Ο αγώνας μποξ που θα δουν 40.000.000 φανς δεν έχει επαγγελματίες

Ο Λόγκαν Πολ θα αντιμετωπίσει τον KSI σε ένα rematch μιας μονομαχίας που "θα ρίξει το Ίντερνετ" και θα την παρακολουθήσουν εκατομμύρια μάτια.

Ο Ντάνι Γκαρσία μπαίνει στο ρινγκ για τον αγώνα WBC welterweight κόντρα στον Σον Πόρτερ, Νέα Υόρκη, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018
Ο Ντάνι Γκαρσία μπαίνει στο ρινγκ για τον αγώνα WBC welterweight κόντρα στον Σον Πόρτερ, Νέα Υόρκη, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Οι εποχές αλλάζουν και άνθρωποι όπως ο γράφων, που αναφέρουν μέσα σε κείμενα ατάκες όπως "οι εποχές αλλάζουν", μοιάζουν γέροι και ξεπερασμένοι. Το μποξ του 2019 δεν έχει να κάνει με τον Εβάντερ Χόλιφιλντ και με το χάρτινο ομοίωμά του που είχε κλέψει η Φοίβη Μπουφέ στα 'Φιλαράκια', ούτε καν με τον Μάικ Τάισον, που εξελίσσεται πια σε έναν μεγαλογαιοκτήμονα-επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στον τομέα της μαριχουάνας. Ο Λόγκαν Πολ και ο KSI, δύο από τους μεγαλύτερους σταρ του YouTube παγκοσμίως, είναι οι κινητήριες δυνάμεις του σύγχρονου white collar boxing, δηλαδή εκείνων των αγώνων μποξ που αφορούν σελέμπριτι. Και ύστερα από την πρώτη μονομαχία τους τον Αύγουστο της περασμένης χρονιάς, που έληξε με ισοπαλία, ετοιμάζονται για τη ρεβάνς, που θα γίνει το Σάββατο στο 'Staples Center' του Λος Άντζελες και θα την παρακολουθήσει -πιθανότατα- όλο το σύμπαν του παγκοσμίου μποξ.

Κανένας δεν μπορεί να φανταστεί έναν αγώνα μποξ με μικρό ή περιορισμένο κοινό. Ένα ρινγκ χωρίς κοινό είναι απλά δυο άνθρωποι που φοράνε σορτς και γάντια και ξυλοφορτώνουν ο ένας τον άλλο. Το boxing event μεταξύ KSI και Πολ, την πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στο κοινό της πυγμαχίας, προσέλκυσε ένα κοινό 750.000 θεατών εκ Βρετανίας και Αμερικής και υπολογίζεται πως το είδαν 'πειρατικά' περίπου 10.000.000 άτομα. Η ρεβάνς θα μεταδοθεί από το YouTube, από το Sky Sports και από την αμερικανική καλωδιακή τηλεόραση. Το κοινό αυτής της μονομαχίας φαντάζει ογκώδες, κολοσσιαίο, ενδεχομένως και μη μετρήσιμο.

Φυσικά, δεν λείπει και η ίντριγκα. Ο Πολ δείχνει 'φουσκωμένος' σε σημείο υπερβολής και οι φήμες πως το σώμα του έχει ποτίσει από ενέσεις στεροειδών, σε μια πιο διακριτική εκδοχή του Ρώσου Ποπάι, δίνουν και παίρνουν. Ο ίδιος δήλωσε ειρωνικά "ελπίζω να περάσω το ντόπινγκ τεστ". Δεν βλέπω να γελάει κανείς, Ποπάι.

KSI σημαίνει 'Knowledge, strength, integrity'. Τα ακρώνυμα που αποτελούν το ψευδώνυμο του Ολαγίντε Ολαγίνκα Γουίλιαμς Ολατούντζι μοιάζουν με τίτλο από ομιλία TEDx και συνήθως αυτά τα τρικ έχουν απήχηση στο κοινό του YouYube. Ο KSI αγωνίστηκε πέρσι κόντρα στον Τζο Γουέλερ, επίσης YouTuber, ύστερα από ένα μακρόσυρτο πινγκ-πονγκ προσβολών στο Twitter, με τον αγώνα να συγκεντρώνει συνολικά 25.000.000 views. Ήταν απλά μια προθέρμανση, για την πρώτη αναμέτρηση με τον Πολ, μερικούς μήνες αργότερα.

Ο διαβόητος promoter Έντι Χερν και ο προπονητής της ακαδημίας μποξ Ντάνι Μπάρμπερ, σε δηλώσεις τους στη Sun, συμφώνησαν ότι οι δυο σελέμπριτι αξίζουν το σεβασμό αν και δεν είναι αθλητές της πυγμαχίας, καθότι προπονούνται σκληρά, σε συνθήκες επαγγελματικού μποξ και με τους φανς τους στο YouTube που αθροιστικά φτάνει τα 40.000.000 άτομα, μπορούν να προσελκύσουν νέο κοινό στο άθλημα. Από μικρά παιδιά μέχρι αδαείς του αθλήματος, όλοι θα βρουν μπροστά τους ένα video με παραλειπόμενα αυτού του αγώνα και έναν αβανταδόρικο τίτλο με κεφαλαία γράμματα. Όλοι θα νιώσουν την απροσδιόριστη ανάγκη να κλικάρουν αυτό το το video, σαν να είναι το σημαντικότερο της ζωής τους.

Παράλληλα, αυτός ο αγώνας είναι η απόδειξη πως στερεότυπα λειτουργούν και παραμένουν επίκαιρα, επειδή εφαρμόζονται σε ένα σωρό τομείς της ζωής μας. Ο Πολ έγινε πασίγνωστος στο YouTube, ανεβάζοντας videos με φάρσες και κάνοντας βόλτες στο 'Suicide Forest' της Ιαπωνίας. Είναι ένας στεροτυπικός attention whore youtuber. O KSI έγινε γνωστός από ένα video πανηγυρισμού για ένα γκολ που είχε πετύχει στο FIFA και από δεκάδες ιστορίες παρενόχλησης του προσωπικού ενός event της Microsoft, όπου είχε παρευρεθεί με ύφος και συμπεριφορά σελέμπριτι. Είναι ένας φωνακλάς, αγενής τύπος που έχει πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και γιατί όχι άλλωστε. Δυο παιδιά που έγιναν διάσημοι κάνοντας ό,τι πιο εξεζητημένο και ενίοτε ανόητο μπορούσε να τραβήξει την προσοχή του κοινού στο YouTube, επιχειρούν να μεταφέρουν αυτήν την προσοχή και στο μποξ. Και το έχουν πετύχει ήδη. Προφανώς δεν θα μπορούσε να αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο κάποιος απόφοιτος της σχολής καλών τεχνών, με πτυχίο στο πιάνο.

Το Σάββατο ανήκει στον Πολ και στον KSI. Θα είναι μια από τις σπάνιες φορές που θα ματώσουν ρινγκ και πληκτρολόγια ταυτόχρονα. Ανυπομονούμε περισσότερο από ποτέ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK