Επιτέλους είδε τον Ρομαό ο Μπέντο!

Ο Τογκολέζος αμυντικός μέσος έπαιξε για πρώτη φορά φέτος βασικός στον Ολυμπιακό. Η επιμονή του Μοντέστο, το “πρέσινγκ” στον Μπέντο να τον χρησιμοποιεί πιο συχνά και η "απάντηση" του Ρομαό στην ευκαιρία που του έδωσε ο προπονητής του. Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Επιτέλους είδε τον Ρομαό ο Μπέντο!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πάνω στην... τούρλα των ντέρμπι και τουEuropa League “έσκασε” χθες και ένα παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στον Πλατανιά. Εύκολη νίκη των Πειραιωτών με 3-0 και μάλιστα με τα “δευτερότριτα”. Αν βέβαια μπορούν να θεωρηθούν “δευτερότριτα” παίκτες επιπέδου Σιόβα, Τσόρι, Ρομαό, Πάρντο, ακόμα-ακόμα και Μάριν!

Ήταν μία καλή ευκαιρία για τον Πάουλο Μπέντο να μετρήσει συμπεριφορές, να δει πώς ανταποκρίνονται ορισμένοι “παροπλισμένοι” και αν θα αρπάξουν την ευκαιρία που θα τους έδινε ο προπονητής του σε ένα παιχνίδι που ενδεχομένως οι βασικοί να το έβλεπαν και ως αγγαρεία.

Ο κόσμος δεν περίμενε να δει τον Σιόβα και τον Ελαμπντελαουί. Τους ξέρει και τους δύο. Γνωρίζει τι μπορούν να προσφέρουν. Ίσως για τον Ομάρ να υπήρχε ένα ενδιαφέρον ως προς την κατάσταση στην οποία βρίσκεται με την επιστροφή του στη δράση μετά από σχεδόν έξι μήνες απουσίας του από τα γήπεδα. Τον Σιόβα δεν χρειαζόταν να τον δουν χθες για να δουν την αξία του.

ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΑ ΒΛΕΜΜΑΤΑ

Εκείνος που θα τραβούσε τα βλέμματα δεν θα ήταν άλλος από τον Αλεξίς Ρομαό. Ένας παίκτης που αποκτήθηκε στις τελευταίες μέρες του Αυγούστου για να αποτελέσει τον παίκτη που θα “τσίγκλαγε” τον Μιλιβόγεβιτς, που θα του έστελνε ένα μήνυμα ότι δεν θα “έπαιζε μπάλα” μόνος του.

Το “αγκάθι” με τον Τογκολέζο αμυντικό μέσο ήταν ότι δεν είχε κάνει καθόλου προετοιμασία. Είχε μείνει ελεύθερος από τη Μαρσέιγ και ακολουθούσε για ένα ολόκληρο καλοκαίρι μόνο ατομικά προγράμματα. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί αρχές Σεπτεμβρίου ότι ήθελε κοντά στις 20 μέρες για να βρισκόταν στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Τελικά, δεν πέρασαν 20 μέρες, αλλά... 40! Ο Μπέντο μονίμως τον είχε εκτός αποστολής. Ο δε Φρανσουά Μοντέστο προσπαθούσε με τον τρόπο του να τονώσει το ηθικό του Ρομαό και παράλληλα με κάποιες συζητήσεις που είχε με τον Πορτογάλο τεχνικό, να του εξηγήσει ότι ίσως καλό θα ήταν να τον έπαιρνε τουλάχιστον στη 18άδα σε κάποιο από τα ματς που έχουν γίνει μέσα στον Οκτώβριο.

Ο Μπέντο βέβαια τον ζούσε καθημερινά στην προπόνηση. Έβλεπε ότι δεν ήταν σε θέση να βοηθήσει και είχε θέσει εξ αρχής ως στόχο να τον χρησιμοποιούσε στο παιχνίδι Κυπέλλου με τον Πλατανιά.

Ο Ρομαό από την πλευρά του ποτέ δεν πήγε στον προπονητή του να του ζητήσει το λόγο που δεν τον είχε στις επιλογές του, έστω και ως μία έξτρα λύση από τον πάγκο. Καθόταν και δούλευε, πολλές φορές έφευγε ακόμα και δύο ώρες μετά την προπόνηση, κάνοντας έξτρα προγράμματα για να βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ

Ο Μπέντο λοιπόν τον ξεκίνησε χθες με τον Πλατανιά και ο Αφρικανός έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει άμεσα και να δώσει ανάσες στον Μιλιβόγεβιτς που έχει τραβήξει πολύ μεγάλο κουπί από το ξεκίνημα της σεζόν. Δυστυχώς για τον Πορτογάλο τεχνικό, δεν είχε τη δυνατότητα να τον δει στα δύο φιλικά που είχε δώσει με το Τόγκο στις αρχές του μήνα κόντρα στην Ουγκάντα και την Μοζαμβίκη. Και στα δύο ματς είχε παίξει μέσο όρο 60-65 λεπτά.

Χθες φάνηκε ότι είναι ένας ποδοσφαιριστής που βγάζει μία ηρεμία στα χαφ. Κάνει τα... απλά, τα οποία ενδεχομένως να είναι και τα πιο δύσκολα! Ορισμένοι προσπαθούν να κάνουν το εξεζητημένο.OΡομαό έδειξε τουλάχιστον χθες ότι δεν ανήκει στην κατηγορία των παικτών που θα προσπαθήσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Κάνει αυτά που πρέπει, κάνει τη δουλειά του και τίποτα περισσότερο. Άλλωστε, χάρη στην απλότητά του είχε γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Μαρσέιγ.

Ο Ρομαό έστειλε μήνυμα προς τον Μπέντο ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες στα επόμενα ματς. Και δεν εννοούμε φυσικά να τον ξαναδούμε στα παιχνίδια Κυπέλλου με τα Χανιά ή την Σπάρτη. Αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πάρει χρόνο συμμετοχής ή έστω να βρεθεί στην αποστολή στα παιχνίδια που “ζεματάει” η μπάλα, όπως με τον Παναθηναϊκό ή με την Αστάνα.

Ο Μπέντο μίλησε χθες ειδικά για τον Σιόβα. Στα αποδυτήρια έκανε όμως ειδική μνεία στον Ρομαό. Μένει να φανεί πώς θα τον αξιοποιήσει στα επόμενα τρία παιχνίδια μέχρι και την διακοπή του Νοεμβρίου.

ΥΓ: Ο Φελίπε Πάρντο άρπαξε την ευκαιρία, αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο να αλλάξει άποψη ο Μπέντο. Θέλει ακόμα πολλά ψωμιά ο Κολομβιανός για να τον υπολογίζει ακόμα περισσότερο ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων”.

ΥΓ 2: “Γκολ” στην ψυχολογία του έβαλε ο Ελαμπντελαουί και όχι στον Πλατανιά. Το χρειαζόταν αυτό το γκολ ο Νορβηγός για να “ανέβει”. Έχει ακόμα δρόμο ο Ομάρ για να φτάσει στα επίπεδα που τον ξέραμε πριν από τον τραυματισμό του και το σημαντικό είναι ότι πρώτος το λέει ο ίδιος. Το σημαντικό είναι ότι επέστρεψε και δεν πονάει στον αστράγαλο. Επέστρεψε με μερικές μέρες καθυστέρηση, αλλά τουλάχιστον επέστρεψε χωρίς να υπάρχει κίνδυνος υποτροπής. Αυτό ήθελαν να αποφύγουν οι γιατροί και το κατάφεραν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ: Πάρντο και Ομάρ είναι εδώ!

News 24/7

24MEDIA NETWORK