Matchday Κυριακής 29/09: Συλλέκτρια μεταλλίων η σούπερ Κατερίνα Στεφανίδη

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (29/09) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει την επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,85μ. που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα (29/09/2019)
Η Κατερίνα Στεφανίδη πανηγυρίζει την επιτυχημένη προσπάθεια στα 4,85μ. που της χάρισε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Ντόχα (29/09/2019) EUROKINISSI SPORTS

Το Contra.gr παρουσιάζει τις σημαντικότερες αναμετρήσεις και αθλητικά γεγονότα της Κυριακής (29/09) σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και όχι μόνο, σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Η Στεφανίδη πήδηξε ως το χάλκινο

Μια ακόμη σπουδαία διάκριση για την Κατερίνα Στεφανίδη, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στην Ντόχα.  Η 29χρονη Ολυμπιονίκης ξεπέρασε το εμπόδιο των 4,85μ. και εξασφάλισε μια θέση στο βάθρο.

Η σπουδαία Ελληνίδα αθλήτρια ξεκίνησε τις προσπάθειές της περνώντας με την πρώτη τα 4.50 και 4.70. Στη συνέχεια πέρασε με τη δεύτερη τα 4,80μ. Το άλμα που της χάρισε το μετάλλιο ήταν αυτό στα 4,85μ.

Η Κατερίνα Στεφανίδη τα πέρασε με τη δεύτερη και ανάγκασε την Χόλι Μπράντσοου να ανέβει ακόμα πιο ψηλά, στα 4,90 χωρίς αποτέλεσμα. Η Νικόλ Κυριακοπούλου στο ίδιο αγώνισμα κατετάγη 13η, με τρεις άκυρες προσπάθειες στα 4,70.

Super League: Το ντέρμπι κρίθηκε σε μια ερώτηση του Κωστένογλου

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ αναμετρήθηκαν στο μεγάλο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν στο πρώτο μέρος και να αισθάνονται απογοητευμένοι από το γεγονός που πήγαν με προβάδισμα μόλις ενός γκολ στην ανάπαυλα. Ο Σβιντέρσκι άνοιξε το σκορ στο 16', ο Μπίσεσβαρ έχασε πέναλτι στο 25' και η ΑΕΚ έμενε ζωντανή για το υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο Τσιγκρίνσκι ισοφάρισε στο 54', αλλά ο ΠΑΟΚ ξανά με τον Σβιντέρσκι, από μια ακόμη ασίστ του Λημνιού, πήρε ξανά προβάδισμα στο 58'. Ο Ντέλετιτς στο 79' σκόραρε το δεύτερο των γηπεδούχων για το τελικό 2-2 στο ΟΑΚΑ, αφού ο Μπάρκας είπε 'όχι' με σωτήριες επεμβάσεις σε ισάριθμες προσπάθειες του Άκπομ να σκοράρει.

Ζαχίντ, ο ghostbuster

Την αυτοπεποίθηση που πήρε ο Παναθηναϊκός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (1-1) κατέθεσε κόντρα στον Πανιώνιο, του οποίου την αντίσταση κατέβαλε χάρη σε ένα γκολ του Ζαχίντ στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης στη Νέα Σμύρνη.

O Νορβηγός οδήγησε τους 'πράσινους' στο πρώτο τους τρίποντο στο πρωτάθλημα, 'κλειδώνοντας' τα φαντάσματα του 'Κλεάνθης Βικελίδης' στην ντουλάπα. Ένα τραγικό λάθος του 24χρονου μεσοεπιθετικού είχε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για τον Παναθηναϊκό στην ήττα από τον Άρη, ένα δικό του γκολ τώρα αλλάζει την σελίδα των 'πρασίνων' στην Super League.

Με τον Σένκεφελντ να δίνει ξανά ουσιαστικές λύσεις στην άμυνα, ο Παναθηναϊκός κράτησε τους κινδύνους μακριά από την εστία του Διούδη και διαφύλαξε το προβάδισμα του ως το τέλος, ανεβαίνοντας στην 10η θέση της βαθμολογίας μαζί με τους Άρη και Ατρόμητο.

Ο ΟΦΗ καθιέρωσε μοτίβο 'εκτέλεσης'

Ευχάριστη έκπληξη είναι η παρουσία του ΟΦΗ στις 5 πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Super League 2019-2020. Η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και βλέπει την επίθεση της να δουλεύει εξαιρετικά, όπως μαρτυρούν τα 10 γκολ που έχει στο ενεργητικό της - όσα και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός.

Το απόγευμα της Κυριακής ο ΟΦΗ υποδέχτηκε τον Αστέρα Τρίπολης και μπορεί να δέχτηκε το σοκ του τέρματος των Αρκάδων νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο για το 0-1 (51' Λουίς Φερνάντεθ), όμως αντέδρασε με τρόπο που μοιάζει ως ένα προμελετημένο σχέδιο. Ο Φιγκουεϊρέδο στο 57', ο Νέιρα στο 65' και ο Σεμέδο στο 89' βρήκαν τρόπο να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων, ανατρέποντας το σκηνικό υπέρ του ΟΦΗ για το τελικό 3-1 στο Ηράκλειο.

