Ζήτησε συγγνώμη ο Στραματσόνι!

Ο Δημήτρης Κριτής γράφει για τα δύο μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ενόψει της δύσκολης συνέχειας, αλλά και για τον Αντρέα Στραματσόνι ο οποίος δεν δίστασε να ζητήσει συγγνώμη για την διαχείριση του αγώνα με την Ξάνθη.

Ζήτησε συγγνώμη ο Στραματσόνι!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το διήμερο που ακολούθησε την εντός έδρας αναμέτρηση (και ήττα) με την Skoda Ξάνθη σήμανε συναγερμός στο "Γεώργιος Καλαφάτης", με τον Αντρέα Στραματσόνι και τους συνεργάτες του να ρίχνονται με τα μούτρα στη δουλειά και μάλιστα σε δύο μέτωπα.

Πρώτος στόχος η ασφαλέστερη αναπλήρωση του Κάρλος Ζέκα για όσο χρόνο παραμείνει εκτός των τελικών γραμμών. Θα είναι τριάδα μέσων με τον Εσιέν (Λαγός) στον άξονα και δύο εσωτερικούς στο πλευρό του; Θα είναι δίδυμο αμυντικών μέσων με τον τρίτο σε λίγο πιο ελεύθερο ρόλο μπροστά τους;

Το πρόβλημα είναι οι ταυτόχρονες απουσίες των Ευανζελίστα (ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς) και Κουτρουμπή (θα μπορούσε να δώσει βοήθειες στα αμυντικά χαφ), που περιορίζουν δραστικά τις εναλλακτικές επιλογές του Ιταλού, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στον αυριανό επαναληπτικό αγώνα κυπέλλου στο Περιστέρι.

Είναι και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Νάνο και κρατάει τον Πράνιτς στο αριστερό άκρο της άμυνας, ενώ επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει μια κάποια λύση στην τριάδα των μέσων. Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Εκτός των γραμμών

Το δεύτερο μέτωπο είναι ο εκνευρισμός από την αντιμετώπιση των διαιτητών και η προσπάθεια να κρατηθεί η ομάδα έξω από τον χορό της αποδοκιμασίας των σφυριγμάτων. Τόσο την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα, ο Στραματσόνι αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα, ενώ αποτέλεσε και αντικείμενο κάποιων τετ α τετ που είχε χθες με ποδοσφαιριστές του, του αρχηγού, Κάρλος Ζέκα, συμπεριλαμβανομένου.

"Είναι λογικό, όταν υπάρχουν τέτοιες υποδείξεις, να εκνευρίζεστε και είναι δύσκολο να συγκρατηθείτε. Θέλω να είμαστε πιο ήρεμοι, γιατί δίνουμε δικαιώματα. Έχω καταλάβει τι συμβαίνει, αλλά εμείς πρέπει να προστατευτούμε" τους επανέλαβε αρκετές φορές, ενώ δεν δίστασε να ζητήσει και συγγνώμη εάν η δική του ανησυχία πλησίον της τελικής γραμμής πυροδότησε περαιτέρω τον εκνευρισμό τους!

"Ήταν λάθος που άφησα τον εαυτό μου να παρασυρθεί, αλλά μπορεί να επαναληφθεί. Αφήστε εμένα να εκτίθεμαι για το δίκιο σας κι εσείς μείνετε συγκεντρωμένοι σε αυτά που πρέπει να γίνουν στον αγωνιστικό χώρο.

Το Σάββατο είχαμε μία λανθασμένη απόφαση που δεν άλλαξε υπέρ μας τις αριθμητικές ισορροπίες. Αντίθετα λίγο αργότερα μια άλλη τις άλλαξε εις βάρος μας. Εντάξει, θα μιλούσαμε για ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι, αν όλα είχαν γίνει όπως επιβάλλουν οι κανονισμοί, αλλά κι εμείς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε και αυτό είναι καθήκον μας να το διορθώσουμε και άμεσα.

Θα γίνουν λάθη. Θα υπάρξουν και αστοχίες. Βρίσκομαι έξω και βρίσκεστε μέσα για να τα καλύψουμε και να τα διορθώσουμε την ώρα του αγώνα και να μην τα επαναλάβουμε από την επομένη" ήταν τα λόγια που μεταχειρίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, προσπαθώντας να κλείσει το κεφάλαιο του αποπροσανατολισμού και να εστιάσει πλέον στο αμιγώς αγωνιστικό.

Έχει ήδη μιλήσει σε αυστηρό τόνο στον Κουτρουμπή, τα είπε και με τον Ζέκα και είναι βέβαιο ότι τον προβληματίζουν οι πρόσφατες αποβολές. Τόσο ως εσφαλμένες αντιδράσεις ("δίνουμε δικαιώματα"), όσο και ως έλλειψη καθαρού μυαλού, αλλά και αυτοπεποίθησης ότι θα υπερβούν τις δυσκολίες.

Το εάν θα καταφέρει να αλλάξει το σκηνικό είναι πολύ σημαντικό για τη συνέχεια, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που καλλιεργείται η εντύπωση ότι "η χρονιά είναι χαμένη, παρέα με τους υψηλούς στόχους του καλοκαιριού και όλα γίνονται για την επόμενη περίοδο". Όχι. Η πρώτη θέση των πλέι οφ και η κατάκτηση του κυπέλλου είναι οι στόχοι και ο προγραμματισμός τρέχει παράλληλα και υποβοηθητικά και όχι αποπροσανατολιστικά.

Η δουλειά συνεχίζεται

Οι μεταγραφές τελείωσαν (για την ακρίβεια οι ελεύθεροι μετρούν ακόμη λίγες ώρες ελπίδας ότι θα βρουν τον επόμενο επαγγελματικό τους σταθμό), αλλά η δουλειά δεν σταματά, εν όψει καλοκαιριού.

Ο Τζιαμπάολο Πότσο (ιδιοκτήτης της Ουντινέζε και της Γρανάδα (ο γιος του Τζίνο έχει την Ουότφορντ) και ο Τζιουζέπε Μπότσο (από τους κορυφαίους FIFA agents στην Ιταλία) θα είναι τα στηρίγματα του Αντρέα Στραματσόνι, αλλά όχι και οι μοναδικές του επιλογές.

Στις συζητήσεις του μάλιστα δεν δείχνει προπονητής με χρονικό ορίζοντα ενός ακόμη χρόνου, αλλά με ορίζοντα βαθύτερο. Ίσως να έχει κάποια σχετικά μηνύματα, ίσως και να εκφράζει απλά τις προθέσεις και διαθέσεις του. Είτε έτσι, είτε αλλιώς, έχει το ενδιαφέρον του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η σειρά προβάλλεται σε επανάληψη

Μάνατζερ "Στράμα" και αντι-Φύσσας εν όψει

News 24/7

24MEDIA NETWORK