Πανηγύρισαν αυτοί που έδερναν τον Νταμπίζα

Ο Νίκος Γιαννόπουλος θυμάται το φαινόμενο της κωλοτούμπας και τους θερμόαιμους που είχαν σηκώσει χέρι στον Νίκο Νταμπίζα το προηγούμενο καλοκαίρι, οι οποίοι είναι οι ίδιοι που πανηγύριζαν το βράδυ της Κυριακής τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στου "Γ. Καραϊσκάκης".

Πανηγύρισαν αυτοί που έδερναν τον Νταμπίζα
INTIME SPORTS

Το προηγούμενο καλοκαίρι κάποιοι θερμόαιμοι ... Παναθηναϊκάρες είχαν σηκώσει χέρι στον Νίκο Νταμπίζα αφού ο νυν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκός είχε, λέει, παίξει ποδόσφαιρο στον Ολυμπιακό (προφανώς αυτό ισοδυναμεί με έγκλημα).

Την Κυριακή το βράδυ, στοίχημα βάζουμε ότι οι ίδιοι παλικαράδες θα πανηγύρισαν με την ψυχή τους τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού μέσα στο Καραϊσκάκη και κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονταν και στην υποδοχή των παικτών απλώνοντας τα ίδια χέρια, τα ματωμένα, για να πιάσουν τους ποδοσφαιριστές.

Το φαινόμενο της κωλοτούμπας...

Υπογραμμίζουμε το φαινόμενο της... κωλοτούμπας απλώς για να αναδείξουμε ότι ο φανατισμός δεν μπορεί να αποτελεί οδηγό για οποιαδήποτε ομάδα που θέλει να στήσει ένα καλό ποδοσφαιρικό πρότζεκτ με λίγα χρήματα και προσεκτικές επιλογές. Αυτό έκανε ο Παναθηναϊκός εφέτος. Εχοντας επίγνωση ότι χρήματα δεν περίσσευαν, το αντίθετο, εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας σε δύο ανθρώπους με πλούσιες παραστάσεις από την προηγμένη ποδοσφαιρική Ευρώπη, τον Γιάννη Αναστασίου και τον Νίκο Νταμπίζα.

Πανηγύρισαν αυτοί που έδερναν τον Νταμπίζα
INTIME SPORTS

Δουλεύει χωρίς να φαίνεται...

Ο πρώτος βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο λόγω θέσης. Ο δεύτερος δουλεύει χωρίς να φαίνεται πολύ στον Τύπο, χωρίς το όνομά του να μνημονεύεται συχνά και με την οπαδική παράκρουση να τον σημαδεύει ακόμα και τώρα, οκτώ μήνες από την έναρξη της προσπάθειας.

Στο Καραϊσκάκη οι δύο από τους τρεις παίκτες που σκόραραν είναι δικές του επιλογές. Επιλογές που έκρυβαν ρίσκο αλλά τελικά βγήκαν. Ο Πράνιτς προερχόταν από μεγάλη αγωνιστική αποχή αλλά η ποιότητά του, για τα ελληνικά ποδοσφαιρικά δεδομένα, κάνει τη διαφορά. Ο Αμπέντ δεν έβρισκε χρόνο στη Νιούκαστλ και ήρθε στον Παναθηναϊκό για να πάρει παιχνίδια στα πόδια του. Αμφότεροι, μέσα σ' ένα υγιές ποδοσφαιρικό περιβάλλον σαν αυτό που έχει διαμορφωθεί μέσα στη σεζόν στο Απήλιον, λειτούργησαν και λειτουργούν αν μην τι άλλο ικανοποιητικά.

Πανηγύρισαν αυτοί που έδερναν τον Νταμπίζα
INTIME SPORTS

Κόβει του Νταμπίζα...

Αποδείχθηκε ότι το μάτι του... τρισκατάρατου Νταμπίζα κόβει. Και κόβει τόσο πολύ που αν εξαιρέσει κανείς τον Μπαϊράμι όλες οι υπόλοιπες μεταγραφές της ομάδας βγήκαν από λίγο έως πολύ. Μεταγραφές που έγιναν με βάση το ένστικτο, τις γνωριμίες αλλά και τη δουλειά του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού που σπαταλά εκατοντάδες ώρες στο τηλέφωνο για να μιλά με κόσμο του ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη.

Πανηγύρισαν αυτοί που έδερναν τον Νταμπίζα

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης...

Για να μην παρεξηγηθούμε, ο Παναθηναϊκός δεν έχει κερδίσει ακόμα κάτι χειροπιαστό. Αλλά σε μία μεταβατική σεζόν η οποία ξεκίνησε με επιφυλάξεις και φόβους, πέτυχε να αποκαταστήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον κόσμο του και να κερδίσει παίκτες που στο μέλλον μπορούν να τον βοηθήσουν ακόμα περισσότερο στην προσπάθεια που θα κάνει να φλερτάρει και πάλι με τον πρωταθλητισμό. Και αυτό, όσο και αν οι θρασύδειλοι δεν το παραδέχονται, είναι έργο ΚΑΙ του Νταμπίζα.

***Δείτε την εκπομπή Super BALL με σχόλια, ρεπορτάζ και συνεντεύξεις από το ντέρμπι του Φαλήρου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού:

Διαβάστε ακόμη:

Έντεκα συλλήψεις στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Στιγμιότυπα από τον "πράσινο" θρίαμβο στο Καραϊσκάκη

Υποδοχή ηρώων στο Απήλιον (videos+photos)

Αναστασίου: "Χάθηκε ο πολιτισμός..."

Γιαννακόπουλος: "Υπάρχει Θεός!"

Γιαννακόπουλος: "Υπάρχει Θεός!"

Σοβαρή απειλή τιμωρίας για Ολυμπιακό

Μπεργκ: "Το πιστεύαμε, το πετύχαμε"

Οι θρίαμβοι του Παναθηναϊκού στην έδρα του Ολυμπιακού

Πράνιτς: "Δεν μετρούν τα χρήματα, αλλά η καρδιά"

Χτυπήθηκε από ποτήρι ο Αναστασίου

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK