Mε προσοχή στον Παναθηναϊκό και με το... μαχαίρι στα δόντια!

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για το ματς της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, τη… σπαζοκεφαλιά του Πογέτ, τη σκέψη για τον Βάργκας και για την ανάγκη να πάρει η Ένωση και το τελευταίο της ντέρμπι στην κανονική περίοδο.

Mε προσοχή στον Παναθηναϊκό και με το... μαχαίρι στα δόντια!

Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πλησιάζει, ο Μπρούνο Ζουκουλίνι βρίσκεται ήδη στο Μάντσεστερ, ο Πέτρος Μάνταλος θα παρακολουθεί από την εξέδρα και ο Γκουστάβο Πογέτ… σπάει το κεφάλι του για να βρει πώς θα παρατάξει την ΑΕΚ την Κυριακή, δεδομένης της τρύπας που προέκυψε στα χαφ.

Σκέψεις για μετατόπιση Βάργκας

Όπως συνέβη τις δύο τελευταίες εβδομάδες ο Ουρουγουανός κράτησε για μία ακόμα φορά κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τις σκέψεις του για την αρχική ενδεκάδα της «Ένωσης» στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Το μοναδικό σημάδι που ενδεχομένως να δείχνει κάτι μέσα στο μπερδεμένο οικογενειακό διπλό, ήταν η παρουσία του Βάργκας στο πλευρό του Γιόχανσον. Αν μη τι άλλο, ο Πογέτ την κάνει τη σκέψη για διατήρηση του καθιερωμένου -πια- 4-3-3 με τον Βενεζουελάνο εσωτερικό, να καλύπτει το κενό των Μάνταλου-Ζουκουλίνι.

Η λογική δείχνει σύστημα που έχει δουλέψει

Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από τις προσεχείς μέρες και ο Πογέτ θα κληθεί να αποφασίσει για το σχήμα και τα πρόσωπα του τελευταίου ντέρμπι της ΑΕΚ για την κανονική περίοδο. Πάντως, δύσκολο φαίνεται το ενδεχόμενο να στραφεί ο Ουρουγουανός σε κάποιο σύστημα που δεν έχει δουλέψει μέχρι σήμερα, όπως για παράδειγμα το 4-2-3-1.

Βέβαια στα Σπάτα συζητιέται και το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ με δύο επιθετικούς, ωστόσο και αυτό μοιάζει να συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες, με εξαίρεση το να χωρέσουν μαζί οι Αραβίδης και Πέκχαρτ στο 4-3-3 (με τον πρώτο στο φτερό και τον τελευταίο στην κορυφή της επίθεσης).

Το άλλο σύστημα που έχει δουλευτεί

To ενδεχόμενο του 3-5-2 το οποίο είναι ένα σύστημα που έχει δουλευτεί και επιστρατεύεται τακτικά από τον Πογέτ συγκεντρώνει -και αυτό- αρκετά λιγότερες πιθανότητες, αφού αν ο Πογέτ επιλέξει αυτό, τότε μένει εκτός ο Μπαρμπόσα και χάνει τη δύναμή της η ΑΕΚ στα φτερά. Με δεδομένο ότι όλες οι ομάδες προσπαθούν να πιέσουν την «Ένωση» στον άξονα που είναι το δυνατό της σημείο για να την οδηγήσουν στα άκρα, ο Πορτογάλος που είναι -στην ουσία- ο μόνος καλός «κιτρινόμαυρος» στο ένας εναντίον ενός στα φτερά, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητος.

Οι απουσίες των Μάνταλου, Ζουκουλίνι στοιχίζουν αρκετά στην «Ένωση» η οποία στην παρούσα φάση δεν έχει καν τρεις διαθέσιμους χαφ (με ανέτοιμο τον Κορδέρο), ωστόσο ο Πογέτ φαίνεται πως θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με όσο το δυνατόν λιγότερες αλλαγές μέσα στην ομάδα.

Σε κάθε περίπτωση του ματς με τον Παναθηναϊκό είναι αρκετά καθοριστικό για την ΑΕΚ. Αρχικά γιατί σε πιθανή νίκη της καθαρίζει -εκτός… αυτοκτονικού απροόπτου- τη 2η θέση στην κανονική διάρκεια και μετά γιατί θα είναι σημαντικό για το πρεστίζ της να πάρει και τα τρία εντός έδρας ντέρμπι με το καλημέρα στην επιστροφή της στη Σούπερ Λιγκ.

Θέλει προσοχή ο Παναθηναϊκός

Παρά το πολύ κακό φεγγάρι του, ο Παναθηναϊκός δεν είναι μια ομάδα που μπορεί κανείς να υποτιμήσει εύκολα. Άλλωστε μιλάμε για μια ομάδα που δεν είναι μακριά από τα φετινά δεδομένα της ΑΕΚ. Οι «πράσινοι» έριξαν λεφτά και έκαναν κακές κινήσεις, οι «κιτρινόμαυροι» δεν έριξαν, αλλά ήταν πιο προσεκτικοί στις κινήσεις τους, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δείχνει πιο σοβαρή και συνεπής από τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Άμα ρίξει κανείς μια ματιά στους αριθμούς των δύο ομάδων θα διαπιστώσει ότι είναι αρκετά κοντινοί. Με εξαίρεση τα πολύ καλύτερα αποτελέσματα της ΑΕΚ στην έδρα της και τη διαφορά που υπάρχει με τα αντίστοιχα ματς του Παναθηναϊκού (10 νίκες η «Ένωση» έναντι 6 των κυριακάτικων αντιπάλων της), όλα τα υπόλοιπα είναι κοντινά. Στα τρία γκολ η διαφορά του συντελεστή γκολ των δύο ομάδων (20-17) υπέρ της ΑΕΚ, μικρές διαφορές στην επίθεση, στην άμυνα, ακόμα και στους βαθμούς. Αν ο Παναθηναϊκός δεν είχε τιμωρηθεί στο ματς με τον Ολυμπιακό, η βαθμολογική του συγκομιδή θα ήταν ακόμα πιο κοντά στην ΑΕΚ.

Έμαθε να κερδίζει με το μαχαίρι στα δόντια

Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ δεν δικαιολογείται με τίποτα να την… ψωνίσει και να έχει υπεράνω προσέγγιση στο ματς επειδή κέρδισε τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, αφού ένα μεγάλο μέρος του νικηφόρου σερί έγινε με την ψυχή στο στόμα.

Βέβαια, για τη σοβαρότητα της προσέγγισης της ομάδας εγγυάται και μόνο η παρουσία του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο, αφού ο τεχνικός της «Ένωσης» γνωρίζει πως στο συγκεκριμένο επίπεδο τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο για την ομάδα του, η οποία σε αυτή τη μορφή μπορεί να κερδίζει μόνο με πολλά τρεξίματα, σκότωμα στο γήπεδο, πρέσινγκ μέχρι εξάντλησης στο μισό γήπεδο και με το μαχαίρι στα δόντια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πογέτ: "Μεγάλη η πιθανότητα να συνεχίσω στην ΑΕΚ"

Damned United

Aνέστης, Μπαρόχα, ένστικτο και εμπιστοσύνη

News 24/7

24MEDIA NETWORK