις τι έκανε ο Khabib Nurmagomedov στο τελευταίο event του UFC: τον αγώνα του “χρυσού παιδιού” της διοργάνωσης, Conor McGregor με τον αήττητο Nurmagomedov, για τη ζώνη της κατηγορίας ελαφρών βαρών. Για να καλύψουμε ωστόσο, όλα τα ενδεχόμενα, δες.

Αφότου ο Ρώσος νίκησε, με σπάνια κίνηση κυριαρχίας, τον αντίπαλο του, πέρασε πάνω από το "κλουβί" και επιτέθηκε στους ανθρώπους του Ιρλανδού, ο οποίος την εβδομάδα που προηγήθηκε του αγώνα είχε βρίσει ό,τι πιο ιερό μπορούσε να 'χει ο Nurmagomedov (θρησκεία -είναι αφοσιωμένος Μουσουλμάνος-, χώρα και τον πατέρα του -συν τον ηγέτη της Τσετσενίας, Ramzan Kadyrov, ιδρυτή της σχολής στην οποία είναι μέλος, Akhmat Fight Club και επιστήθιο φίλο του Vladimir Putin.

Για την ιστορία, πριν το άλμα του Nurmagomedov, ο McConnor φαίνεται -σε video- να του 'χει πει "ηρέμησε, it is all about business". Τελικά, ήταν πολλά περισσότερα για τον πολίτη του Dagestan.

" Μίλησε για τη θρησκεία μου. Μίλησε για τη χώρα μου. Μίλησε για τον πατέρα μου. Ήλθε στο Brooklyn και έσπασε ένα λεωφορείο. Δεν μπορείς να μιλάς για έθνη και θρησκείες. Για εμένα αυτά είναι πολύ σοβαρά πράγματα" είχε πει ο νικητής, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του χαμού, πριν κλείσει με το " ξέρω πως όταν γυρίσω σπίτι, ο πατέρας μου θα με τιμωρήσει".

Η πηγή του κακού

Ο τύπος που γνώρισε την οργή του Nurmagomedov, αυτός για τον οποίον πήδηξε πάνω από το οκτάγωνο, ήταν ο Dillon Danis, συμπατριώτης και συναθλητής του McGregor. Σύμφωνα με τον επιτιθέμενο, του είχε κάνει απρεπή χειρονομία και προσέβαλε τη θρησκεία του. Σύμφωνα με ανθρώπους του Ρώσου, τον είπε "f... Muslim rat". Ο Danis απάντησε μέσω Instagram Story, εξηγώντας ότι " ο Khabib και οι φαν προσπαθούν με λασπολογίες εναντίον μου να δικαιολογήσουν τις ενέργειες τους. Δεν έχω δυσφημίσει ποτέ τη θρησκεία κάποιου και ούτε θα το κάνω. Ανυπομονώ να μάθω το αποτέλεσμα της έρευνας που κάνει η Nevada State Athletic Commission και θα καταρρίψει όλους τους μ... ισχυρισμούς. Θα ρίξει το φταίξιμο εκεί όπου ανήκει".

Απονομή ζώνης δεν έγινε ποτέ, το αφεντικό του UFC, Dana White δήλωσε αηδιασμένος, για τον τρόπο που εξελίχθηκε ο δεύτερος αγώνας, στη λίστα με τα περισσότερα έσοδα από το pay-per-view, στην ιστορία του οργανισμού και κατέληξε στο ότι αναμένει την τιμωρία του αθλητή του από τη Nevada Athletic Commission. Είχε επισημάνει και ότι το πιθανότερο είναι να χάσει τον τίτλο ο Nurmagomedov, ανήμερα του tweet του McGregor για το rematch. Αίτημα που έχει ήδη υποβάλει.

Oι τελευταίες εξελίξεις θέλουν τον νικητή του αγώνα που διεξήχθη στο Las Vegas να κρατά τη ζώνη, όπως διευκρίνισε με νέα τοποθέτηση ο White. "Θα τιμωρηθεί για διάστημα από τέσσερις έως 6 μήνες. Αν η Nevada τον τιμωρήσει, τότε θα ακολουθήσουν και άλλες ποινές. Δεν θα ζητήσουμε από αθλητική επιτροπή των ΗΠΑ να ανεχτεί έναν καβγά. Θα μείνει εκτός για κάποιο διάστημα και τέλος". Τον ρώτησαν ποια εκτιμά πως θα είναι η ποινή του αθλητή του, από την Nevada Athletic Commission και απάντησε "πρόστιμο γύρω στα 285.000 ευρώ". Παρεμπιπτόντως, η Commission κρατά τη ζώνη (αξίας 2 εκατ. δολ.) όμηρο, μέχρι να ανακοινώσει την απόφαση της.

Πάμε και στη σημερινή είδηση, που αναφέρει ότι ο πατέρας του Nurmagomedov, Abdulmanap έγινε έξαλλος από την έκρηξη του γιου του και αποφάσισε να τον τιμωρήσει "πιο αυστηρά από ό,τι το UFC".

Ο πιο διάσημος κόουτς mixed martian arts του Dagestan είπε " τον είχα προειδοποιήσει πως η πειθαρχία είναι για εμένα πάνω από όλα" πρόσθεσε, σε συνέντευξη που έδωσε στο Tass.ru. Είπε και ότι " ο Khabib έκανε ό,τι μου υποσχέθηκε: κυριάρχησε του McConor, με υποταγή, αλλά μετά ακολούθησαν πράγματα που δεν δέχομαι. Και θα τον τιμωρήσω".

Ο Vladimir Putin διάβασε τη συνέντευξη και όταν κάλεσε τους Nurmagomedov σε συνάντηση, την Τετάρτη 10/10 του ζήτησε να μην είναι πολύ αυστηρός με το παιδί του. Για αρχή, έδωσε συγχαρητήρια στον Khabib για τη νίκη και όπως του είπε, κατανοεί όσα έκανε μετά. " Η συμπεριφορά του McConor ήταν τέτοια που προκάλεσε τα πάντα. Όποιος άλλος ήταν στη θέση σου, θα έκανε τα ίδια. Αν δεχόμαστε επίθεση, όλοι μπορούμε να πηδήξουμε με παρόμοιο τρόπο και να πληρώσουμε τις συνέπειες". Τόνισε ωστόσο, ότι "καλό είναι τα πράγματα να μη φτάνουν εκεί. Και για αυτό θα ζητήσω από τον πατέρα σου να μην είναι πολύ αυστηρός, γιατί πραγματοποίησες το βασικό στόχο, με την αξία σου και πέρα πάσης αμφιβολίας".

Photo: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

News 24/7

24MEDIA NETWORK