Οι 150 ημέρες της "μάχης" του Schumacher

Ο Michael Schumacher εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ για 150η ημέρα, με τις ενημερώσεις για την εξέλιξη της υγείας του από την πλευρά των γιατρών να γίνονται πλέον με... το σταγονόμετρο. Το Contra.gr σας παρουσιάζει το χρονικό της νοσηλείας του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

Οι 150 ημέρες της "μάχης" του Schumacher

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2013, ο Michael Schumacher υπέστη πολύ σοβαρό ατύχημα, όταν κάνοντας σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο. Ο Γερμανός βρισκόταν μαζί με τον 14χρονο γιο του Mich, με τον οποίο έκανε σκι ανάμεσα στις 2 χαραγμένες διαδρομές του χιονοδρομικού κέντρου, με συνέπεια να αντιμετωπίζει πολλά εμπόδια στην πορεία του. Αρχικά σκόνταψε σε έναν μεγάλο βράχο και χάνοντας την ισορροπία του, προσέκρουσε με το σώμα του σε 2 πιο μικρές πέτρες.

Το μοιραίο χτύπημα φέρεται να ήρθε σε μία τρίτη πέτρα, στην οποία εξακοντίστηκε με το κεφάλι, με συνέπεια να ραγίσει το κράνος που τον προστάτευε και να τραυματιστεί σοβαρά. Η βοήθεια στο σημείο του ατυχήματος ήταν άμεση, το ίδιο και η αερομεταφορά του Γερμανού στο νοσοκομείο του Μουτιέ, όπου αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Λίγο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ ο Schumacher υποβλήθηκε σε πρώτη επέμβαση, ενώ την αμέσως επόμενη μέρα, τα θετικά αποτελέσματα των αξονικών επέτρεψαν στους γιατρούς να προχωρήσουν και σε δεύτερη επέμβαση, αφαιρώντας ένα ακόμα αιμάτωμα. Το τραγικό συμβάν οδήγησε μάλιστα την βρετανική "Daily Mail" σε μια λεπτομερή ανάλυση του χρονικού του ατυχήματος.

Οι πρώτες ημέρες της νοσηλείας του Schumacher ήταν ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή του, με την οικογένεια, τους φίλους και θαυμαστές του να παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα όλες τις εξελίξεις και να περιμένουν συνεχή ενημέρωση από τους θεράποντες ιατρούς.

Η πρώτη φωτογραφία...

Τρεις ημέρες μετά από το ατύχημα και συγκεκριμένα την 1 Ιανουαρίου του 2014, η γερμανική “Bild” δημοσιοποίησε την πρώτη φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος. Στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται οι διασώστες που έχουν σπεύσει στο πλευρό του άτυχου Γερμανού, με το ελικόπτερο να περιμένει.

Τα ιατρικά ανακοινωθέντα τις πρώτες ημέρες του ατυχήματος ήταν ιδιαίτερα συχνά, με τους θεράποντες ιατρούς να παραχωρούν σε ορισμένες περιπτώσεις συνεντεύξεις Τύπου, με τις οποίες ενημέρωναν τον κόσμο για την πορεία της υγείας του 45χρονου.

Ανήμερα των γενεθλίων του, στις 3 Ιανουαρίου, οι θαυμαστές του Michael Schumacher εκδήλωσαν για πολλοστή φορά τη λατρεία τους προς το πρόσωπό του, αποφασίζοντας να κάνουν ολονυχτία στο νοσοκομείο που δίνει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του.

Η γυναίκα του, Corinna, ο πατέρας του Rolf, και ο αδελφός του Ralf βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του, με την σύζυγό του μάλιστα να ζητά από τα ΜΜΕ να σεβαστούν τις δύσκολες στιγμές που περνά η οικογένεια και να αποχωρήσουν από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή της στις 7 Ιανουρίου ανέφερε: “Παρακαλώ πολύ αφήστε μας να δώσουμε τον αγώνα μας μαζί με τον Michael. Είναι σημαντικό για εμάς να αφήσετε τους γιατρούς και το νοσοκομείο να κάνουν τη δουλειά τους. Να εμπιστεύεστε τις επίσημες ενημερώσεις τους και να φύγετε από το νοσοκομείο. Σας παρακαλώ πολύ, αφήστε την οικογένεια μας να δώσει τον αγώνα της με ησυχία”.

Ενώ το ιατρικό επιτελείο του νοσοκομείου της Γκρενόμπλ τηρούσε σιγή ιχθύος σχετικά με την πορεία της υγείας του Schumacher, o πρώην γιατρός της F1, Gary Hartstein, μοιραζόταν συχνά πυκνά τις γνώσεις του μέσω του προσωπικού blog του, αναλύοντας τη μετεγχειρητική πορεία του Γερμανού. Παράλληλα, η στήριξη που έλαβε από τους φίλους της Formula 1 και μη ήταν και εξακολουθεί να είναι συγκινητική. H τελευταία ομάδα του Γερμανού, η Mercedes φέρει στο μονοθέσιό της μήνυμα στήριξης στον "Schumi".

Στις 30 Ιανουαρίου, η μάνατζερ του Schumacher, Ζάμπινε Κεμ επιβεβαίωσε πως ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής βρίσκεται σε διαδικασία αφύπνισης, ένα μήνα μετά από το ατύχημα που υπέστη κάνοντας σκι στο Μεριμπέλ.

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, στις 13 Απριλίου, η Κεμ εμφανίστηκε στην εκπομπή του γερμανικού δικτύου ARD, η οποία ήταν αφιερωμένη στην πορεία της υγείας του Schumacher. Το σημαντικότερο από όσα είπε η ήταν πως υπάρχουν μικρά σημάδια βελτίωσης, όμως ούτε οι θεράποντες ιατροί μπορούσαν να προβλέψουν πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του Γερμανού.

Ενημέρωση με το... σταγονόμετρο...

Από το σημείο εκείνο, οι ενημερώσεις για την εξέλιξη της υγείας του Schumacher ελαττώθηκαν σημαντικά, ενώ τον τελευταίο μήνα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση ούτε από την πλευρά των γιατρών, αλλά ούτε και από την μάνατζερ του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή.

H πλειοψηφία όσων έχουν ακουστεί το τελευταίο διάστημα, ανάμεσα σε αυτά και τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Corinna Schumacher να ετοιμάζει ειδικό δωμάτιο στο σπίτι τους, ώστε να μπορέσει να πάρει τον αγαπημένο της Michael από το νοσοκομείο, καθώς και η φήμη πως ο Γερμανός ξύπνησε και μάλιστα αναγνώρισε τη σύζυγό του, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη αφού τίποτα από όλα αυτά δεν έχει επιβεβαιωθεί δια στόματος της Κεμ ή των γιατρών. Η τελευταία φήμη αναφέρει πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής είναι αγνώριστος στην όψη και πως οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις διαδέχονται η μία την άλλη.

To μόνο ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι πως ο Schumacher είναι ακόμα στη ζωή, έστω και σε ελεγχόμενη καταστολή. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία είναι το γιατί τελικά δεν προχώρησε η διαδικασία αφύπνισης του πολυπρωταθλητή. Τι θα γίνει στο μέλλον με τον Γερμανό; Ερώτημα που μόνο ο χρόνος μπορεί να απαντήσει...

News 24/7

24MEDIA NETWORK