To Be(rba) or not to Be(rba)?

Ο Αντώνης Τσακαλέας γράφει για την ιδιαίτερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΠΑΟΚ, μετά τα τελευταία γεγονότα με Μπερμπάτοφ και τεχνική ηγεσία.

To Be(rba) or not to Be(rba)?

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ "έσπασε" τα μπλόκα των αγροτών για να γυρίσει έγκαιρα στις προπονήσεις και ο ΠΑΟΚ "έσπασε" την απεργία των δικηγόρων για να τον υπερασπιστεί στην εκδίκαση της έφεσης που είχε θετική εξέλιξη για τον παίκτη . Η συζήτηση που επικρατεί είναι μια. Ενδεκάδα ή πάγκο στο "Καραϊσκάκης"; Και φυσικά, το ερώτημα δεν είναι μόνο αγωνιστικό.

Και μόνο όσα έχουν γίνει και έχουν δει το φως της δημοσιότητας ανάμεσα σε Τούντορ και Μπερμπάτοφ, είναι αρκετά για να ρίξουν νερό στο μύλο της συζήτησης που άνοιξε από χθες το βράδυ.

Σε δύσκολη θέση

Ο Ιγκόρ Τούντορ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Σε μια θέση στην οποία έφερε ο ίδιος τον εαυτό του. Και αυτό διότι ο,τι και να κάνει, θα ερμηνευτεί κατά το δοκούν. Θα τον έχει στον πάγκο; "Δες τον, τον ξεροκέφαλο, επιμένει". Θα τον έχει ενδεκάδα; "Έπεσε χαρτάκι, δεν άντεξε την μουρμούρα".

Το χειρότερο από όλα είναι το να ασχοληθεί ο Κροάτης τεχνικός με όλα αυτά. Όλοι οι άλλοι, ας κάνουν ο,τι θέλουν, και σε αυτούς θα συμπεριλάβω και τον εαυτό μου, φυσικά. Μπορώ να καθίσω να σκεφτώ πως θα το κάνει για να τον εκθέσει, ρίχνοντάς τον σε ένα ματς με υψηλό βαθμό δυσκολίας. Μπορώ να καθίσω να σκεφτώ πως ο Βούλγαρος έχει ξενερώσει τόσο που δε θα καθίσει να σκιστεί για να σώσει το τομάρι του προπονητή του. Μπορώ να σκεφτώ χίλια δυο. Και αυτή είναι η μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει σε αυτή την ιστορία.

Είτε ο Τούντορ θελήσει να παίξει με τη λογική που παρέταξε τον ΠΑΟΚ στα εκτός έδρας ματς με την Ντόρτμουντ και την ΑΕΚ, με ένα καθαρά αμυντικογεννές σχήμα δηλαδή, με βλέψεις αντεπιθέσεων, είτε πάει με ένα 4-2-3-1, δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για το αν ο Μπερμπάτοφ έχει θέση στην ενδεκάδα. Αν θέλει να τον έχει πίσω από τον Αθανασιάδη, καλώς. Αν θέλει να τον έχει μόνο του μπροστά, πάλι καλώς.

Ξέρει ότι τα ψωμιά του είναι λίγα

Το θέμα είναι ένα. Έχει τη διάθεση τα δει το ρόστερ του χωρίς να κοιτάζει το ποιος είναι ευχαριστημένος ή δυσαρεστημένος; Ποιός έχει παραπονεθεί για το χρόνο συμμετοχής του και ποιος όχι; Είμαι σίγουρος πως μέσα του νιώθει (για να μη πω ξέρει) ότι τα ψωμιά του στον ΠΑΟΚ είναι λίγα. Ε, και; Μπορεί να πείσει τους παίκτες του να γίνουν μαχητές; Να πιστέψουν σε αυτό που κάνουν; Να τους βγάλει όλο τους τον εγωισμό;

Όσο για τις υπόλοιπες θέσεις στην ενδεκάδα; Με τους τραυματισμούς που υπάρχουν, τα περιθώρια είναι στενά. Ο Μυστακίδης χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα λόγω κάκωσης στο πέλμα. Αυτό είναι ανησυχητικό. Ήδη είναι εκτός Ζάιρο και Ροντρίγκες. Αν λείψει και ο Μυστακίδης, ακραίοι τέλος!

Ο Κάτσε είναι καλά, χαίρει άκρας υγείας, και ο Χαρίσης είναι εκτός δράσης. Αυτό είναι σημαντικότερο θέμα από αυτό του Μπερμπάτοφ. Και το βάζω στο τραπέζι τώρα που ο Τούντορ, κακά τα ψέματα, σώθηκε στο παρά ένα από την απόλυση. Βέβαια, ίσως θα πρέπει να σκεφτούν και στην διοίκηση κάποια πράγματα για το θέμα αυτό.

Υπάρχει κανένας άλλος παίκτης για τον οποίο χρίζει ιδιαίτερης αναφοράς επειδή ο ΠΑΟΚ παίζει στο Καραϊσκάκης; Υπάρχει; Μπα, δε βλέπω κανέναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παίζει με Ολυμπιακό ο Μπερμπάτοφ

Προσκλητήριο για αναφορά!

News 24/7

24MEDIA NETWORK