To Top10: Ο κόμης της Κέρκυρας

Η επιστροφή του Μπενίτες, η γκολάρα του Γιαννιώτα, το Νο 14 του ΠΑΟΚ, η τρομερή απόκρουση του Σηφάκη και όλα όσα είδαμε στη 12η αγωνιστική μέσα από το Top-10 του Θέμη Καίσαρη.

To Top10: Ο κόμης της Κέρκυρας

10. Καλές οι άμυνες, ώρα για γκολ

Για τεστ άμυνας μιλούσαμε την Παρασκευή, αυτό είδαμε στη Μυτιλήνη στο Καλλονή-Πλατανιάς. Η ομάδα του Μαντζουράκη συνεχίζει να έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος, με μόλις δύο γκολ παθητικό, ένα λιγότερο απ’όσα έχει δεχθεί η Μπάγερν στην Μπουντεσλίγκα. Ο Πλατανιάς έχει σκληρύνει αμυντικά με τον Χριστόπουλο στον πάγκο και το 0-0 ήταν μάλλον αναμενόμενο. Ζητούμενο για τις ομάδες, το να αρχίσουν και να σκοράρουν, γιατί μόνο με την άμυνα δεν γίνεται.

9. Η σειρά του Ούμπιδες

Με την απουσία του Παπαδόπουλου να έχει γίνει πια αποδεκτή, ο Ατρόμητος βελτιώνεται σταδιακά με τον Σα Πίντο. Για να το πετύχει αναδεικνύει κάθε φορά διαφορετικό πρωταγωνιστή. Μετά το χατ-τρικ του Ναπολεόνι, ήταν η σειρά του Ούμπιδες να πάρει τη σκυτάλη. Γκολάρα με τρομερό σουτ εν στάση και μετά φάουλ στην απέναντι γωνία για το 2-0 και το τρίποντο του Ατρόμητου, που ανεβαίνει.

8. Αθόρυβος ΠΑΣ

Ίσως και να είναι η ομάδα για την οποία μιλάει λιγότερο Τύπος και κόσμος. Μπορεί να φταίει το γεγονός πως δεν έχει νέους πρωταγωνιστές ή ακόμα και η σταθερότητα που δείχνει, χωρίς μεγάλα σκαμπανεβάσματα, που τραβάνε τα βλέμματα. Σε κάθε περίπτωση, ο ΠΑΣ του Πετράκη είναι ωραίος και σοβαρός. Έσφιξε την άμυνα στα τελευταία ματς, δεν έχει ήττα στους Ζωσιμάδες, παίρνει τα ματς που πρέπει, μαζεύει βαθμούς παντού. Σιγανά και ταπεινά.

7. Γκολάρα ο Γιαννιώτας

Καιρός ήταν να προσφέρει κάτι και ο Γιαννιώτας. Ο Αστέρας μπορεί να είναι η ομάδα των ξένων, αλλά το καλοκαίρι φρόντισε να δώσει μια ευκαιρία στον Γιαννιώτα και τον πάρει ως δανεικό. Στο Παγκρήτιο ο 21χρονος ήταν ο MVP της αναμέτρησης και βρήκε την καλή εμφάνιση που έψαχνε. Πρώτα κέρδισε (σέρνοντας τα πόδια βέβαια) το πέναλτι για το 0-1 του Αστέρα και στη συνέχεια τελείωσε το ματς με τρομερό σουτ που έκανε το 1-3.

Δανεικός ήρθε, Έλληνας στα 21 του χρόνια είναι, δεν θα ήταν άσχημη λύση το καλοκαίρι για ομάδα που δεν είχε λεφτά και θέλει να αναδείξει μικρούς, ε κύριοι του Παναθηναϊκού;

6. ΟΦΗ χωρίς δηλητήριο

Τι γίνεται κύριε Γκατούζο; Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό κι αυτό ήταν; Εντάξει η ήττα απ’τον Αστέρα, αλλά ο ΟΦΗ πήγε στην Ξάνθη, προηγήθηκε και μετά κατέρρευσε, ενώ στα Γιάννενα τελείωσε το 90λεπτο χωρίς τελική προσπάθεια. Παρά την πληθωρική παρουσία του Λόρια κάτω απ’το τέρμα, ο ΟΦΗ άμυνα δεν παίζει, επίθεση δεν έχει (ειδικά με τις απουσίες), οπότε τι ακριβώς κάνει; Πλέον το ματς με τον Εργοτέλη είναι πολύ μεγάλο, αλλά μόνο με την έδρα και τη φανέλα δεν γίνεται.

5. Ψυχραιμία για Μπενίτες

"Κι αν αγωνιστεί ο Μπενίτες, τότε είναι σίγουρο πως αυτός θα συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα, αφού τον έχουμε δει λιγότερο απ'όλους και δεν είναι λίγοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού που τον συζητάνε στο πλαίσιο της γκρίνιας για την κατάσταση του Μήτρογλου. Κι αν παίξει καλά και σκοράρει, σίγουρα θα τον συζητάμε περισσότερο από Δευτέρα."

Αυτά λέγαμε για τον Μπενίτες στο preview της αγωνιστικής και μπορεί ο Παραγουανός να μη σκόραρε, αλλά οι προβλέψεις δικαιώθηκαν. Έπαιξε, έδωσε την ασίστ για το πρώτο γκολ και μπήκε αμέσως στο επίκεντρο των συζητήσεων. Προσοχή: άλλο πράγμα το να παρουσιαστείς πιο κινητικός απ’τον Μήτρογλου, που αυτήν την εποχή είναι πιο βαρύς και από μολύβι, κι άλλο πράγμα το να θεωρηθεί σίγουρο πως μπορείς άμεσα να γίνεις βασικός και να προσφέρεις.

