Ο Παναθηναϊκός γκρέμισε την ψευδαίσθηση

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης γράφει για τον αλαζόνα και αδικαιολόγητα νευρικό Ολυμπιακό απέναντι στον τακτικά άψογο και διαβασμένο Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός γκρέμισε την ψευδαίσθηση

Ο νικητής. Διαβασμένος, συγκεντρωμένος, ψυχωμένος, τακτικά άψογος. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον Παναθηναϊκό του Γιάννη Αναστασίου. Εδώ και πολύ καιρό η βελτίωση του είναι σταθερή και διαρκής και το εντυπωσιακό επιστέγασμα της, ο θρίαμβος στο Καραϊσκάκη, δηλαδή, απολύτως δίκαιο! Πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που όσο κι αν στην οικονομία του πρωταθλήματος δεν αλλάζει κάτι (ο Ολυμπιακός θα σηκώσει την κούπα σε μια – δυο Κυριακές), θα μείνει ιστορικό.

Το να μην επιτρέπεις στον «αιώνιο» αντίπαλο σου να σου πάρει το ρεκόρ του αήττητου πρωταθλήματος, συντρίβοντας τον στην έδρα του, ελάχιστες μέρες μάλιστα μετά τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη της ιστορίας του, δεν συμβαίνει συχνά. Το 0-3 "γράφτηκε" στο κιτάπι των ντέρμπι με ανεξίτηλο μελάνι.

Ο ηττημένος. Αλαζόνας, αδικαιολόγητα νευρικός και προφανώς πεπεισμένος ότι θα κερδίσει δια περιπάτου. Οι Ερυθρόλευκοι δεν πλήρωσαν μόνο την κούραση από την υπερπροσπάθεια της Τρίτης, όπως φυσικά θα προσπαθήσουν να μας πείσουν οι άνθρωποι και οι δημοσιογράφοι τους. Πλήρωσαν κυρίως την ψευδαίσθηση που τους έχουν δημιουργήσει οι φιλικοί περίπατοι στα περισσότερα γήπεδα της Σούπερ Λίγκας. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα. Ναι, αν περάσει στους οκτώ του Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει πραγματοποιήσει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του.

Είναι όμως άραγε τόσο καλός ώστε να κερδίζει μέσα – έξω, με τους βασικούς, με τους αναπληρωματικούς, με τα τρίτα, παίζοντας ωραία, παίζοντας μέτρια, παίζοντας άσχημα; Αντί απάντησης, σκεφτείτε το εξής. Μέσα στο 2014, οι καλύτερες ομάδες στη χώρα πίσω από τον Ολυμπιακό είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ατρόμητος (για τον ΠΑΟΚ ας μη μιλήσουμε...). Οι Πειραιώτες τις αντιμετώπισαν τέσσερις φορές και δεν νίκησαν καμία. Αν αυτό ψιθυρίζει κάτι, η τριάρα από τον Παναθηναϊκό το βροντοφωνάζει! Ο μύθος της «Μπάγερν της Ελλάδας» κατέρρευσε με πάταγο, χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Αναστασίου και το ασταμάτητο τρέξιμο από τα πιτσιρίκια του.

Η ευρωπαϊκή διαδρομή και η εμφάνιση απέναντι στη Γιουνάιτεντ αρκούν έτσι κι αλλιώς για να περάσει ο φετινός Ολυμπιακός στο ερυθρόλευκο πάνθεον ως ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ενώ το πρωτάθλημα - κόκκινο χαλί στο οποίο οι Πειραιώτες βαδίζουν δεχόμενοι επαίνους και συγχαρητήρια, πλεόν δεν θα το θυμάται ούτε ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Αν το έπαιρνε αήττητος θα το θυμόταν. Ατύχησε...

Υ.Γ. Όλα τα υπόλοιπα, το ποτήρι στα μούτρα του Αναστασίου και η εκρηκτική ατμόσφαιρα μετά το 3-0, απλώς γκρέμισαν ακόμη μια ψευδαίσθηση. Την ψευδαίσθηση της «άψογης φιλοξενίας στο Καραϊσκάκη». Όχι ότι υπήρχε και κάποιος, πλην του Σάββα Θεοδωρίδη, που την πίστευε βέβαια. Ίσως ούτε καν αυτός...

*** Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από το ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού:

Διαβάστε ακόμη:

Έντεκα συλλήψεις στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Στιγμιότυπα από τον "πράσινο" θρίαμβο στο Καραϊσκάκη

Υποδοχή ηρώων στο Απήλιον (videos+photos)

Αναστασίου: "Χάθηκε ο πολιτισμός..."

Γιαννακόπουλος: "Υπάρχει Θεός!"

Γιαννακόπουλος: "Υπάρχει Θεός!"

Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Ολυμπιακό

Μπεργκ: "Το πιστεύαμε, το πετύχαμε"

Οι θρίαμβοι του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού

Πράνιτς: "Δεν μετρούν τα χρήματα, αλλά η καρδιά"

Χτυπήθηκε από ποτήρι ο Αναστασίου

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK