Τι θα άλλαζε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός;

Ο Κώστας Κεφαλογιάννης δεν σχολιάζει το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Λίβερπουλ, αλλά την κουβέντα που ακολούθησε και καταλήγει: "Μονάχα για τον Μίτσελ έχουν αληθινή χρησιμότητα τα φιλικά. Εμείς απλώς κάνουμε καφενείο."

Τι θα άλλαζε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός;

Οι προπονητές λένε ότι τα φιλικά δεν προσφέρονται για συμπεράσματα. Οι δημοσιογράφοι το επαναλαμβάνουν αλλά δεν το πολυτηρούν. Διαβάστε ας πούμε τις ανταποκρίσεις μετά τα δυο φιλικά του Ολυμπιακού στην Αμερική. Οι περισσότερες όχι απλώς βγάζουν συμπέρασμα αλλά εκφράζουν τη βεβαιότητα: Οι Ερυθρόλευκοι θα είναι ομαδάρα!

Οι οπαδοί, ασφαλώς ακολουθούν. Τα σχόλια στο live του contra.gr για το Λίβερπουλ – Ολυμπιακός υπήρξαν διαφωτιστικά: Η πλειονότητα του κόσμου θεωρεί ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος είναι, αν όχι καλύτερη, τουλάχιστον ισοδύναμη ομάδα με τους δευτεραθλητές Αγγλίας, ότι ο Ντοσεβί έχει για πρωινό κάτι γατάκια σαν τον Στέρλινγκ και τον Μάρκοβιτς, ότι τέλος πάντων η νέα μεγάλη ευρωπαϊκή δύναμη ανατέλλει στον Πειραιά. Και εντωμεταξύ, πάνω στις συγκεκριμένες, αρκούντως, σοβαρές θέσεις, γίνεται και εκτεταμένος διάλογος:

Μπάμπης 7: «Την πατήσαμε τη Λίβερπουλ στο δεύτερο ημίχρονο», Μπέργκ13: «Ναι, όταν έβαλε τα δεύτερα ο Ρότζερς κάνατε δυο φάσεις, σιγά μη σκίσετε κάνα καλσόν», Μπάμπης7: «Γιατί εμείς στο πρώτο δεν παίζαμε με τα δεύτερα; Δεν έχουμε και παιχταράδες σαν τον Μπούρμπο βέβαια», Μπεργκ13: «Αντε ρε λακαμά, την ξέχασες την τριάρα στο Καραϊσκάκη, ε;» κ.ο.κ.

Τι θα άλλαζε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός;

Όλα τα παραπάνω (και ακόμη περισσότερα) για ένα φιλικό του Ιουλίου. Ότι και να λέει ο Μίτσελ λοιπόν, ότι και να λέει η λογική η ίδια, ο κόσμος και –φυσικά – οι δημοσιογράφοι γνωρίζουν καλύτερα! Προφανώς τα φιλικά προσφέρονται για συμπεράσματα και το συμπέρασμα για τον Ολυμπιακό είναι ότι πετάει. Όπως πέρυσι τέτοιο καιρό, το συμπέρασμα ήταν ότι σέρνεται και ο μαυρισμένος Μίτσελ δεν έκανε προπονήσεις, έκανε τουρισμό στην Ελλάδα με τα λεφτά του Μαρινάκη. Αν θυμάστε, ο Ισπανός, σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, βρέθηκε μισό βήμα από την έξοδο, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν!

Για να σοβαρευτούμε λιγάκι και να πούμε τα αυτονόητα (που στην Ελλάδα δεν είναι αυτονόητα). Είτε κέρδιζε ο Ολυμπιακός (όπως λένε αρκετοί ότι θα είχε κάνει αν διέθετε ποιοτικό σέντερ φορ), είτε όχι, η Λίβερπουλ είναι καλύτερη. Μερικές σκάλες. Όσες σκάλες απέχει οποιοδήποτε κλαμπ της πρώτης πεντάδας της Πρέμιερ Λιγκ από τον πρωταθλητή Ελλάδος. Ίσως και παραπάνω, αν οι Κόκκινοι του Μέρσεϊσάιντ διατηρηθούν στο ίδιο, εξαιρετικά υψηλό, επίπεδο με το περυσινό, παρά την απώλεια του Λουίς Σουάρες. Όλα τα υπόλοιπα , τα διάφορα «την πάτησε, την έσκισε, την έκλεισε στην περιοχή της» κ.λ.π. είναι να είχαμε τα λέγαμε.

Τι θα άλλαζε αν κέρδιζε ο Ολυμπιακός;

Μονάχα για τον Μίτσελ έχουν αληθινή χρησιμότητα τα φιλικά. Εκείνος διαπιστώνει ή δε διαπιστώνει όσα θα ήθελε, μετράει την πρόοδο της δουλειάς του και βλέπει τι πρέπει να διορθώσει, πόσους και ποιους παίκτες μπορεί να εμπιστευθεί. Εμείς απλώς κάνουμε καφενείο. Δεν τρέχει τίποτα. Χρήσιμο είναι κι αυτό. Αρκεί να γνωρίζουμε ότι πρόκειται για τέτοιο, καφενείο δηλαδή και όχι για σοβαρή, ποδοσφαιρική κριτική...

Διαβάστε ακόμη:

Σχόλιο Σ. Γεωργακόπουλου: Ένας Μήτρογλου έλειπε!

Τζέραρντ και twitter εξύβρισαν τον Σαβιόλα για τις βουτιές (VIDEOS)

Τα highlights του Ολυμπιακός - Λίβερπουλ (VIDEO)

Το αεροπλάνο, ο Πουλίδο κι η FIFA

Οι φίλαθλοι Ολυμπιακού και Λίβερπουλ στο Σικάγο (PHOTOS)

Ολυμπιακός - Λίβερπουλ 0-1 (VIDEO)

Μίτσελ: "Αξίζαμε την ισοπαλία"

Στεφάνια στη μνήμη "Χίλσμπορο" και Θύρας 7 (PHOTOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK