Με πατημένο το γκάζι

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τον Παναθηναϊκό των απουσιών που πέτυχε ακόμη μια νίκη, κερδίζοντας θέση στα πρωτοσέλιδα και ψυχολογία ενόψει της τελικής ευθείας στη φετινή σεζόν.

Με πατημένο το γκάζι
INTIME SPORTS

Με τρία γκολ και τρία στα τρία πρωτοσέλιδα των “αντικειμενικών” αθλητικών εφημερίδων μπήκε στην τελική ευθεία της κανονικής διάρκειας της Superleague ο Παναθηναϊκός, κλείνοντας τη σύντομη υποτονική παρένθεση που άνοιξε στο -νικηφόρο πάντως- παιχνίδι των “Ζωσιμάδων” και συνεχίστηκε στο “Θ. Βαρδινογιάννης” για τον πρώτο ημιτελικό αγώνα κυπέλλου.

Οι πράσινοι, όχι μόνο δεν δυσκολεύτηκαν κόντρα στην Καλλονή, αλλά απέδωσαν και πολύ καλό ποδόσφαιρο παρά τις απουσίες των Μπεργκ, Νάνο, Ζέκα, με τον πρώτο να εκτίει την πρώτη από τις δύο αγωνιστικές της ποινής του (η επόμενη στον εκτός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στη Skoda Ξάνθη) και τους δύο επόμενους να παίρνουν πολύτιμες ανάσες εν όψει της βεβαρημένης συνέχειας.

Με πατημένο το γκάζι
klonaridis.jpg INTIME SPORTS

Τα δικά τους "θέλω"...

Η μεσοεπιθετική τετράδα των Ατζαγκούν, Ντίνα, Καρέλη και Κλωναρίδη ανταποκρίθηκε κατά τον καλύτερο τρόπο στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου αγώνα, όχι προσαρμοζόμενη σε αυτές, αλλά επιβάλλοντας τα δικά τους "θέλω" στην εξέλιξη.

Ο Καρέλης προειδοποίησε εγκαίρως δύο φορές, πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, ενώ προηγουμένως είχε σερβίρει ξεκούραστο το παρθενικό γκολ του Ντίνα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ και οι Κλωναρίδης, Ατζαγκούν σήκωσαν το κύριο βάρος της παρουσίασης προϋποθέσεων για γκολ, έχοντας δημιουργική συμμετοχή στο 70% των τελικών προσπαθειών που έκανε η ομάδα του Τριφυλλιού.

Ο Μέντες επανήλθε σε ρυθμούς πλήρους δράσης και έντασης και ίσως γι αυτό να ήταν ο μόνος που δεν αντικαταστάθηκε από την τριάδα Σίλντεφελντ – Πράνιτς – Μέντες, αν και δεν αποκλείεται να έπαιρνε και αυτός νωρίτερα τον δρόμο για τον πάγκο, εφ' όσον δεν υπήρχε η υποχρεωτική αλλαγή του Θανάση Ντίνα.

Συνεχίζουν τον πρωταθλητισμό...

Πήρε πάλι χρόνο συμμετοχής ο Σπυρόπουλος, ξαναείδαμε στο αριστερό άκρο τον Χουχούμη και έκανε το ντεμπούτο του στη Superleague ο Γιαννιτσάνης. Τι καλύτερο για τον Γιάννη Αναστασίου και τους συνεργάτες του, που συνεχίζουν την συγκομιδή πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και προετοιμάζονται για την “καυτή” εξάδα των πλέι οφ που θα κρίνει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο που θα κρατήσει στα χέρια του ο Παναθηναϊκός.

Υπάρχει βέβαια και το κύπελλο που προσφέρει τη δυνατότητα του μοναδικού τίτλου στη σεζόν, αλλά και τη καλή θέση στο Europa League, εφ' όσον δεν κατακτήσει την πρώτη θέση των κατατακτήριων αγώνων για α συμμετάσχει στα προκριματικά του Champions League.

Με πατημένο το γκάζι

Το πονηρό σκορ του κυπέλλου...

Εκεί υπάρχει το πολύ πονηρό 1-0 του πρώτου αγώνα στο Ηράκλειο, που μπορεί να μην έκανε τον ΟΦΗ φαβορί για την πρόκριση, αλλά σίγουρα “αυγάτισε” τις πιθανότητες που είχε πριν το πρώτο 90λεπτο. Ως τότε (Μεγάλη Τετάρτη η ρεβάνς στο “Απόστολος Νικολαΐδης”) οι πράσινοι θα έχουν ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, φιλοξενούμενοι στο Περιστέρι, υποδεχόμενοι τον Λεβαδειακό και φιλοξενούμενοι στα Πηγάδια.

Να φύγει αλώβητος...

Σημαντικότερο όλων το παιχνίδι του Σαββάτου στο Περιστέρι, εκεί που παραδοσιακά ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον τρόπο να φύγει αλώβητος, αλλά φέτος θέλει και το ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά την επώδυνη ήττα του στη Λεωφόρο (1-2). Καθ' όλα πρόβα πλέι οφ ο μεθαυριανός αγώνας, αλλά και η τελευταία ευκαιρία για τους Σίλντεφελντ και Ζέκα να πάνε “καθαροί” στο μίνι πρωτάθλημα από πλευράς καρτών, εκτίοντας την ποινή των δύο αγωνιστικών που τους περιμένει, στα εναπομείναντα παιχνίδια με Λεβαδειακό και Skoda Ξάνθη.

*** Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια και ανάλυση από το ματς του Παναθηναϊκού με την Καλλονή:

Διαβάστε ακόμη:

Σπυρόπουλος: "Η ομάδα πάνω απ' όλα"

Καρέλης: "Μερικές φορές δεν είμαστε συγκεντρωμένοι"

Αναστασίου: "Η ομάδα ωριμάζει"

Παναθηναϊκός - Καλλονή 3-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK