Όχι Σκόκο, αλλά φορ κλάσης

Μετά το πρώτο δείγμα γραφής, έχοντας παρακολουθήσει σε δύο 90λεπτα τη νέα ΑΕΚ, μπορούν να βγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ. Ιδανικότερη η μεταγραφή φορ κλάσης και όχι μεσοεπιθετικού τύπου Σκόκο. Γράφει ο Τόλης Χορτάτος.

Όχι Σκόκο, αλλά φορ κλάσης
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ στο δεύτερο φιλικό της επί Πολωνικού εδάφους έστειλε αισιόδοξα μηνύματα για την νέα ομάδα που "χτίζεται" στη φετινή προετοιμασία. Τα σημαντικότερα εξ αυτών ήρθαν από έναν παλιό κι έναν καινούργιο. Συγκεκριμένα ο Μακόλεϊ Κρισάντους, στον οποίο δόθηκε δεύτερη ευκαιρία να αποδείξει ότι "χωράει" στο ρόστερ της νέας σεζόν, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να την αφήσει να πάει χαμένη. Ο Βάργκας από την άλλη, με το πανέμορφο γκολ που σημείωσε, φανέρωσε κάτι από τη μεγάλη κλάση του, στοιχείο που είναι αρκετό να κάνει την εξέδρα να τον λατρέψει.

Όλα δείχνουν λοιπόν, από το πρώτο δείγμα γραφής της νέας κατάστασης, πως η ΑΕΚ έχει ήδη μια καλή βάση, αλλά είναι παράλληλα σαφές ότι χρειάζεται περισσότερη ενίσχυση για να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της στη Super League.

Διά τής εις άτοπον απαγωγής και παίρνοντας μία προς μία τις θέσεις στην 11άδα, μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με την ανάγκη για περαιτέρω προσθήκες.

Η πληρότητα και τα κενά στο ρόστερ

Στο Νο1, με την απόκτηση Μπαρόχα η ΑΕΚ είναι πλήρης, άσχετα με το αν θα της βγει ή όχι η επιλογή του Βενεζουελάνου γκολκίπερ. Το ίδιο ισχύει και για τη δεξιά πλευρά της άμυνας, με τους Μπακάκη, Βασιλαντωνόπουλο, Γκάλο και Σβάρνα (έχει χρησιμοποιηθεί και στα δύο φιλικά ως δεξί μπακ), να καλύπτουν κάθε ανάγκη που θα προκύψει στη διάρκεια της σεζόν.

Στα σέντερ μπακ, ο Άρθο φαίνεται ότι "κλειδώνει" τη μία από τις δύο θέσεις, με τον Κολοβέτσιο να έχει το προβάδισμα για να σταθεί στο πλευρό του, ενώ αξιόπιστες εναλλακτικές είναι οι Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος. Παρόλα αυτά η απόκτηση ενός ακόμη έμπειρου και δοκιμασμένου κεντρικού αμυντικού, περισσότερο θα έδινε λύσεις, παρά θα δημιουργούσε πρόβλημα στον Τραϊανό Δέλλα.

Στην αριστερή πλευρά της άμυνας ο Πεταυράκης που έχει πάρει θέση στην αρχική 11άδα και στα δύο φιλικά, δείχνει ότι μπορεί να παραμείνει στο ρόστερ και να προσφέρει λύσεις στον προπονητή του, μετά τον Σοϊλέδη και τον παίκτη που θα αποκτηθεί για να αποτελέσει τη βασική επιλογή.

Στη μεσαία γραμμή και σε ό,τι αφορά τους αμυντικούς μέσους, φαίνεται ότι υπάρχει υπεροπλία μετά και την έλευση του Σιμόες, ενώ στη μεσοεπιθετική τριάδα, οι Βάργκας, Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Πλατέλλας, Αραβίδης, αλλά υπό προϋποθέσεις και οι Τζεμπούρ και Ανάκογλου, δίνουν στον "Κολοσσό" τη δυνατότητα να έχει πληθώρα επιλογών, υπολογίζοντας παράλληλα και στους Γροντή και Ζόριτς.

Στην επίθεση υπάρχουν οι Αραβίδης και Τζεμπούρ που αναμένεται, με βάση τα τωρινά δεδομένα, να "τραβήξουν" το "κουπί", αλλά και ο Κρισάντους που αν συνεχίσει έτσι, λογικά θα παραμείνει και τη νέα σεζόν. Από τη στιγμή που ο Μπρέσεβιτς αργεί να επιστρέψει, επιθετικά η ΑΕΚ φαίνεται να παρουσιάζει σχετική ένδεια επιλογών.

Μεγαλύτερη η ανάγκη απόκτησης ποιοτικού φορ

Δεδομένης της μαζικής παρουσίας μεσοεπιθετικών με αυξημένες δυνατότητες στο ρόστερ, εκτιμώ ότι θα ήταν προτιμότερο, το μεταγραφικό "μπαμ", που προγραμματίζουν να κάνουν στην ΑΕΚ, να αφορά επιθετικό.

Αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι της Ένωσης θα πρέπει να παραμερίσουν επιλογές τύπου Σκόκο και Μπουονανότε και να στραφούν στην αναζήτηση φορ, με εμπειρία και παραστάσεις. Στο μυαλό μου φαντάζει ιδανικός ο Μπεργκ και θεωρώ ότι μια ανάλογη περίπτωση θα ήταν η ενδεδειγμένη επιλογή για τη νέα ΑΕΚ.

Υπάρχει χρόνος, κριτήριο τα επόμενα φιλικά

Όλα πάντως αναμένεται να κριθούν μετά και από τα επόμενα φιλικά που είναι προγραμματισμένα να γίνουν στην Πολωνία. Για την ώρα φαίνεται πως προτεραιότητα για την ΑΕΚ είναι απόκτηση αριστερού μπακ μετά το "ναυάγιο" με τον Τζιοβάνι και η απόφαση για τον παίκτη "αεροδρομίου", εφόσον οριστικοποιηθεί μια τέτοιου τύπου μεταγραφή, θα ακολουθήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες, με την ελπίδα να αποτελέσει εκτός από ηχηρή και ουσιαστική προσθήκη για την Ένωση.

Διαβάστε ακόμη:

Άκης Γεωργιου: H διαφορά και η φανέλα με το νούμερο 9

H... χλωμή περίπτωση Σκόκο

ΑΕΚ-Κορόνα Κίελτσε 2-0

Δέλλας: "Είδαμε αυτό που θέλαμε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK