O Λάζαρος, ο Λέσκοτ και η φιλική... σφαλιάρα

O Άκης Γεωργίου γράφει για τα μεταγραφικά της ΑΕΚ με Λάζαρο και Λέσκοτ, και για τη φιλική... σφαλιάρα που δέχτηκε η "Ένωση" μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο από τον Απόλλωνα.

O Λάζαρος, ο Λέσκοτ και η φιλική... σφαλιάρα

Στα μεταγραφικά της ΑΕΚ χθες συνέβη το αναμενόμενο: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απόκτηση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και στην υπόθεση Λέσκοτ μπήκε ένα ερωτηματικό. Η κινητικότητα συνεχίζεται αφού σε κάθε περίπτωση η ΑΕΚ βρίσκεται σε αναζήτηση στόπερ και σύντομα θα ξεκαθαρίσει το όνομα του κεντρικού αμυντικού που θα αποκτηθεί.

Λάζαρος

Ο Χριστοδουλόπουλος ανακοινώθηκε και επίσημα από την ΑΕΚ για 2+1 χρόνια σε μια σημαντική κίνηση και για τους δύο: Ο Λάζαρος βρήκε μια ομάδα που έχει ως στόχο τον πρωταθλητισμό (αυτό έψαχνε) και η «Ένωση» βρήκε έναν διεθνή παίκτη, τον καλύτερο της Εθνικής στο τελευταίο Μουντιάλ, με παρουσία στο Καμπιονάτο και ένα πολύ καλό βιογραφικό. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του συμβολαίου, στις πρώτες του δηλώσεις κάτω από τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, αναφέρθηκε στον λόγο της παρουσίας τους στην ομάδα απαντώντας μονολεκτικά «πρωταθλητισμός».

Επειδή κάθε ποδοσφαιριστής που έρχεται για να αντικαταστήσει κάποιον κρίνεται -και ως όνομα- με αυτόν που αντικατέστησε, στην περίπτωση του Χριστοδουλόπουλου η ΑΕΚ είναι συν και σε αυτό το κομμάτι. Τουλάχιστον ανάλογα με τις δυνατότητές της, αφού από αυτούς που θα μπορούσε ρεαλιστικά να αποκτήσει, ο Χριστοδουλόπουλος φαίνεται να είναι η καλύτερη περίπτωση. Έλληνας, άρα με μικρότερο χρόνο προσαρμογής και με προετοιμασία στα πόδια του. Σχεδόν έτοιμος δηλαδή.

Πιθανότατα σήμερα ξεκαθαρίζει του Λέσκοτ

Μοιραία οι κουβέντες πηγαινοέρχονται στην περίπτωση του Λέσκοτ, και δικαίως αφού πρόκειται για το μεγαλύτερο όνομα που ασχολήθηκε αυτή τη μεταγραφική περίοδο η ΑΕΚ. Το αν η υπόθεση Λέσκοτ θα έχει θετική εξέλιξη είναι κάτι που θα το δείξει ο χρόνος (ενδεχομένως και οι επόμενες ώρες) ωστόσο -όπως είχαμε γράψει και χθες- τελειωμένη την υπόθεση δεν τη λες σε καμία περίπτωση. Η… πρόωρη αισιοδοξία για την απόκτηση του Λέσκοτ ενδεχομένως και να προέκυψε από τρίτο άτομο που ενεπλάκη στην υπόθεση εκπροσωπώντας τον παίκτη, ωστόσο αυτό που μετράει είναι η οριστική απάντηση του ποδοσφαιριστή.

