Όσκαρ πόνου: Βρήκαμε τον καλύτερο wrestler όλων των εποχών

Στο wrestling, το μοναδικό άθλημα που θα άξιζε να απονέμονται Oscars, τολμήσαμε και τα δώσαμε. Δεν ήταν καθόλου εύκολο.

Παρακολουθούμε ένα επικό κεφαλοκλείδωμα του Τζον Σίνα στον Ντάγκλας Γουέιν Τζόνσον, γνωστό και ως Rock, σε event της Wrestlemania
Παρακολουθούμε ένα επικό κεφαλοκλείδωμα του Τζον Σίνα στον Ντάγκλας Γουέιν Τζόνσον, γνωστό και ως Rock, σε event της Wrestlemania AP PHOTO/MEL EVANS

Πόσο τιτάνια δύσκολο είναι το να δημιουργήσεις μια λίστα με τους καλύτερους wrestlers όλων των εποχών; Ένα άθλημα που συνδυάζει πάλη και showtime, θέατρο και γνήσιο πόνο, ένα άθλημα του οποίου οι συμμετέχοντες είναι μαχητές και ηθοποιοί ταυτόχρονα, είναι πρακτικά αδύνατο να διαταχθεί σε ranks, polls και διάφορες λίστες. Το WWE είναι θέαμα και εμπειρία που σου κόβει την ανάσα. Κάποιοι fans (περισσότεροι από 92.000) προσπάθησαν παρ' όλα αυτά, να φτιάξουν το απόλυτο rank, την πιο φιλόδοξη λίστα, των καλύτερων wrestler όλων των εποχών.

Αυτή η λίστα από το site toptens.com κάνει από χθες τον γύρο των ΜΜΕ που λατρεύουν να ασχολούνται με το wrestling. Στην κορυφή της βρίσκεται ο Undertaker (Μαρκ Κάλογουεϊ), ένας θρύλος του WWE σε 21 σερί Wrestlemania, με 3 δεκαετίες γεμάτες από θρυλικές στιγμές πάνω στα ρινγκ, με 8 παγκόσμια πρωταθλήματα και 4 πρωταθλήματα Βαρέων Βαρών WWF, που παραμένει μέχρι σήμερα ένα από τα πιο ισχυρά brands του παγκοσμίου wrestling. Η υπόλοιπη δεκάδα αποτελείται από τους εξής:

O Undertaker παρουσιάζεται στο κοινό του κατά την έναρξη του WrestleMania XXVII
O Undertaker παρουσιάζεται στο κοινό του κατά την έναρξη του WrestleMania XXVII PAUL ABELL/AP IMAGES FOR WWE CORP
  1. The Undertaker
  2. Στίβ Όστιν
  3. Σον Μάικλς
  4. The Rock
  5. Τζον Σίνα
  6. Χαλκ Χόγκαν
  7. Triple H
  8. Μπρετ Χαρτ
  9. Ράντι Όρτον
  10. Ετζ

(Εγκληματικές) Παραλείψεις

O Χαλκ Χόγκαν πνίγει τον Καρλ Μαλόουν σε τηλεοπτικό wrestling event από το 1998
O Χαλκ Χόγκαν πνίγει τον Καρλ Μαλόουν σε τηλεοπτικό wrestling event από το 1998 AP PHOTO/LENNY IGNELZI

Η πορεία του Undertaker στο WWE δεν σηκώνει αμφισβητήσεις, Πρόκειται για έναν μύθο των ρινγκ, έναν χαρακτήρα που ενώνει το παρελθόν με το παρόν του wrestling. Αλλά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται στο Top 10 της παραπάνω λίστας ονόματα όπως ο Κρις Μπενουά και ο Αντρέ ο Γίγαντας είναι μια σοβαρότατη παράλειψη. Επιχειρούμε τις αναγκαίες διορθώσεις:

Μπορείς να φτιάξεις την απόλυτα λίστα των καλύτερων wrestlers;

Ο Βινς ΜακΜάχον έχει παγιδευτεί από τον Στιβ Όστιν ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να του κόψει τα μαλλιά και ο Μπόμπι Λάσλι παρακολουθεί. Στιγμιότυπο από την Wrestlemania 23. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δανείστηκε στοιχεία και τακτικές από το wrestling για τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα media
Ο Βινς ΜακΜάχον έχει παγιδευτεί από τον Στιβ Όστιν ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ ετοιμάζεται να του κόψει τα μαλλιά και ο Μπόμπι Λάσλι παρακολουθεί. Στιγμιότυπο από την Wrestlemania 23. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που δανείστηκε στοιχεία και τακτικές από το wrestling για τις δημόσιες τοποθετήσεις του στα media AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Έχοντας παρακολουθήσει πιστά τον θεσμό από το 1992 μέχρι σήμερα, προσπάθησα ως 'απάντηση' στην προαναφερθείσα λίστα, να συνθέσω την πιο δίκαιη, την πιο αντιπροσωπευτική dream δεκάδα του WWE, έχοντας ως κριτήριο τα πεπραγμένα της καριέρας του κάθε παλαιστή, αλλά και τη συνολική εντός κι εκτός ρινγκ εικόνα του. Δεν ήταν καθόλου εύκολο εγχείρημα.

10. ΑΝΤΡΕ Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ

Έχουμε αναφερθεί εδώ τόσο για τους τίτλους όσο και για την τραγική εξέλιξη της ζωής του. Ο γαλλικής καταγωγής παλαιστής υπήρξε για αρκετά χρόνια το αντίπαλο δέος του Χόγκαν, αλλά κι ένας χαρακτήρας με ιδιαίτερη έφεση στη σιωπηλή και εκφραστική θεατρικότητα. Ο ορισμός του γίγαντα, κυρία μου.

9. ΜΙΚ ΦΟΛΕΪ

Τρεις φορές πρωταθλητής του WWF, ηγετική μορφή του hardcore wrestling και αξέχαστος για τις 'Hell in a Cell' αναμετρήσει.ς. Οι μάχες του κόντρα στον Triple H, τον Στιβ Όστιν και τον Rock έχουν αφήσει εποχή.

8. ΕΤΖ

Με 11 παγκόσμια πρωταθλήματα και 12 τίτλους tag team, ο Άνταμ Τζόζεφ Κόπλαντ πέρασε από το WWE σαν σίφουνας, σαν ένας πραγματικός rock star που αντί για μελωδίες συνέθετε ραψωδίες τρόμου. Η απόσυρσή του έχει αφήσει ένα κενό που δεν αναπληρώνεται εύκολα.

7. ΚΡΙΣ ΜΠΕΝΟΥΑ

Έχει συνολικά 22 πρωταθλήματα στο ενεργητικό του, μοιρασμένα στις διοργανώσεις WWF/WWE, WCW, NJPW και ECW. Ο Ντέιβ Μέλτζερ, ένας από τους πιο έμπειρους χρονογράφους του αθλήματος, τον έχει χαρακτηρίσει "έναν από τους 5 καλύτερους παλαιστές όλων των εποχών". Το τραγικό φινάλε της ζωής του ανέδειξε τον ψυχολογικό Γολγοθά που μπορεί να συνοδεύσει έναν χαρακτήρα του WWE, όταν αυτός μπαίνει μέσα στα σχοινιά κι έγινε μάθημα ζωής για πολλούς νεότερους παλαιστές.

6. ΡΙΚ ΦΛΕΡ

Glamorous, παλαβός, η προσωποποίηση της υπερβολής μέσα στο ρινγκ, ένας παλαιστής που έμοιαζε να έχει βγει από τραγούδι των Twisted Sister. Με 16 παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό του και 40 χρόνια στο κουρμπέτι του απόλυτου πόνου. ο Φλερ είναι για το WWE ότι ο Τζέρι Γουέστ για το NBA.

5. TRIPLE H

Με 14 παγκόσμια πρωταθλήματα, με περισσότερους από 30 τίτλους σε μια ένδοξη πορεία που ξεκίνησε το 1992 κι ακόμα δεν έχει γράψει τον επίλογό της, ο σημερινός αντιπρόεδρος του WWE, με αρμοδιότητα στο δημιουργικό κομμάτι των διοργανώσεων, ήταν -και παραμένει- ένας από τους καλύτερους εκφραστές της 'Attitude Era', της πιο μανιακής, βάναυσης, υπέρ-θεαματικής εποχής του σύγχρονου wrestling.

4. ΤΖΟΝ ΣΙΝΑ

O 'Κριστιάνο Ρονάλντο του wrestling' είναι ένας χαρακτηρισμός που θα μπορούσε να αντιστοιχίσει στο μεγαλείο του. Οι μάχες με τον Rock έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του αθλήματος, όπως και τα 16 παγκόσμια πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει. Ένας ακούραστος εργάτης του WWE.

3. ΧΑΛΚ ΧΟΓΚΑΝ

Κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του πρωταθλητή του WCW για 469 ημέρες, συνέβαλε τα μέγιστα ώστε το wrestling στα 80s να γίνει ένα μαζικό pop φαινόμενο και άνοιξε την πόρτα του Hollywood για δεκάδες παλαιστές. Ο Χόγκαν ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να γίνει μαζικά αρεστός, αλλά τελικά τα κατάφερε τόσο εύκολα.

2. THE UNDERTAKER

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Undertaker βρίσκεται στο wrestling από το 1987, έχει τη μακροβιότερη παρουσία στον θεσμό και δεν δείχνει διατεθειμένος να τα παρατήσει. Ένας πραγματικός showman που χάνεται στον χαρακτήρα του -που είναι η ενσάρκωση του ερέβους-, ο Undertaker είναι μύθος στον οποίο αξίζει η υπόκλιση μας.

1. ΣΤΙΒ ΟΣΤΙΝ

Δεν είναι μόνο τα 19 πρωταθλήματα που έχει κατακτήσει. Είναι το γεγονός ότι ο 'Stone Cold Steve Austin' αποκαλούσε ανέκαθεν τον εαυτό του 'The Toughest S.O.B' (the toughest son of a bitch) και από την παρουσία του στο ρινγκ επιβεβαίωνε ότι Αυτό Ακριβώς Είναι. Ένας γνήσιος Hall of Famer του WWE.

Και τώρα σε προκαλώ αγαπητέ αναγνώστη να διορθώσεις τις δικές μου παραλείψεις, να ψηφίσεις εσύ τον καλύτερο wrestler όλων των εποχών. Το 'χεις;

powered by Typeform

News 24/7

24MEDIA NETWORK