Η ομάδα της Κρήτης λες και καθιέρωσε μοτίβο 'εκτέλεσης', καθώς αυτή ήταν η 3η νίκη του ΟΦΗ στο πρωτάθλημα με το ίδιο σκορ! Είχαν προηγηθεί αυτές κόντρα σε Παναθηναϊκό και Παναιτωλικό.

Η Ξάνθη παίζει για να κερδίσει

Μπορεί να είναι ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν και η λογική να λέει πως αργά ή γρήγορα θα 'ξεφουσκώσει', ωστόσο το ξεκίνημα της Ξάνθης στην Super League είναι ονειρικό! Η ακριτική ομάδα κατέβαλε την αντίσταση και του Βόλου, επικρατώντας με σκορ 3-1, γεγονός που την διατηρεί σε απόσταση βολής από την κορυφή της βαθμολογίας.

Η μεγάλη διαφορά της φετινής Ξάνθης, σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει, είναι πως δεν μπαίνει στο γήπεδο για να μην χάσει και αν της 'κάτσει' να πάρει το τρίποντο, αλλά παρατάσσεται με σκοπό να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που θα πορευτεί στη συνέχεια η ομάδα του Ραμίρεθ.

Basket League: Ο Μαρκόπουλος έβαψε κίτρινο το παρελθόν του

Τεράστιο ματς έγινε στο Αλεξάνδρειο, ανάμεσα στον Άρη του Σούλη Μαρκόπουλου και τον ΠΑΟΚ του Κώστα Φλεβαράκη, το οποίο κρίθηκε στην παράταση. Οι γηπεδούχοι από το ξεκίνημα μέχρι και τα μέσα της τρίτης περιόδου διατηρούσαν ένα διψήφιο προβάδισμα στο ντέρμπι, ωστόσο ο 'Δικέφαλος' με μπροστάρη τον Σμιθ άρχισε να πλησιάζει και ισοφάρισε σε 59-59 στο 35'. Ο Γκετσεβίτσιους με 2/2 βολές 14.3'' πριν το τέλος έκανε το 70-67 αλλά ο Σμιθ με τρίποντο εκτός ισορροπίας σκόραρε για το 70-70, που έστειλε το ματς στο πεντάλεπτο του έξτρα χρόνου καθώς ο Μιλόσεβιτς έκανε airball στην τελευταία κατοχή.

Στην παράταση ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 77-80, ο Ντραγκίτσεβιτς έβαλε μπροστά τον Άρη με 82-80 στο 44.29'' και ο Μαργαρίτης έφερε ξανά το ματς στα ίσια 25'' πριν το φινάλε. Ο Μποχωρίδης με 1/2 βολές, επιθετικό ριμπάουντ και λέι απ έγραψε το τελικό σκορ στην αναμέτρηση (85-82), με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα της Basket League.

Μποχωρίδης 24 (5/10 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 8/11 βολές, 7 ριμπάουντ, 7 ασίστ) και Ντραγκίτσεβιτς 17 (7/8 δίποντα, 3/5 βολές, 8 ριμπάουντ, 2 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι των νικητών, Σμιθ 28 (7/10 δίποντα, 4/11 τρίποντα, 2/2 βολές) και Μαργαρίτης 17 (3/7 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 5/6 βολές, 8 ριμπάουντ) οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ.

Serie A: Πρώτα το 'καθάρισε' και μετά το έκανε ντέρμπι ο Μανωλάς

Στις 6 πρώτες αγωνιστικές του ιταλικού πρωταθλήματος στα ματς της Νάπολι έχουν σημειωθεί συνολικά τα περισσότερα γκολ, 25 τον αριθμό (15 υπέρ - 10 κατά). Οι 'περτενοπέι' υποδέχτηκαν την Μπρέσια στο 'San Paolo' και αφού προηγήθηκαν στο σκορ με τον Μέρτενς μόλις στο 13', βρήκαν και δεύτερο γκολ στο ματς με δράστη τον Μανωλά στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Έλληνας διεθνής στόπερ ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση μετά από μια ώρα παιχνιδιού και αντικαταστάθηκε στο 65' από τον Λουπέρτο, εξέλιξη που είχε άμεσο αντίκτυπο στο ματς. Η Μπρέσια δύο λεπτά μετά την έξοδο του Μανωλά μείωσε το σκορ με τον Μπαλοτέλι και έδωσε σασπένς στην αναμέτρηση του 'San Paolo', με τη Νάπολι ωστόσο να κρατάει τη νίκη και το τρίποντο. Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της Κυριακής, Λέτσε - Ρόμα 0-1, Λάτσιο - Τζένοα 4-0, Ουντινέζε - Μπολόνια 1-0, Κάλιαρι - Βερόνα (1-1), Μίλαν - Φιορεντίνα (21:45).

Στο καινούργιο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, σε ένα άνευ προηγουμένων ξέσπασμα, για την απονομή του βραβείου The Best στον Λιονέλ Μέσι, την ώρα που ο Κώστας Μπράτσος του βάζει φωτιές. Επιλέγουν τον παίκτη που θα πάρει το αντίστοιχο βραβείο του MVP στη Super League 1 τον Μάιο, επανεξετάζουν αν τελικά η Λίβερπουλ διαθέτει κάποια ελπίδα για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League, αφού ο Οκτώβριος πάντα βγάζει πρωταθλητή και καταλήγουν με μια μίνι ανάλυση για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μεταξύ Αμπέλ Φερέιρα και παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK