Πιο… φορτωμένη από ποτέ!

Η μεταγραφή του Τζολέον Λέσκοτ δημιουργεί στην ΑΕΚ ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση σιγουριάς για τον άξονά της, ο οποίος δείχνει να είναι πιο πλήρης από ποτέ και να αποτελεί το σημαντικό όπλο της "Ένωσης" ενόψει της νέας σεζόν.

Πιο… φορτωμένη από ποτέ!

Αν πάρουμε ως δεδομένο αυτό που λένε ότι οι ομάδες χτίζονται με βάση τον άξονα, τότε η AEK, τουλάχιστον σε επίπεδο βασικών ποδοσφαιριστών, για τη φετινή σεζόν φαίνεται πως έκανε πολύ καλή δουλειά.

Πριν την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονταν σε αναζήτηση ενός τερματοφύλακα, ενός κεντρικού αμυντικού και ενός σέντερ φορ που προοριζόταν για αντικαταστάτης του Ράφικ Τζιμπούρ. Βέβαια υπήρχαν αναγκαίες και για άλλες θέσεις, αλλά ως προς τον άξονα οι ποδοσφαιριστές για τους οποίους υπήρχε πρόθεση από πλευράς ΑΕΚ για να αποκτηθούν, προορίζονταν για την κάλυψη των παραπάνω -τριών- θέσεων.

Τελικά η κατάσταση εξελίχθηκε καλύτερα από ότι ήταν αποτυπωμένη στο χαρτί και στον αγωνιστικό σχεδιασμό που πέρασε από αρκετά κύματα, αφού η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση περισσότερων ποδοσφαιριστών που θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά, τον άξονα της δηλαδή, ενόψει της νέας σεζόν. Με λίγα λόγια, η ΑΕΚ στο τέλος έκανε ότι δεν έκανε την περασμένη σεζόν.

Πήρε τερματοφύλακα με προοπτική επόμενης μέρας, δεν πήγε σε επιλογή μιας χρήσης, πήρε υψηλού επιπέδου σέντερ μπακ και πήρε και φορ. Ανέβασε, δηλαδή, τις πιθανότητές της για να είναι ανταγωνιστική ως προς τον στόχο της που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.

Το επόμενο σκαλοπάτι που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η ετοιμότητα των παικτών και η άμεση ένταξή τους στην ομάδα, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί εντός αγωνιστικού χώρου. Οι κινήσεις, πάντως, που έπρεπε να γίνουν από το κλαμπ για να παρουσιαστεί η ομάδα ενισχυμένη στο νέο πρωτάθλημα (με εξαίρεση αυτή του χαφ), έγιναν.

Αρχικά για τη θέση του τερματοφύλακα επιλέχθηκε ο Μπάρκας του Ατρομήτου, ως ο ανερχόμενος γκολκίπερ της περσινής Σούπερ Λίγκας. Λογική κίνηση και εμπιστοσύνη για δίδυμο με τον Γιάννη Ανέστη και με τρίτο τον Ηλία Βούρα.

ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΓΚΡΙΝΣΚΙ

Στο κέντρο της άμυνας αποκτήθηκε ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος αποτέλεσε το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ. Ο Ουκρανός μετά από ένα ασταθές διάστημα στην καριέρα του αλλά μετά από μία σχετικά γεμάτη σεζόν με τη φανέλα της Ντνίπρο, ανέλαβε τον ρόλο του "μυαλού" της άμυνας της «Ένωσης».

Από τη στιγμή που η ικανότητά του με τη μπάλα στα πόδια ήταν αρκετή πριν από μερικά χρόνια για να γραφτεί το όνομά του στην κορυφή της ατζέντας του Γκουαρντιόλα για την Μπαρτσελόνα, ήταν λογικό να βγάζει σιγουριά στο να του εμπιστευτεί μια ελληνική ομάδα την άμυνά της. Βέβαια τα προσόντα του Τσιγκρίνσκι δεν εξαντλούνται μόνο στην ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια, αλλά έχει όλο το πακέτο που να επιτρέπει στην ΑΕΚ να είναι αισιόδοξη για την παρουσία του Ουκρανού και για την πορεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΜΕ ΛΕΣΚΟΤ

Η απόκτηση του Τζόλεον Λέσκοτ αυξάνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα και τις παραστάσεις που υπάρχουν στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ.

Ο Άγγλος στόπερ προορίζεται για παρτενέρ του Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ενώ ο Κετσπάγια έχει το χάντικαπ πως ακόμα και αν χρειαστεί να λείψει ένας εκ των δύο, δεν θα ξεμείνει ποτέ από έναν στόπερ υψηλού επιπέδου, ή τουλάχιστον θα είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό.

Παράλληλα, με την απόκτηση του Λέσκοτ η ΑΕΚ κάνει κάτι σπάνιο τόσο για τα δεδομένα της όσο και για τα δεδομένα ολόκληρου του πρωταθλήματος, καθώς ποτέ δεν συνυπήρξαν δύο τέτοιου βεληνεκούς στόπερ στην ίδια ενδεκάδα.

ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΚΑΙ ΣΙΜΟΕΣ ΣΤΑ ΧΑΦ

Στα χαφ υπάρχουν οι Σιμόες και Γιόχανσον οι οποίοι ήταν εκ των κορυφαίων της προηγούμενης Σούπερ Λίγκας και αποτέλεσαν την αιτία που το κέντρο της ΑΕΚ ήταν συμπαγές και ένα από τα πιο δυνατά (αν όχι το πιο δυνατό) της περσινής σεζόν.

Η μοναδική απώλεια είναι το γεγονός ότι -τουλάχιστον μέχρι σήμερα- δεν έχει αποκτηθεί τρίτος χαφ για να διευκολύνει το ροτέισον σε μια θέση που είναι επίφοβη (τρεξίματα, εξάντληση, κάρτες).

ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΚΑΙ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

Μπροστά από τους χαφ είναι δεδομένη η παρουσία του Πέτρου Μάνταλου ο οποίος συγκεντρώνει ένα μεγάλο μέρος των όσων ποντάρουν στην "Ένωση" για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του ρόστερ, ενώ πίσω του (ως θέση) υπάρχει και ο καλύτερος δεύτερος επιθετικός της περασμένης σεζόν.

Αυτά που έκανε με τη φανέλα του Πανιωνίου ο Τάσος Μπακασέτας μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν, και είναι θετικό για την ΑΕΚ που τον διαθέτει στις τάξεις της τόσο σαν βασική επιλογή όσο και σαν εναλλακτική.

ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΚΕΝΟ ΜΕ ΑΛΜΕΙΔΑ

Στην κορυφή της επίθεσης, εκεί δηλαδή που ταλαιπωρήθηκε αρκετά στις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους η ΑΕΚ με τους Τζιμπούρ και Κρισάντους, έγινε μία ακόμα δυνατή κίνηση: Αυτή του Ούγκο Αλμέιδα.

Ο Πορτογάλος μετά την περιπέτειά του με τη φανέλα του Αννόβερο κάλυψε το κενό που υπήρχε μέσα στην περιοχή, προσθέτοντας στη νέα του ομάδα στοιχεία που έλειπαν από τους επιθετικούς του ρόστερ, αφού όπως και να το δει κανείς ο Αλμέιδα είναι διαφορετικών χαρακτηριστικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Επίσημα στην ΑΕΚ ο Λέσκοτ
ΧΑΜΟΣ: Οι Άγγλοι "γκρέμισαν" το twitter για Λέσκοτ και ΑΕΚ
H επιμονή και η δικαίωση του Κετσπάγια

News 24/7

24MEDIA NETWORK