Πρέπει να ξυπνήσει, το θέμα είναι αν μπορεί...

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη συντριβή της ΑΕΚ στη Λιβαδειά που ήταν απλά το αποκορύφωμα του κακού -και όχι η αρχή του- που ήρθε κόντρα στη ροή.

Πρέπει να ξυπνήσει, το θέμα είναι αν μπορεί...
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ γνώρισε στη Λιβαδειά μια ήττα που δεν πρόκειται να χωνέψει για αρκετά χρόνια, με αρκετά παράδοξο τρόπο και κόντρα στη ροή της λογικής του αγώνα. Αυτό που μένει όμως είναι ότι η ΑΕΚ -ανεξαρτήτως τρόπου- ηττήθηκε από τον Λεβαδειακό με 3-0, γεγονός το οποίο πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό -για την ίδια- τρόπο, αφού το πρόγραμμα φωτιά πλησιάζει και πολυτέλεια για χάσιμο χρόνου -όπως και να το δει κανείς- δεν υπάρχει.

Το ματς

Το ματς με τον Λεβαδειακό -παραδόξως- άρχισε καλά για την ΑΕΚ ωστόσο απέκτησε... σοκαριστική ροή προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι ποδοσφαιριστές της "Ένωσης" βρήκαν κάποιες φάσεις μπροστά από την εστία του Μοσχονά αλλά λόγω της αστοχίας των Μπαρμπόσα και -κυρίως- Μπουονανότε δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ με αποτέλεσμα οι "κιτρινόμαυροι" να μην μπορούν να μπουν σε θέση οδηγού στο ματς.

Η συνέχεια ήταν αρκετά... οξύμωρη για τους "κιτρινόμαυρους" οι οποίοι δέχτηκαν δύο γκολ από αυτογκόλ, το ένα εκ των οποίων απλά δεν υπάρχει... Ο Ντίντακ πήγε για να διώξει και η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Τζανετόπουλου καταλήγοντας στα δίχτυα του Μπαρόχα, με την ΑΕΚ να βρίσκεται στο καναβάτσο κυριολεκτικά από το πουθενά και κόντρα στη ροή του ματς.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε με τον ίδιο παράδοξο τρόπο με την ΑΕΚ να ψάχνει το γκολ αλλά τον Λεβαδειακό να σκοράρει ξανά με τον Μάντζιο μετά από γιόμα και μία -πραγματικά- άστοχη έξοδο του Μπαρόχα κατόπιν -ενός ακόμα- λάθους στην άμυνα. Με απλά ελληνικά γράφτηκε ένα από τα χειρότερα απογεύματα των "κιτρινόμαυρων" στη μεγάλη κατηγορία με μία ντροπιαστική ήττα στο χειρότερο χρονικό σημείο.

Έσβησε το άστρο και πήγε... στους απέναντι

H ουσία για την ΑΕΚ είναι ότι κάπου εδώ στέρεψε το άστρο που έφερε μαζί του ο Πογιέτ. Για την ακρίβεια, καμιά φορά πηγαίνει και στους απέναντι. Το ματς της Λιβαδειάς ήταν μία από αυτές τις φορές. Το κακό για την ΑΕΚ, είναι ότι στη Λιβαδειά (που γνώρισε την ταπεινωτική ήττα) δεν έκανε το χειρότερο ματς της με τον Πογιέτ στον πάγκο. Όσοι την παρακολουθούν, γνωρίζουν ότι στη Μυτιλήνη, στην Τρίπολη, στο Αγρίνιο ήταν πολύ χειρότερη. Και στο -νικηφόρο- ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν ακόμα πιο λιγόψυχη σε σχέση με τη Λιβαδειά, όταν ο αντίπαλος έμεινε με 9 και οι ποδοσφαιριστές και οι παίκτες της ΑΕΚ γύρναγαν τη μπάλα κάτω από τη σέντρα, κάνοντας...σοβαρότατες σκέψεις να επιτεθούν. Όπως -επίσης- και στο ματς του πρώτου γύρου με τον Λεβαδειακό, όταν η ΑΕΚ -επίσης- βρέθηκε κόντρα στη ροή του ματς πίσω στο σκορ, πάλι απέμενε μισή ώρα αγώνα και πάλι οι "κιτρινόμαυροι" δεν κατάφεραν να κάνουν φάση.

Με λίγα λόγια, το γεγονός ότι η ΑΕΚ βγάζει προβλήματα δεν είναι κάτι καινούργιο, ούτε φάνηκε για πρώτη φορά στη Λιβαδειά. Αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή είναι ψυχραιμία, γιατί η ομάδα αυτή είναι και αυτή -καλώς ή κακώς, κακώς για μένα- θα παλέψει για τους στόχους οι οποίοι παραμένουν ζωντανοί.

Η υπόλοιπη συζήτηση που είναι σε μεγάλο βαθμό (όχι αποκλειστικά) στηριγμένη πάνω στον Πογιέτ, η λογική επιτάσσει να γίνει όταν ολοκληρωθεί η προσπάθεια της ΑΕΚ, θετικά ή αρνητικά. Τότε θα μπουν κάτω τα δεδομένα και θα βγει η σούμα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι αρνητική.

Ούτως ή άλλως, αρκετά κρίθηκε η μέχρι τώρα πορεία της ΑΕΚ (από όλους μας) με τη λογική "δοκάρι και μέσα θεοί, δοκάρι και έξω άμπαλοι". Φτάσαμε σε σημείο να τη βλέπουμε να αμύνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα με τους Πλατανιάδες και τους Πανθρακικούς και να το αντιμετωπίζουμε ως κάτι φυσιολογικό. Για την ΑΕΚ μιλάμε...

Η ένταση στο ξενοδοχείο

Οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο για να τα ψάλλουν στην ομάδα, ζήτησαν από τον Βασίλη Δημητριάδη να κατέβουν οι παίκτες από το πούλμαν με σκυμμένα τα κεφάλια για να μπουν στο ξενοδοχείο, να τους αποδοκιμάσουν και να πάει ο καθένας σπίτι του. Όχι κάτι σωστό, αλλά όχι και κάτι ασυνήθιστο στο ποδόσφαιρο, από τη Ρεάλ Μαδρίτης μέχρι τον Α.Ο. Νικαράγουας, μετά από μία βαριά ήττα.

Κάπου εκεί κατέβηκε από το πούλμαν ο Ράφικ Τζεμπούρ με ύφος που έδειχνε με αρκετά εμφανή τρόπο ότι δυσανασχετεί με όσα συνέβαιναν γύρω του. Τουλάχιστον έτσι το μετέφρασαν οι παρευρισκόμενοι, όχι αποκλειστικά οπαδοί αλλά και στελέχη της ομάδας σε πηγαδάκια που στήθηκαν μετά το συμβάν.

Στη μικρή διαδρομή από το πούλμαν για το ξενοδοχείο, ο Αλγερινός ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με έναν οπαδό, δημιουργήθηκε μια σπίθα έντασης, η οποία γενικεύτηκε σε χρόνο dt και παραλίγο να πάρει… μπουρλότο όλη η κατάσταση.

Τελικά, (κυρίως) ορισμένοι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ και οι άνθρωποι από την ασφάλεια της ομάδας γλίτωσαν τον Τζεμπούρ από τα χειρότερα αφού τον φυγάδευσαν τη στιγμή που αρκετοί οπαδοί της "
Ένωσης" κινήθηκαν πολύ απειλητικά εναντίον του, χωρίς όμως να προλάβουν να έρθουν σε σωματική επαφή μαζί του.

Μεταξύ άλλων, ο Τζεμπούρ σε όλη αυτή την πανκ κατάσταση παρότρυνε τον κόσμο να ζητήσει από τον Μελισσανίδη να κάνει μεταγραφές για να αποκτήσει… κι άλλους ποιοτικούς ποδοσφαιριστές το ρόστερ. Θεμιτό να το ζητήσει οποιοσδήποτε αυτό από την ΠΑΕ και τον Μελισσανίδη, όχι όμως ο μοναδικός ευεργετημένος στη φετινή χρονιά που ήρθε στην ομάδα ως επιμονή και… καψούρα αλλά -όπως όλα δείχνουν- θα φύγει πολύ σύντομα ως το μεγαλύτερο λάθος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Λεβαδειακός - ΑΕΚ 3-0
ΔΙΠΛΗ ΓΚΑΦΑ: Με δύο αυτογκόλ έμεινε πίσω στο σκορ η ΑΕΚ!
Δείτε πώς διαμορφώνεται η ειδική βαθμολογία των πλέι οφ
ΧΑΜΟΣ: Ντου οπαδών της ΑΕΚ στο ξενοδοχείο, επεισόδιο με Τζεμπούρ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK