"Τρόμαξε" και ο... Μπαρτζώκας με Λοτζέσκι!

Πώς ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι μπορεί να επηρεάσει και το θέμα του συμβολαίου του. Πού εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα του Έλληνα κόουτς με τον δολοφονικό σουτέρ του Ολυμπιακού που ήταν δική του επιλογή όταν δούλευε στον Πειραιά και τι λένε στην Καταλονία.

"Τρόμαξε" και ο... Μπαρτζώκας με Λοτζέσκι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ματ Λοτζέσκι είναι για τον λάθος λόγο το πρόσωπο των τελευταίων ημερών. Ο τραυματισμός του Αμερικανοβέλγου στο παιχνίδι της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης, εκτιμήθηκε αρχικά ως αρκετά σοβαρός (ρήξη αχίλλειου τένοντα), εκ των υστέρων πάντως αποδείχθηκε πως επρόκειτο απλώς για τενοντίτιδα. Ζημιά, η οποία, εκτός απροόπτου, θα τον αφήσει εκτός δράσης μονάχα για κάποιες εβδομάδες.

Ακόμη και ο ίδιος ο Λοτζέσκι αναρωτήθηκε πως γλίτωσε το... χειρουργείο και ευχαρίστησε όσους του συμπαραστάθηκαν και προσευχήθηκαν γι' αυτόν. Τόσο σοβαρά ήταν τα πράγματα όσο η φτέρνα του ήταν... κρύα και δεν πατούσε καθόλου καλά.

Κι ενώ μέχρι να βγουν τ' αποτελέσματα των εξετάσεων, στον Πειραιά έτρεμε το φυλλοκάρδι τους ενόψει της τελικής ευθείας στη σεζόν, αφού πρόκειται για παίκτη με χαρακτηριστικά που δεν έχει άλλος στο "ερυθρόλευκο" ρόστερ, τα μαντάτα για τον τραυματισμό του 32χρονου σουτέρ είχαν φτάσει μέχρι τη Βαρκελώνη, στ' αυτιά του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Πού ακριβώς εμπλέκονται οι "μπλαουγκράνα"; Στο (υπαρκτό) ενδιαφέρον για τον Ματ Λοτζέσκι! Αν και προ τριών μηνών ο ίδιος ο Μπαρτζώκας είχε διαψεύσει ότι έχει εκδηλωθεί κάτι τέτοιο, από τότε έχει μεσολαβήσει διάστημα επαρκές για να ωριμάσει το πράγμα. Και πολύ μάλιστα! Οι πληροφορίες από τη Βαρκελώνη και όχι μόνο, κάνουν λόγο για ασφυκτικό πρέσινγκ των Καταλανών στον Λοτζέσκι, το οποίο έχει αποτυπωθεί σε συγκεκριμένη πρόταση, η οποία και αξιολογείται πολύ σοβαρά!

Ο Έλληνας κόουτς τον είχε φέρει στον Ολυμπιακό από τον Βέλγιο, ξέρει τον χαρακτήρα του και το τι μπορεί να προσφέρει αγωνιστικά σ' ένα σύνολο. Γι' αυτό και έχει εισηγηθεί την απόκτησή του με μεγάλη θέρμη.

Ούτως ή άλλως, από τη στιγμή που ο Λοτζέσκι μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, έχει το δικαίωμα να μιλήσει με όποιον του χτυπάει την πόρτα. Και η Μπαρτσελόνα είναι αποδεδειγμένα μία εξ αυτών. Αν στο φινάλε αποδεχθεί την πρόταση, το γνωρίζει μόνο ο ίδιος. Όπως και ουδείς μπορεί να εκτιμήσει πόσο θα επηρεάσει την όποια κουβέντα ο τραυματισμός του 32χρονου γκαρντ, αφού το σημείο που χτύπησε είναι ευαίσθητο και μια τενοντίτιδα μπορεί να τον ταλαιπωρεί ανά διαστήματα.

Σαφώς και όλα θα διαλευκανθούν λίγο πριν ή λίγο μετά το τέλος της σεζόν, όταν και ο Λοτζέσκι θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του και το τελευταίο καλό συμβόλαιό του. Ο Ολυμπιακός αποτελεί προτεραιότητα, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο οι Αμερικανοί να σκέφτονται τα χρήματα όταν ζυγίζουν τα δεδομένα, ιδιαίτερα όταν αυτά προέρχονται από έναν άνθρωπο που και ξέρει και θέλει. Γι' αυτό κάθε σενάριο μπορεί να επιβεβαιωθεί.

Ποιος γνωρίζει, άλλωστε, ξεκάθαρα αν ο Μπαρτζώκας θα συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα του χρόνου, δεδομένου ότι εκκρεμεί η διεκδίκηση του μοναδικού στόχου που έχει απομένει για εφέτος, του πρωταθλήματος... Αν οι "μπλαουγκράνα" αποτύχουν και εκεί, ίσως δούμε τον Έλληνα κόουτς εκτός πάγκου και ταυτόχρονη αναδίπλωση ενδιαφέροντος για τον Λοτζέσκι. Οι προβλέψεις απαγορεύονται όπως σε κάθε ανοικτή μεταγραφική υπόθεση. Συνήθως, όμως, σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά.

ΓΖ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK