Ο Κατίδης του μπάσκετ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον αντιεπαγγελματισμό του Νίκου Δίπλαρου ο οποίος αν και... δεν ακούμπησε κατάφερε να σοκάρει την κοινωνία της ΑΕΚ σε επίπεδα... Κατίδη.

Ο Κατίδης του μπάσκετ

Η δημοκρατία είναι ωραία γιατί ο καθένας λέει την άποψή του και έχει το δικαίωμα να τη στηρίζει άσχετα με το αν είναι σωστή ή λάθος. Υπάρχουν όμως και γραμμές: Μπορείς να φτάσεις μέχρι εκεί που ενοχλείς τον άλλον. Ο μπασκετμπολίστας Νίκος Δίπλαρος έφτασε στη συγκεκριμένη γραμμή και εκεί που ήταν έτοιμος να γυρίσει προς τα πίσω έκανε ένα σπριντ προς την απέναντι μεριά. Την ξεπέρασε, πάει, έσπασε, τελείωσε.

Για να το ξεκαθαρίσω: Δεν στεκόμαστε σε καμία περίπτωση στο ότι ο παίκτης είπε ότι είναι οπαδός του Ολυμπιακού. Αν είναι δυνατόν στην εποχή του επαγγελματικού αθλητισμού να υπήρχε τέτοιο ζήτημα, παρότι ο παίκτης θα μπορούσε να είχε λίγο περισσότερο τακτ αφού πάει σε μια ομάδα με οπαδούς και όχι στον ΚΑΟΔ, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν. Εν πάση περιπτώσει, αυτό δεν αφορά κανέναν, αφού ο αθλητής θεώρησε ότι έπρεπε να το πει, καλώς το είπε.

Η κοινή λογική του... διαζυγίου

Πάμε τώρα στα σοβαρά. Η ΑΕΚ από τη στιγμή που ο παίκτης γνωστοποίησε δημόσια ότι τη θεωρεί σκαλοπάτι για να πάει στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό πρέπει να κάνει αυτό που πρέπει και ως μέγεθος και ως εταιρεία. Ακόμα και ο τελευταίος κάτοικος Μοζαμβίκης είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι ακόμα και αν στην ΚΑΕ υπήρχε κάποιος που να σκεφτόταν να δώσει την φανέλα της ΑΕΚ στον Δίπλαρο, θα αντιληφθεί ότι το να παίξει δεν θα ήταν εφικτό λόγω των αντιδράσεων του κόσμου ο οποίος σιχτιρίζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το τέλος του φιλικού με τη Σεβίλλη μέχρι τώρα.

Για το αν είναι σωστή η απόφαση της ΑΕΚ, δεν νομίζω ότι πρέπει να συμβουλευτούμε κάποια… φανατική πλευρά του μυαλού αλλά την κοινή λογική. Κανένας νομίζω δεν θα ήθελε στη δουλειά του κάποιον για τον οποίο η επιχείρηση που έχτιζε μια ζωή είναι ένα απλό σκαλοπάτι για να πάει στην -πιο καλοφτιαγμένη- επιχείρηση του απέναντι.

Το "είπε την αλήθεια, είναι κακό που είναι ειλικρινής;" που στηρίζεται ως άποψη τις τελευταίες ώρες, κατά τη γνώμη μου δε στέκει. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο 18χρονος αυτός αθλητής είναι τόσο αφοπλιστικά ειλικρινής σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Με την ίδια λογική για να προσεγγίσει μια κοπέλα θα της πει "έχεις μέτριο μπούστο, αλλά θα βολευτούμε μέχρι να βρω κάτι καλύτερο". Και φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω πως αν το πει θα βρεθεί κάποιος που να τον υπερασπιστεί κράζοντας την κοπέλα ότι θα έπρεπε να ξέρει το ταβάνι της και να μπορεί να δεχτεί την αλήθεια.

Από την άλλη δεν νομίζω ότι στέκει και το «μικρό παιδί είναι». Τα μικρά παιδιά παίζουν με playmobil όχι με τα νεύρα των ανθρώπων. Και παίρνουν κάνα χαρτζιλίκι άμα υπάρχει, όχι 40.000 ευρώ τον χρόνο. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ πλήρωνε τον Δίπλαρο για να γίνει αθλητής της, ο τελευταίος κρίνεται ως ενήλικας. Το να είναι κανείς αθλητής της ΑΕΚ έχει πολλά προτερήματα και πολλές ευθύνες. Αν δεν μπορέσεις να αντέξεις τις πενιχρές ευθύνες (όπως π.χ. να κάνεις μία καλύτερη διαχείριση στο μυαλό σου) δεν θα χαρείς ποτέ τα προτερήματα.

Οι προβληματικοί νέοι

Εντυπωσιακό το πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή τους οι νεαροί αθλητές. Ακόμα πιο εντυπωσιακό το γεγονός ότι όλοι οι extreme 18χρονοι έρχονται στην ΑΕΚ. Έρχονται τα καλοκαίρια με όνειρα και φιλοδοξίες και καταλήγουν την άνοιξη στον Θεοδωράκη να ξετυλίγουν τον πόνο τους στους «Πρωταγωνιστές». Τώρα που δεν υπάρχουν "Πρωταγωνιστές" διαφοροποιείται λίγο το σενάριο αλλά στη βάση της η ιστορία μένει ίδια: Από τον Κατίδη στον Δίπλαρο.

Ο ένας χαιρέτισε ναζιστικά νομίζοντας ότι ο Χίτλερ ήταν ένα χριστουγεννιάτικο αστείο στην Αμερική και ο άλλος είπε στα μούτρα της ΑΕΚ: "Βασικά, εγώ σε βλέπω σαν σκαλοπάτι". Και οι δύο χάλασαν τη διάθεση του κόσμου ωστόσο η ελπίδα να έρθει κάποια στιγμή κάποιος πιο… νορμάλ 18χρονος στην ΑΕΚ (σε όλα τα σπορ) παραμένει ανοιχτή.

Y.Γ.: Εννοείται ότι ο Δίπλαρος καλώς φεύγει από την ΑΕΚ γιατί μετά τις δηλώσεις του δεν είχε καμία θέση σε αυτή. Όχι γιατί δεν είναι καλός παίκτης (μπροστά σε πιο σημαντικά ζητήματα αυτό είναι παντελώς αδιάφορο) αλλά γιατί δεν πιστεύει ότι μπορεί να οδηγήσει την ΑΕΚ στην πρώτη θέση. Ακόμα και αν το παιδί εξελιχθεί στον καλύτερο Έλληνα μπασκετμπολίστα όλων των εποχών, ακόμα και αν πάει στους Λέικερς, για την ΑΕΚ δεν κάνει. Ακόμα και αν κάνει τεράστια καριέρα στο μέλλον, πράγμα όχι και τόσο εύκολο αφού η θέση του πλέι μέικερ χρειάζεται σούπερ κρίση και το παιδί δεν είχε ούτε την υποτυπώδη κρίση να προστατεύσει τον εαυτό του σε μια συνέντευξη για την Εθνική Ελλάδος.

Διαβάστε ακόμη:

Δίπλαρος: "Από την ΑΕΚ σε Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό"

Τελειώνει τον Δίπλαρο η ΑΕΚ

Τάσος Μαγουλάς: "Σώστε" τον Δίπλαρο

News 24/7

24MEDIA NETWORK