Κάτι κύριε Στέφενς, οτιδήποτε...

Το σωστό στο ποδόσφαιρο είναι στεκόμαστε κυρίως στον νικητή. Ειδικά όταν ο νικητής έχει κάνει τόσο καλή εμφάνιση όσο αυτή που πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ, τότε συνιστά αδικία να μιλήσεις για τα μαύρα χάλια του ηττημένου.

Κάτι κύριε Στέφενς, οτιδήποτε...
INTIME SPORTS

Ωστόσο η αποθέωση των Πρασίνων, του πάθος , της διάθεσης, του ασταμάτητου τρεξίματος και της απόλυτης συγκέντρωσης τους επί 90 λεπτά (εξαιρούνται μόνο οι καθυστερήσεις) αποτελεί τη μισή αλήθεια. Η άλλη μισή αλήθεια είναι όταν μια ομάδα με την ποιότητα του φετινού Παναθηναϊκού μοιάζει με την Μπάγερν στο χορτάρι, τότε ο αντίπαλος κάτι δεν κάνει καλά. Για την ακρίβεια δεν κάνει τίποτα καλά!

Ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού...

Η εικόνα του ΠΑΟΚ στην Λεωφόρο ήταν χειρότερη και από την τεσσάρα στο Καραϊσκάκη. Εκεί βρέθηκε απέναντι σε ένα καλύτερο σύνολο το οποίο αντιμετώπισε με αφέλεια (έπαιξε άμυνα πολύ ψηλά) και το πλήρωσε. Στη Λεωφόρο αντιθέτως βρέθηκε απέναντι σε ένα σύνολο από το οποίο έχει σαφέστατα ανώτερο ρόστερ. Και του οποίου υπερτερεί ξεκάθαρα στη βαθμολογία. Και από το οποίο σε τελική ανάλυση έχει παίξει καλύτερη μπάλα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν. Για να μην το κουράζουμε, ο ΠΑΟΚ είναι καλύτερος του Παναθηναϊκού. Όσο κι αν η δουλειά του Αναστασίου αρχίζει να αποδίδει λοιπόν, η συντριπτική υπεροχή των γηπεδούχων στον συγκεκριμένο αγώνα, οφείλεται σε εκείνους, οφείλεται όμως εξίσου, ίσως και περισσότερο στους φιλοξενούμενους. Εφόσον ο Χουμπ Στέφενς και οι παίκτες του στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων, ίσως έχαναν και πάλι, πάντως θα υπήρχε ματς. Όχι ο μονόλογος που παρακολουθήσαμε.

Οι απαντήσεις του Ολλανδού...

Υπάρχουν πλέον πάρα πολλά στα οποία οφείλει να απαντήσει ο Ολλανδός προπονητής του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο για το αίσχος του Καραϊσκάκη, το αίσχος της Λεωφόρου, την εντελώς λάθος ενδεκάδα που κατέβασε, όχι μόνο για το γεγονός ότι δεν έχει κερδίσει φέτος ούτε ένα από τα λεγόμενα δύσκολα ματς. Βρίσκεται ήδη εφτά μήνες στον πάγκο μιας ομάδας με οικονομική ηρεμία και με μικρή -όσο κι αν ακούγεται παράδοξο- πίεση. Το πρωτάθλημα χάθηκε νωρίς, η δεύτερη θέση θα κριθεί στα πλέι-οφ άρα στους αγώνες πρωταθλήματος ο Στέφενς έχει ένα και μόνο καθήκον: Να παρουσιάσει σταθερή βελτίωση και να βρει το σχήμα που θα τον βγάλει ασπροπρόσωπο στα δύσκολα, τα ημιτελικά του κυπέλλου δηλαδή, τα παιχνίδια με την Μπενφίκα και φυσικά τα πλέι-οφ.

Ο ΠΑΟΚ χειροτερεύει...

Αντ’ αυτού, αντί για σταθερή βελτίωση, ο ΠΑΟΚ χειροτερεύει. Ειδικά μέσα στο 2014 έχει τέσσερα – πέντε κάκιστα παιχνίδια, κάποια άλλα με ορισμένα απλώς υποφερτά διαστήματα που του επιτρέπουν να κερδίζει και κανένα πραγματικά καλό. Μα κανένα. Αυτή είναι η βασική απάντηση που χρωστά ο πολύπειρος κόουτς. Γιατί δεν έχει προσφέρει τίποτα στους Ασπρόμαυρους, πέραν ίσως του χαρακτήρα που τους επιτρέπει να παλεύουν κάθε αναμέτρηση μέχρι τέλους. Γιατί ο δικός του ΠΑΟΚ δίνει την αίσθηση πώς ό,τι παίρνει το παίρνει χάρη στην ατομική ποιότητα των παικτών του και όχι χάρη στην ομαδική δουλειά;

Όχι. Δεν πιάνει...

Θέλεις να πιστέψεις στον Στέφενς, το μεγαλύτερο όνομα που έχει καθίσει ποτέ στον πάγκο του ΠΑΟΚ. Λες, αν όχι εκείνος ποιος; Θέλεις να πιστέψεις ότι το ένδοξο παρελθόν του έχει και παρόν και μέλλον. Θέλεις να του δώσεις πίστωση χρόνου και να τον δικαιολογήσεις ότι ακόμα μαθαίνει την Ελλάδα, τη Μεσόγειο, τις ιδιοτροπίες μας. Αλλά περιμένεις να σου δώσει κάτι κι αυτός. Ένα πάτημα. Ένα βήμα μπροστά. Κάτι για να στηρίξεις τη ...στήριξη σου. Τι σου δίνει αντ’ αυτού; Δικαιολογίες για τη διαιτησία μετά από τόσο άθλια εμφάνιση. Ε, όχι ρε φιλαράκι, Όχι. Δεν πιάνει...

Δείτε την εκπομπή SuperBALL με σχόλια και ρεπορτάζ από το ντέρμπι της Λεωφόρου μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ:

Διαβάστε ακόμη:

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-1

Στέφενς: "Καταλαβαίνω γιατί οι παίκτες μου ήταν φοβισμένοι"

Γλύκος: "Μακάρι να ξέραμε τι φταίει"

Αθανασιάδης: "Δεν κατεβήκαμε στο ματς"

"O ΠΑΟΚ έχει προπονητή"

"Απουσίαζε" από τα σημαντικά ματς

News 24/7

24MEDIA NETWORK