Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού

Ο Γιάννης Ζωιτός γράφει για την ηγετική φυσιογνωμία του Νίκου Παππά και τον βλέπει μελλοντικά στη θέση του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού
INTIME

Ο Παναθηναϊκός νίκησε (ξανά) τον Ολυμπιακό με τον Διαμαντίδη να βάζει (ξανά) το χέρι του, καθορίζοντας (ξανά) τη μοίρα σ’ ένα παιχνίδι που έκρινε, σε μεγάλο βαθμό, τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Ξέχωρα όμως από τη νέα επιτυχία επί του "αιωνίου" και τον τρόπο που αυτή ήρθε (κεκλεισμένων των θυρών, επιστροφή από το -13, καλάθι στο φινάλε), το μεγάλο κέρδος για το "τριφύλλι" -βλέποντας πάλι όλο το ματς- είναι πως έχει στις τάξεις του και εξελίσσει τον Διαμαντίδη της νέας εποχής. Τον Νίκο Παππά.

Παππάς, ο νέος ηγέτης του Παναθηναϊκού
INTIME

Όταν ένα τέτοιο ντέρμπι κρίνεται οριακά, δικαιολογημένα οι πρωταγωνιστές των τελευταίων κρίσιμων στιγμών, προβάλλονται περισσότερο, γίνονται πρωτοσέλιδα. "Πουλάνε" στη δημοσιογραφική διάλεκτο. Μόνο που για να φτάσει ο Παναθηναϊκός στο σημείο να διεκδικεί επί ίσοις όροις τη νίκη-πρόκριση και ο Μπατίστα να καρφώσει για το 77-76, ο 24χρονος διεθνής τον έχει κρατήσει στη ζωή.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Έχει περάσει απαρατήρητο ότι ο Παππάς είχε το υψηλότερο tendex (0.562) από τους συμπαίκτες του (ο Γιάνκοβιτς συγκέντρωσε 0.543 και ο Μπατίστα 0.525) και το δεύτερο καλύτερο του αγώνα μετά τον Λοτζέσκι (0.637). Που σημαίνει εν πολλοίς πως ήταν ο πιο χρήσιμος στον Ιβάνοβιτς παίκτης, τη στιγμή μάλιστα που η συνεισφορά του στο πρώτο μισό ήταν ελάχιστη (5 πόντοι με αβίαστα λάθη).

Ούτε για τον ίδιο τον παίκτη ούτε για τον Μαυροβούνιο κόουτς είχε σημασία τι είχε προηγηθεί. Το (απ)έδειξε ο τρόπος που χρησιμοποίησε τον εαυτό του και ο τρόπος που χρησιμοποιήθηκε από τον προπονητή στο υπόλοιπο διάστημα. Με τον Ολυμπιακό σε διψήφια διαφορά, ο γκαρντ του "τριφυλλιού" αλλοίωσε την εικόνα του αγώνα και μετέβαλε τις ισορροπίες στο παρκέ. Με πληθώρα επιθετικών κινήσεων, εμπνεύσεις της στιγμής και ενεργή συμμετοχή στην άμυνα. Πρώτος να πάρει την μπάλα και πρώτος να χωθεί για να την κλέψει. Έδωσε μάχες για τα ριμπάουντ (GIF1), εξέθεσε ταυτόχρονα Λαφαγέτ και Λοτζέσκι.

Προσωπική υπόθεση

Σε διάστημα μικρότερο των οκτώ λεπτών, μεταξύ 28:50 και 36:10, ο Παππάς δίνει ρεσιτάλ. Πετυχαίνει 14 πόντους από τους 21 πόντους του Παναθηναϊκού φτιάχνοντας μόνος του φάσεις για τον εαυτό του και αναστατώνει μια ολόκληρη άμυνα (GIF2). Ο οίστρος του παρασέρνει τους υπόλοιπους, τον Γιάνκοβιτς, τον Μπλουμς, τον Σλότερ να κάνουν το ίδιο. Ηγείται της αντεπίθεσης, δεν δειλιάζει στον κίνδυνο και ως ήρωας πολέμου (19 πόντοι με 7/10 σουτ) παρασημοφορείται στο φινάλε.

Μία τέτοια γεμάτη εμφάνιση, όπως αντίστοιχα είχε πραγματοποιήσει πέρυσι στην Ευρωλίγκα με τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι, δεν πρόκειται να τον φέρει δίπλα στον Διαμαντίδη. Δεν είναι ο ίδιος χαρακτήρας και έχει δρόμο να διανύσει μέχρι την ώρα που θα γίνει αρχηγός στη θέση του αρχηγού. Αξίζει όμως στον Παναθηναϊκό, του οποίου η διοίκηση πήρε μια δύσκολη απόφαση τούτο το καλοκαίρι (ανανέωση σε έμψυχο δυναμικό), να έχει την μπάλα στα χέρια ακόμη κι αν κάνει ένα λάθος παραπάνω. Ο "3D" είχε έξι και έκρινε το ματς!

Διαβάστε ακόμη:

Δημήτρης Καρύδας: Η πόρτα των κουφών και τα παιδιά του φρόνιμου!

Παντελής Βλαχόπουλος: Κάτι τρέχει με τον Σπανούλη

Τάσος Μαγουλάς: Και οι πολυθρόνες να... παίξουν

Σταύρος Καραΐνδρος: Κατεβάστε όλοι τα παντελόνια σας!

Νίκος Γιαννόπουλος: Η Λερναία Υδρα του Παναθηναϊκού και το τέλος των άλλοθι

News 24/7

24MEDIA NETWORK