Δεν χρειάζονται βιασύνες. Ας δούμε τον Μπενίτες και σε πιο ανταγωνιστικές συνθήκες απ’αυτές που αντιμετώπισε στην Κέρκυρα, γιατί το ταξίδι του Ολυμπιακό στο νησί ήταν σαν ταινία της Βλαχοπούλου.

4. Καλώς τον Παπ

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέκαθεν έκανε όλα αυτά που ζητάει ο Αναστασιάδης απ’τον Κλάους να βάλει φέτος στο παιχνίδι του: πίεση, τρέξιμο, κίνηση χωρίς μπάλα σε όλο το πλάτος της επίθεσης και μακριά απ’την περιοχή, συνεργασίες με τους υπόλοιπους. Εννοείται πως ο Κλάους θα ήταν και είναι η πρώτη επιλογή, αλλά ήταν αφύσικο να φτάσει Δεκέμβριος και ο Παπαδόπουλος να μην έχει παίξει ούτε μία φορά βασικός στην Superleague. Αρκετοί φίλοι του ΠΑΟΚ ήταν δυσαρεστημένοι με τα όσα προσέφερε ως αλλαγή, κυρίως για τη χαμένη ευκαιρία με τον Παναθηναϊκό.

Όμως, ο Παπαδόπουλος είναι περίεργο παιδί. Σκίζεται για την ομάδα, αλλά θέλει και να νοιώθει βασικό κομμάτι της, απαραίτητος. Ως αλλαγή αισθάνεται πως έχει πράγματα να αποδείξει, είναι “θολωμένος”. Το κρίσιμο γκολ με τον Πανθρακικό μπορεί να τον βοηθήσει να λυθεί και να προσφέρει περισσότερο στη συνέχεια.

3. Το Νο14.

Ο Σαλπιγγίδης που σέρνεται, που δεν προσφέρει, που κάποιοι οπαδοί δεν λένε καν το όνομά του και τον προσφωνούν ως “το 14”, που για κάποιους άλλους είναι ο πρώτος που θα τα ακούσει όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά. Ο Περέιρα έβαλε το νικητήριο γκολ, ο Παπαδόπουλος πέτυχε την ισοφάριση σε κρίσιμο σημείο, αλλά ο καλύτερος του γηπέδου ήταν ο Σάλπι: γκολ, ασίστ, πληθωρική παρουσία ακόμα και ως κεντρικός χαφ.

Τρία γκολ και τέσσερις ασίστ σε εννιά ματς πρωταθλήματος έχει ο Σάλπι. Αν πετούσε δηλαδή και ήταν σε καλή κατάσταση, πόσα θα είχε; Ο Αναστασιάδης λέει πως ο Σαλπιγγίδης προσφέρει πράγματα που δεν δίνει κανείς άλλος στο ρόστερ. Κάτι θα ξέρει παραπάνω.

2. Άλλο "είναι" κι άλλο "φαίνεται"

Πολλοί λένε πως ο Παναθηναϊκός είναι άλλη ομάδα με τον Μπεργκ. Μόνη ένσταση στο ρήμα: άλλο “είναι άλλη ομάδα” κι άλλο “φαίνεται άλλη ομάδα”. Η παρουσία του Μπεργκ φέρνει νίκες και κάνει τα πράγμα να μοιάζουν καλύτερα και βελτιωμένα, όμως αυτό δεν σημαίνει πως όντως είναι έτσι. Ο Παναθηναϊκός πχ εξακολουθεί να δέχεται γκολ με ευκολία: το έκανε και κόντρα στη Βέροια, παρότι οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με παίκτη λιγότερο για πάνω από μια ώρα και μάλιστα η Βέροια σκόραρε μετά από πλάγιο άουτ(!), κάτι που έχει ήδη κάνει δύο φορές στο πρωτάθλημα.

Ο Μπεργκ τα κάνει όλα να φαίνονται πιο ωραία όταν ο Παναθηναϊκός έχει την μπάλα, αλλά δεν αρκεί για να μασκαρέψει τα πάντα. Οι “πράσινοι” δεν έχουν δεχθεί γκολ μόνο απέναντι σε Νίκη Βόλου και Ατρόμητο και η αμυντική ασφάλεια είναι το Νο1 ζητούμενο στους δύσκολους αγώνες με Παναιτωλικό και Αστέρα που ακολουθούν.

1. Όταν σε τραβάει η μπάλα

Ο Σηφάκης έχει μπει ξανά στο Top10, αλλά τότε ήταν μια μεγάλη γκάφα του που μας ανάγκασε να τον συμπεριλάβουμε. Αυτή τη φορά είναι θετικός πρωταγωνιστής, χάρις στην απόκρουση κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Βιγιαφάνες παίζει το 1-2 με τον Άλβες, βρίσκεται φάτσα με τον Σηφάκη, που του λέει όχι στο πλασέ, αλλά η μπάλα παίρνει πορεία προς τα δίχτυα.

Ακόμα πιο ωραία απ’την απόκρουση, η δήλωση του Σηφάκη μετά τον αγώνα: "Όταν είσαι συγκεντρωμένος, η μπάλα σε τραβάει, δεν πας εσύ στην μπάλα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK