Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16

Η πρωτιά της Εθνικής στον Γ' όμιλο τη φέρνει αντιμέτωπη με την τέταρτη του Δ' ομίλου. Ποια είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στο δρόμο για την 8άδα.

Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16

Πρώτη και καλύτερη θα τερματίσει η Εθνική ομάδα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στη φάση των ομίλων. Η "επίσημη αγαπημένη" νίκησε τη Σλοβενία στο ματς που έκρινε την πρωτιά στο Γ' όμιλο και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο πρώτο νοκ άουτ, το Σάββατο στη Λιλ, χωρίς να πολυνοιάζεται για την έκβαση του ματς με την Ολλανδία (Πέμπτη, 22:00).

Η Ελλάδα, ως πρώτη, παίρνει αυτόματα την τέταρτη ομάδα του Δ' ομίλου, στον οποίο η κατάσταση έγινε αρκετά πιο περίπλοκη μετά την ήττα της Λετονίας από την Ουκρανία το απόγευμα της Τετάρτης.

Αντίθετα η Λιθουανία του Καζλάουσκας νίκησε, έστω και οριακά, τη μαχητική Εσθονία και πλέον οι πιθανότητες σχεδόν μοιράζονται μεταξύ της Λετονίας και του Βελγίου, που έχασε το απόγευμα από την Τσεχία.

Η πρωτιά του ομίλου θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του ντέρμπι μεταξύ Τσεχίας και Λιθουανίας, αυτό όμως που ενδιαφέρει την Εθνική είναι ποια ομάδα θα έρθει τέταρτη.

Το Βέλγιο παραμένει η βασική υποψήφια για να τεθεί αντιμέτωπη της Ελλάδας, καθώς έχει χάσει τόσο από τους Λετονούς ( 78-67) όσο και από τους Τσέχους (66-64).

Ακόμη κι αν την Πέμπτη η ομάδα του Έντι Καστέλς νικήσει την Ουκρανία, θα φτάσει στο 3-2 και θα χρειάζεται ήττα της Λετονίας (από την Εσθονία) για να... γλιτώσει την Εθνική. Σε αυτό το ενδεχόμενο την τέταρτη θέση θα πάρουν οι Εσθονοί και θα μείνουν εκτός συνέχειας οι Λετονοί.

Επίσης, οι Βέλγοι θα έχουν το αβαντάζ στην τριπλή ισοβαθμία με Λιθουανία και Λετονία, αν δηλαδή κερδίσουν την Ουκρανία, η Λετονία την Εσθονία και η Τσεχία τη Λιθουανία. Σε αυτήν την περίπτωση, αντίπαλος της Ελλάδας στη φάση των 16 θα είναι η Λετονία, λόγω της μεγάλης διαφοράς της ήττας από τους Λιθουανούς.

Αντίθετα στην τριπλή ισοβαθμία με Τσεχία και Λετονία, οι Βέλγοι θα είναι τέταρτοι, αφού έχουν χάσει από αμφότερες.

Τέλος υπάρχει περίπτωση αντίπαλος της Ελλάδας να είναι η Ουκρανία, αν η ίδια νικήσει το Βέλγιο και η Λετονία επικρατήσει της Εσθονίας.

Στην περίπτωση της τετραπλής ισοβαθμίας (στο 2-3) μεταξύ Βελγίου, Λετονίας, Ουκρανίας και Εσθονίας, η λογική λέει ότι το Βέλγιο θα βγει τρίτο και η Λετονία τέταρτη λόγω της διαφοράς πόντων που έχουν ήδη εξασφαλίσει. Εκτός κι αν Ουκρανία ή Εσθονία επικρατήσουν με μεγάλες διαφορές. Αυτή τη στιγμή το Βέλγιο είναι στο +18, η Λετονία στο +10, η Ουκρανία στο -6 και η Εσθονία στο -22.

Τι την περιμένει αν...

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι τα προημιτελικά, αλλά εφόσον η Εθνική ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο για το μετάλλιο, θα συναντήσει τη δεύτερη του Β' ομίλου. Με δεδομένο ότι η Σερβία μοιάζει το φαβορί για την πρωτιά, Ιταλία, Τουρκία και Ισπανία ερίζουν γι' αυτήν. Ίδωμεν...

Διαβάστε ακόμη:

Ελλάδα - Σλοβενία 83-72

Η απίθανη ασίστ του Αντετοκούνμπο στον Καλάθη

Εκπληκτική τάπα του Αντετοκούνμπο, άφησε άφωνο τον Γιαννάκη!

Τρομερή ασίστ ο Καλάθης, καλάθι και φάουλ ο Μπουρούσης

Τα καλύτερα tweets για το Ελλάδα-Σλοβενία

Πασαρέλα η εξέδρα της Εθνικής στο Ζάγκρεμπ

News 24/7

24MEDIA NETWORK