Γι' αυτό διάλεξε Πεδουλάκη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τη συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Αργύρη Πεδουλάκη και γιατί ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος κατέληξε σε αυτή την επιλογή.

Γι' αυτό διάλεξε Πεδουλάκη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Kαι ξαφνικά Πεδουλάκης! Οχι βέβαια τόσο ξαφνικά, άλλωστε γράψαμε για το ραντεβού και την πρόθεση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Γιατί, όμως, ο Γιαννακόπουλος αποφάσισε να προχωρήσει με τον Έλληνα τεχνικό τι έγινε με τα άλλα ονόματα; Πολλοί είχαν αυτοπροταθεί στον μεγαλομέτοχο το τελευταίο διάστημα. Μια λύση ήταν ο Μπλατ. Είχε γίνει αναγνωριστική επαφή προ μηνός για να μιλήσουν το καλοκαίρι, αλλά ο κορυφαίος τεχνικός είχε τεράστια πρόταση από την Τουρκία και την Νταρουσάφακα και δεν φάνηκε ζεστός .

ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Οι άλλες επιλογές ήταν ο Κατσικάρης που, όμως, ποτέ δεν ενθουσίασε (άγνωστο γιατί) και ενώ ήξεραν οι "πράσινοι" ότι θέλει να συνεχίσει Ισπανία. Θέμα Γιαννάκη δεν τέθηκε ουσιαστικά ποτέ. Ο Πρίφτης που ακούστηκε δεν ήταν επιλογή, καθώς κρίθηκε ότι δεν έχει ακόμα το ειδικό βάρος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες και ο ίδιος δεν έκρινε ότι είναι έτοιμος για τέτοιο άλμα στην καριέρα του.

Μια άλλη λύση ήταν ο Σάρας. Ο Γιασικεβίτσιους μόλις ξεκίνησε την καριέρα του προπονητικά και είναι και μια αγαπητή και συνάμα δυναμική προσωπικότητα που θα είχε μεγάλες απαιτήσεις σε όλα τα επίπεδα. Επί της ουσίας, δεν έγινε, λένε οι πηγές μας, ποτέ επαφή. Επίσης, έπαιξε λίγο και το όνομα του Πίνι Γκέρσον, αλλά ο ατζέντης του διέψευσε προ ημερών με δηλώσεις του στο Contra.gr τα όσα γράφονταν δεξιά κι αριστερά.

Ο Γιαννακόπουλος έχει σε εκτίμηση τον Γκέρσον και είχαν μια τυπική συνομιλία (στο περιθώριο των τελικών με τον Ολυμπιακό), αλλά όχι για να αναλάβει την ομάδα. Εκτιμήθηκε ότι έχει μείνει καιρό έξω από τους πάγκους και ότι δεν θα δώσει βάρος στους Έλληνες παίκτες.

Ο ΤΡΙΝΚΕΡΙ

Άλλες λύσεις τύπου Τρινκέρι, μπήκαν στη ζυγαριά με τον Πεδουλάκη και θεωρήθηκαν ότι είναι στο επίπεδο του "Άρτζι". Γι αυτό ο Γιαννακόπουλος έδωσε προτεραιότητα στον Αργύρη, τον οποίο επανέφερε με την υπόσχεση να είναι ο πρώτος που θα μιλήσει στο τέλος της σεζόν. Και αν χάθηκε ο τίτλος και αν έκανε λάθη ο Πεδουλάλης, ο συνολικός βαθμός ήταν με θετικό πρόσημο.

Ο Δ. Γιαννακόπουλος αποφάσισε την παραμονή του για δύο λόγους: Πρώτον είναι Έλληνας, δουλεύει και δεν έχει τρελές απαιτήσεις. Επειδή είναι ο μοναδικός που μπορεί να προχωρήσει το πλάνο ελληνοποίησης που "πάγωσαν" οι προκάτοχοί του, αλλά και να έχει ανταγωνιστική ομάδα.

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ

Άλλωστε είναι αυτός που ανακάλυψε κατά κάποιο τρόπο Χαραλαμπόπουλο και Παπαγιάννη και τους έριξε στα βαθιά μετά από απραξία. Στα συν είναι ότι τα βρήκε με τον Παππά που δεν είχε καλές σχέσεις και έδειξε ότι αγαπά να δουλεύει με το ελληνικό στοιχείο. Επίσης, έδειξε ότι μπορεί να παίζει και καλό μπάσκετ και να σκοράρουν οι ομάδες του σε σχέση με το παρελθόν.

Με όλα αυτά οι άνθρωποι στο περιβάλλον Δημήτρη Γιαννακόπουλου έλεγαν και δικαιώθηκαν "Μπλατ ή Άρτζι και ενα ερωτηματικό για την έκπληξη με Σάρας που όμως είναι άπειρος". Το αφεντικό της ΚΑΕ άκουσε τον Έλληνα προπονητή και πήρε την απόφασή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μένει στον Παναθηναϊκό ο Πεδουλάκης

Πεδουλάκης: "Αλλαγή βιβλίου"

Αποχαιρέτησε ο Γουίλιαμς

News 24/7

24MEDIA NETWORK