Ηλία, κάνε μας τη χάρη!

Ο Νίκος Γιαννόπουλος καλεί τον άρχοντα του Αστέρας-Ολυμπιακος να μας...κάνει τη χάρη.

Ηλία, κάνε μας τη χάρη!

Από το μεσημέρι του Σαββάτου έκανε το γύρο του διαδικτύου η είδηση ότι παίκτης που αγωνιζόταν σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της Ελβετίας τιμωρήθηκε με αποκλεισμό...50 χρόνων διότι κλότσησε διαιτητή στο πρόσωπο.

Λαμπρά! Και τότε ο διαιτητής Σπάθας που κλότσησε στο πρόσωπο όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο και κυρίως όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, πόσο πρέπει να τιμωρηθεί; Δια βίου είπατε; Δεν θα ήταν και άσχημα!

Ο,τι και να λέμε, ο,τι και αν γράφουμε, αν το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν καταφέρει να απαλλαχθεί από ανίκανους και αποδεδειγμένα ανεπαρκείς όπως ο Πειραιώτης ρέφερι, δεν θα καταφέρει ποτέ να διαβεί τον ρουβίκωνα της αρετής. Ποτέ!

Η ΕΠΟ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας θα προσφέρουν μεγάλη υπηρεσία στο ποδόσφαιρό μας αν αφαιρέσουν τη δυνατότητα από τον Σπάθα να σφυρίζει παιχνίδια σε οποιαδήποτε επαγγελματική κατηγορία για σεβαστό χρονικό διάστημα. Οι δικαιολογίες στέρεψαν, η υπομονή (φιλάθλων και ποδοσφαιριστών) το ίδιο, άρα για ποιο λόγο θα πρέπει και πάλι να μεταθέσουμε τη λύση του προβλήματος στο μέλλον;

Βάναυσος βιασμός της νοημοσύνης

Οποιοδήποτε άλλο μέτρο τιμωρίας αυτής της διαιτητικής οπερέτας, που άλλοτε θύμιζε κωμωδία του Σεφερλή και άλλοτε τραγωδία του Ευριπίδη θα συνιστά βάναυσο βιασμό της νοημοσύνης όλων μας και χτύπημα στα τελευταία απομεινάρια αξιοπρέπειας που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Καλό επίσης θα ήταν να έχουμε και μία επίσημη αντίδραση από τον Χιου Ντιάλας για το έργο Σπάθα στην Τρίπολη. Εννοείται ότι Σκωτσέζος προσελήφθη στη θέση του διαιτητή για να πάψουν να παρατηρούνται φαινόμενα όπως αυτό του Σαββάτου, ένας ρέφερι δηλαδή να προσπαθεί να κοροϊδέψει τους πάντες. Αν ο Ντάλας κάνει μόνο τους ορισμούς και δεν μπορεί να παρέμβει με το όποιο κύρος του και σε άλλους τομείς όπως αυτός των τιμωριών, τότε ποιος ο λόγος να πληρώνεται;

Δεν εξαρτάται από τη διαιτησία

Ας μην, τέλος, μας κατηγορήσει κανείς ότι επιθυμούμε, ντε και καλά, να στερήσουμε- σε εποχές κρίσης μάλιστα- τη δουλειά από έναν επαγγελματία. Ημιεπαγγελματική είναι η διαιτησία στην Ελλάδα και ουδείς ρέφερι εξαρτά την επιβίωση της οικογένειάς του από το σαράκι της σφυρίχτρας. Πόσο μάλλον ο Σπάθας ο οποίος δραστηριοποιείται επιτυχημένα στον επιχειρηματικό τομέα βγάζοντας τα προς το ζην χωρίς να περιμένει να επιβιώσει από το ποδόσφαιρο. Συμπερασματικά; Στο καλό Ηλία και να μην σε ξαναδούμε σύντομα σε γήπεδο. Κάνε μας τη χάρη!

ΥΓ. Ο Σπάθας σφύριξε για πρώτη φορά σε Εθνική Κατηγορία στα 22 του (Ατρόμητος-ΑΕΛ για την Γ' Εθνική στις 10 Απριλίου του 2002) και ντεμπουτάρισε στη Σούπερ Λίγκα στα 27 του (23 Σεπτεμβρίου του 2007, ΑΕΛ-Βέροια). Θεωρήθηκε ως το επόμενο μεγάλο project της ελληνικής διαιτησίας. Γιατί άραγε;

Διαβάστε ακόμη:

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 0-0

Μίτσελ: "Εγώ φταίω"

Σχόλιο Στ. Γεωργακόπουλου: Ετσι δεν παίρνεις πρωτάθλημα

Έξαλλοι με Σπάθα στον ΠΑΟΚ

Ιδού τα λάθη του Σπάθα (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK