Παπανικολάου: "Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας" (VIDEO)

Δηλώσεις μετά το τέλος της αναμέτρησης με τους Μέμφις Γκρίζλις έκανε ο Κώστας Παπανικολάου, μιλώντας για τη δική του εμφάνιση, την ευτυχία που νιώθει αγωνιζόμενος στους Χιούστον Ρόκετς, καθώς και για τις διαφορές που παρατηρεί στο NBA σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Παπανικολάου: "Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας" (VIDEO)

Αρχικά, ρωτήθηκε για το αν ένιωσε πιο άνετα στον 2ο αγώνα του στο NBA: "Ναι, ήμουν πιο προετοιμασμένος, πιο έτοιμος. Μπορεί να μην ξεκίνησα καλά τον αγώνα, όμως η ομάδα έκανε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο κυρίως αμυντικά. Ήμασταν εξαιρετικοί.Ο καθένας έκανε αυτό που χρειαζόταν στην άμυνα.

Το προπονητικό επιτελείο είναι πολύ ικανοποιημένο από το πως διαχειριστήκαμε το πρώτο ημίχρονο στην άμυνα. Πρέπει όμως να συνεχίσουμε, γιατί αυτά τα παιχνίδια δεν είναι τίποτα περισσότερο από φιλικά προετοιμασίας. Πρέπει να δουλεύουμε σκληρά και να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι."

Στη συνέχεια του ζήτησαν να σχολιάσει τη δική του αμυντική συμπεριφορά: "Είχα κάποιες κακές άμυνες σήμερα, αλλά όπως είπα και προηγουμένως ξέρω πως πρέπει κάθε μέρα να γίνομαι και καλύτερος. Έχουμε μία μεγάλη χρονιά και πρέπει να βελτιωθώ αν θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου. Ποτέ δεν θα είμαι ικανοποιημένος με τον εαυτό μου. Αυτό πρέπει να κάνουν οι αθλητές. Δεν πρέπει ποτέ να πιστέψουν πως είναι σπουδαίοι. Πρέπει συνέχεια να δουλεύουν σκληρά."

Σε ερώτηση για τον αν έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με όταν πρωτοήρθε, δήλωσε: "Το να αγωνίζομαι μου δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Νιώθω υπέροχα και είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ το Θεό που είμαι μέλος αυτής της ομάδας και έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ στο NBA."

Για τις διαφορές που διακρίνει σε σχέση με το ευρωπαϊκό μπάσκετ: "Μεγάλη διαφορά είναι η ταχύτητα του παιχνιδιού. Στο NBA ο αγώνας είναι πολύ πιο γρήγορος σε σχέση με την Ευρώπη. Επίσης υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην άμυνα, όπως το "hand-checking" που στην Ευρώπη επιτρέπεται, ενώ στο NBA όχι. Έκανα δύο φάουλ σήμερα επειδή έβαλα τα χέρια μου πάνω στον επιτιθέμενο για να τον μαρκάρω. Πρέπει λοιπόν να το συνηθίσω."

Δείτε σε VIDEO τις δηλώσεις:

Διαβάστε ακόμη:

Το ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ καλάθι του Παπανικολάου (VIDEO)

Κέρδισε Καλάθη και Κουφό ο Παπανικολάου (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK