Η ξεδιαντροπιά της εφετινής Super League

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για την ολοκλήρωση της φετινής Σούπερ Λίγκας που την καθιστά ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών, η ξεδιαντροπιά...

Η ξεδιαντροπιά της εφετινής Super League
INTIME SPORTS

Προσωπικά και εν συντομία νομίζω ότι η Σούπερ Λίγκα 2013-2014 , μέσα στο χάλι της, απέδωσε δικαιοσύνη στα περισσότερα πράγματα. Ο Ολυμπιακός πήρε δίκαια τον τίτλο, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ατρόμητος ξεκινούν δικαίως με ίδιους βαθμούς στα πλέι – οφ, ο Άρης επίσης έπεσε δίκαια. Για τον Απόλλωνα το πράγμα χωράει πολλή συζήτηση, αλλά σε όλα τα πρωταθλήματα προκύπτουν και αδικίες.

Δεν θα κριθεί από αυτό όμως η σεζόν που τελείωσε. Ούτε από το ποδόσφαιρο που παίχτηκε. Λίγο καλύτερο από το περυσινό, κατά τη γνώμη μου, αλλά επιεικώς μέτριο σε κάθε περίπτωση. Δεν θα κριθεί ούτε από τη διαιτησία που, παρά τις δεδομένες φωνές και τα γνωστά παράπονα κινήθηκε στα όρια της λογικής (διότι υπήρξαν και χρονιές απόλυτου παραλογισμού).

Η κωμωδία με τους δανεικούς

Για εμένα το νούμερο 1 πρόβλημα , το γεγονός που μετέτρεψε το πρωτάθλημα σε μια παντελώς αναξιόπιστη κωμωδία δίχως προηγούμενο, ήταν, είναι και θα είναι αν δεν αλλάξει κάτι, οι δανεικοί. Οι δανεικοί, όχι τόσο σαν κατάσταση (πρωτοφανής και μοναδική στη συγκεκριμένη έκταση και με τις δεδομένες συνθήκες σε ολόκληρη την Ευρώπη), όσο σαν σύμβολο της ομηρίας στην οποία έχει περιέλθει, λόγω αφραγκίας, η μισή και πλέον Σούπερ Λίγκα.

Υποθέτω, αν λυθεί το θέμα με όρους και απαγορεύσεις ή με τη δημιουργία Β΄ομάδων, θα βρεθεί άλλος τρόπος ώστε ο εκάστοτε ισχυρός να κρατάει σούζα τους «αυλικούς» του. Πάντα έτσι συμβαίνει. Αλλά τουλάχιστον δικαιούμαστε να ελπίζουμε σε κάτι λιγότερο προφανές. Και όχι μια παρωδία με τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή, να αγοράζει ό,τι κινείται μόνο και μόνο για να γεμίζει τα ρόστερ των ομάδων με τα περισσεύματα του. Όσοι φίλοι των πρωταθλητών δεν έχουν χάσει την επαφή τους με την κοινή λογική καταλαβαίνουν ότι έτσι αλλοιώνεται κάθε έννοια ανταγωνισμού. Και μάλιστα απροκάλυπτα.

Ούτε τα προσχήματα

Τώρα που τα ξανασκέφτομαι, το παίρνω πίσω. Δεν είναι οι δανεικοί που καθιστούν τη φετινή Σούπερ Λίγκα πιθανότατα τη χειρότερη όλων των εποχών. Είναι το γεγονός ότι εκείνοι που καταστρέφουν τις βασικές αρχές του ποδοσφαίρου κοιτάζοντας αποκλειστικά και μόνο το συμφέρον τους και ποτέ την ευρύτερη εικόνα, το κάνουν πλέον δίχως καν να νιώθουν την ανάγκη να το κρύψουν.

Τη φετινή Σούπερ Λίγκα την καθιστά ίσως τη χειρότερη όλων των εποχών η ξεδιαντροπιά...

Διαβάστε ακόμη:

Έπεσε ο Απόλλων

Στα μπαράζ η Ξάνθη

Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά

*** Δείτε την εκπομπή Super BALL με τη συνέντευξη του Γιώργου Δώνη και το ρεπορτάζ από την τελευταία αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος:

News 24/7

24MEDIA NETWORK