Αντίδραση; Ζητείται δράση!

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τις ανεπιτυχή πρεμιέρα του Παναθηναϊκού, τις έκδηλες αδυναμίες του και τη δράση που αναζητά για μην αποκλειστεί από τώρα από τη συνέχεια του Europa League.

Αντίδραση; Ζητείται δράση!

Αυτή τη μπάλα, ποιος θα την πάρει; Οι πάντες ρωτούσαν και κανείς δεν απαντούσε στη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου της αναμέτρησης στο "Απόστολος Νικολαΐδης". Με τους Ρώσους εμφανώς να χωλαίνουν στο κεφάλαιο της κυκλοφορίας της μπάλας, λόγω της απουσίας των τριών βασικότατων κεντρικών μέσων τους και τον Παναθηναϊκό να τους την αφήνει, για να προσπαθήσει να την κλέψει σε πλεονεκτικό σημείο και να βγάλει κόντρα, αντί να επιχειρήσει απέναντι σε οργανωμένη άμυνα.

Ήταν ματς κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ποιοτικότερης μεσοεπιθετικής γραμμής, αυτής που θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα παρουσιαστεί, είτε σε στημένη μπάλα, είτε σε κόντρα επίθεση και αυτή ήταν βέβαια της Ντινάμο Μόσχας, που δεν χρειάστηκε -ίσως δεν μπορούσε κιόλας- να ξεπεράσει τους μέσους όρους της, για να φτάσει στην επικράτηση.

Αντίδραση; Ζητείται δράση!

Οι Ρώσοι πέτυχαν αυτά τα δύο γκολ που πετυχαίνουν σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια τους και πλην της πρόσφατης αναμέτρησης με τη Ζενίτ, είναι αρκετά για να της δώσουν το τρίποντο. Στην αντίπερα όχθη, οι “πράσινοι” είχαν τις λιγότερες τελικές προσπάθειες από κάθε άλλο φετινό τους παιχνίδι και φυσιολογικά υπέκυψαν στις έκδηλες αδυναμίες τους.

Μετά το γρήγορο 0-2, στις αρχές της επανάληψης, όταν πλέον ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να βγει χωρίς αναστολές μπροστά και με το ελαφρυντικό πως "δεν έχει τίποτε περισσότερο να χάσει", δόθηκε η εντύπωση ότι απλώς άργησε να αντιδράσει. Η άλλη όψη του νομίσματος βέβαια, λέει ότι απλώς οι Ρώσοι βιάστηκαν να θεωρήσουν ότι το παιχνίδι τελείωσε.

Έτσι, χωρίς τις κραυγαλέες -πλην 1-2 περιπτώσεων- ευκαιρίες για γκολ, η προβληματική ανασταλτική λειτουργία της Ντινάμο, δημιούργησε την ψευδαίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι, που θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη, αν είχε εγείρει νωρίτερα σοβαρές διεκδικήσεις. Υπάρχει όμως αλήθεια κάποιος που να βάζει το χέρι του στη φωτιά γι' αυτό;

Οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν τη χάρη στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να επιτεθούν αλόγιστα, δεν μπήκαν στον πειρασμό να βγουν με αφέλεια μπροστά κι έπαιξαν με τη σιγουριά της ομάδας που αργά ή γρήγορα θα βρει γκολ. Εφ' όσον το βρήκαν (δις) ήταν πλέον δύσκολο να αφήσουν βαθμούς στην Αθήνα.

Αντίδραση; Ζητείται δράση!

Ανεπιτυχής η πρεμιέρα των "πρασίνων" και σίγουρα η πιθανότητα της κατάληψης μιας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων υποχώρησε. Ωστόσο δεν είναι φρόνιμο να ξεγράψει κανείς τον Παναθηναϊκό, πριν τουλάχιστον γνωρίζει το αποτέλεσμα του δεύτερου αγώνα τους στην Πορτογαλία. Αν βέβαια δεν αποδράσουν από κει με τους βαθμούς της νίκης, η υπόθεση πρόκριση αναδεικνύεται σε όνειρο, πιθανότατα απατηλό.

Για να συμβεί φυσικά αυτό και να φύγουν οι "πράσινοι" με νίκη από την έδρα της Εστορίλ, θα πρέπει εκτός από αντίδραση, να αποκτήσουν και δράση. Γιατί οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο δεν προσφέρονται για ανατροπές εικόνας και σκορ.

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός-Ντιναμό Μόσχας 1-2

Οι δηλώσεις του Αναστασίου

Νίκησε η Αϊντχόφεν

News 24/7

24MEDIA NETWORK