Είναι αλήθεια ότι έτρεξε και μέρος του διαδικαστικού σε περίπτωση που όλα κυλούσαν ομαλά, για να μη χαθεί καθόλου χρόνος και να έρθει για να υπογράψει ο παίκτης. Αυτή τη στιγμή όμως είμαστε ακόμα στο «αν», και εκκρεμούν ακόμα ζητήματα για να δούμε αν θα προχωρήσει η μεταγραφή που θα αλλάξει επίπεδο την άμυνα της ΑΕΚ και θα κάνει δύο τους στόπερ με παραστάσεις πολύ υψηλού επιπέδου. Οι άνθρωποι που τρέχουν, πάντως, τα μεταγραφικά της ΑΕΚ, καλού-κακού κοιτάζουν και κάποιες ακόμα περιπτώσεις κεντρικών αμυντικό σε περίπτωση που στραβώσει του Λέσκοτ. Μέχρι το βράδυ πάντως, υπάρχει η αίσθηση ότι θα ξέρουμε για το αν ο Λέσκοτ, επιλέξει την ΑΕΚ, την Πεσκάρα ή κάποια άλλη από τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Η φιλική σφαλιάρα από τον Απόλλωνα

H AEK ξεκίνησε το ματς με τον Απόλλωνα έχοντας στην κατοχή της τη μπάλα. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, γύριζαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να γίνουν απειλητικοί. Οι ποδοσφαιριστές της τριάδας πίσω από τον φορ (Πλατέλλας, Μπακασέτας και κυρίως Μάνταλος) προσπαθούσαν να βγάλουν φάσεις στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ωστόσο δεδομένα η «Ένωση» δυσκολευόταν να πατήσει την περιοχή του παλιού της γνώριμου Σάκη Χιώτη. Στο 22’ η ΑΕΚ δέχτηκε την πρώτη φάση μέσα στην περιοχή και εκεί βρέθηκε και πίσω στο σκορ.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια είχε και δύο δοκάρια στο πρώτο μέρος με τους Μάνταλο και Πλατέλλα, ωστόσο αυτό που έμεινε σαν… γεύση ήταν η δυσκολία της να πατήσει στην περιοχή του αντιπάλου, με αποτέλεσμα να βγαίνει από το κουτί ο Αλμέιδα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη όπως είχε συνέβη και στο Περιστέρι την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ατρόμητο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Κετσπάγια έκανε αλλαγές, ωστόσο ο Απόλλωνας στο 62’ κατάφερε να σκοράρει και δεύτερο γκολ μετά από μία κόντρα που κέρδισε από τον Τζανετόπουλο ο Πάνος, ο οποίος πέρασε τη μπάλα στον Κάσο που έκανε το 0-2. Ο Πατίτο που πέρασε σαν αλλαγή στο ματς με ένα εντυπωσιακό γκολ μείωσε σε 1-2, αφού ο Κετσπάγια άλλαξε το σύστημα σε 3-5-2 παίζοντας με στόπερ τους Λαμπρόπουλο, Μανωλά και Τσιγκρίνσκι. Με αυτή τη διάταξη η ΑΕΚ δέχτηκε και 3ο γκολ, κάτι που αν μη τι άλλο δεν συνηθίζει και έβαλε αρνητικό πρόσημο στη βραδιά.

Φιλικό-ξεφιλικό, δεν μπορεί να περνάει αψήφιστα μια ήττα από τον Απόλλωνα της Β’ Εθνικής, ούτε η εικόνα στο τέλος που έδειχναν ικανοί οι φιλοξενούμενοι να χτυπήσουν αέρα-πατέρα την ΑΕΚ στην κόντρα, την ώρα που η τελευταία πάλευε να κάνει φάση για να απειλήσει. Κάνει μπαμ ότι λείπουν ακόμα πράγματα από την ΑΕΚ, λείπουν παίκτες με στοιχεία στις θέσεις που χρειάζεται πράγματα η ομάδα και η είσοδος των νέων παικτών θα παίξει καθοριστικό ρόλο στο πώς θα εμφανιστεί στη σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Χριστοδουλόπουλος: "Στην ΑΕΚ ήρθα για τον πρωταθλητισμό"
Κετσπάγια: "Σαν να κάναμε τρίτη μέρα ρεπό"
ΑΕΚ - Απόλλων Σμύρνης 1-3
Δεν τα παρατάει για Λέσκοτ η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK