Στην Μελβούρνη μέχρι το 2020 το Grand Prix

Οι "μαραθώνιες" διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής και όπως αποφασίστηκε, το αυστραλιανό Grand Prix θα παραμείνει στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης μέχρι το 2020.

Στην Μελβούρνη μέχρι το 2020 το Grand Prix

Η κυβέρνηση της χώρας απειλούσε να μην επεκτείνει το συμβόλαιο αν δεν μειωνόταν το κόστος διεξαγωγής, αλλά ύστερα από διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν ένα χρόνο, επήλθε συμφωνία μεταξύ του Ρον Γουόκερ (πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής) και του Μπέρνι Έκλστοουν.

Ο πρωθυπουργός της Βικτόρια Ντένις Νάπθιν κλήθηκε από την υπουργό τουρισμού Λουίζ Άσερ να ανακοινώσουν από κοινό την ανανέωση σε συνέντευξη Τύπου που θα γίνει την Παρασκευή.

Επιπλέον, ο Ντένις Νάπθιν εξέφρασε την ελπίδα ότι οι πρόσφατες επιτυχίες του Ντάνιελ Ρικιάρντο θα κρατήσουν ζεστό το ενδιαφέρον των συμπατριωτών του για τη Formula 1, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τον Ρον Γουόκερ.

"Οι διαπραγματεύσεις απέφεραν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την πολιτεία της Βικτόρια. Συγχαίρω τον πρόεδρο της εταιρίας που διοργανώνει το Grand Prix", δήλωσε σχετικά ο πρωθυπουργός της Βικτόρια.

Ο Μπέρνι Έκλστοουν, από την πλευρά του, δήλωσε: "Συγχαίρω την Μελβούρνη για τον υποδειγματικό τρόπο που αναδεικνύει την Formula 1 στον κόσμο".

Ο εν λόγω αγώνας αποφέρει έσοδα περίπου 30.000.000 ευρώ ετησίως στην πολιτεία της Βικτόρια, ενώ κατά μέσο όρο δημιουργεί 351 με 411 νέες θέσεις εργασίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK