Ο λαϊκισμός της προπονητοφαγίας και ο καταλύτης Σάμαρης

Το αγαπημένο χόμπι των Ελλήνων αθλητικών συντακτών και των Ελλήνων φιλάθλων φυσικά, η προπονητοφαγία, έκανε και πάλι πάρτι στο διαδίκτυο μετά τη λήξη του αγώνα του Ολυμπιακού με την Παρί των εκατομμυρίων.

Ο λαϊκισμός της προπονητοφαγίας και ο καταλύτης Σάμαρης
INTIME SPORTS

Το γεγονός ότι οι "ερυθρόλευκοι" δέχθηκαν τρία πανομοιότυπα γκολ από κόρνερ του αντιπάλου και ανύπαρκτη αντίδραση της άμυνάς τους ασφαλώς και δεν περιποιεί τιμή για μία ομάδα που θέλει να αφήσει το στίγμα της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ασφαλώς όμως η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο τον Μίτσελ.

Δεν υπάρχει μόνο προπονητής...

Σύμφωνοι, θα περίμενε κανείς ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαζόταν πιο διαβασμένος στα στημένα ενός αντιπάλου που έτσι και αλλιώς δουλεύει πολύ πάνω σ' αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού. Στο ποδόσφαιρο όμως δεν υπάρχει μόνο προπονητής, υπάρχουν και οι 11 ποδοσφαιριστές της κάθε ομάδας που παίζουν στο χορτάρι. Και αν μην τι άλλο τα στημένα είναι και θέμα συγκέντρωσης αλλά και κατεύθυνσης της άμυνας από τους εμπειρότερους. Που ήταν αυτή η συγκέντρωση στα στημένα του Παρί στο δεύτερο ημίχρονο; Μόνο η ... Νικολούλη έχει την απάντηση.

Η σφραγίδα του Μίτσελ...

Σε κάθε περίπτωση, αν θέλουμε να είμαστε πραγματικά δίκαιοι με τον προπονητή του Ολυμπιακού και να μην κατρακυλήσουμε στο βούρκο του εύκολου λαϊκισμού, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η ομάδα που παρέταξε στο πρώτο ημίχρονο και κυρίως ο τρόπος με τον οποίο αγωνίστηκε, έχει και τη δική του σφραγίδα. Ο πρωταθλητής Ελλάδας όχι μόνο έπαιξε στα κόκκινα για 45 λεπτά αλλά περιόρισε σε παθητικό ρόλο μία ομάδα που αξίζει εκατοντάδες εκατομμύρια και διαθέτει παίκτες παγκόσμιας ακτινοβολίας. Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό και ας ήρθε μετά η συντριβή με τα εύκολα γκολ.

Ετσι και αλλιώς, ο όμιλος για τον Ολυμπιακό αρχίζει ακριβώς τώρα. Και σε περίπτωση που οι "ερυθρόλευκοι" επαναλάβουν εμφανίσεις σαν και αυτές του πρώτου ημιχρόνου, τότε η πρόκριση δεν θα αποτελέσει άπιαστο όνειρο αλλά χειροπιαστή πραγματικότητα. Η Μπενφίκα και η Αντερλεχτ δεν μπορούν να φοβίσουν, όσο η Παρί τουλάχιστον.

Το... ανάστημα του Σάμαρη

Από το παιχνίδι, το κατά τα άλλα άτυχο, ο Ολυμπιακός κέρδισε και έναν παίκτη. Και έχουμε την εντύπωση ότι τον κέρδισε οριστικά. Μέχρι και την Τρίτη, ο Ανδρέας Σάμαρης δεν είχε παίξει ούτε λεπτό σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και όμως, όρθωσε το ποδοσφαιρικό ανάστημά του, γέμισε τους χώρους, κέρδισε όλες τις δεύτερες μπάλες και εξελίχθηκε σε ποδοσφαιριστή-καταλύτη για τον πολύ καλό Ολυμπιακό του πρώτου μέρους. Στο δεύτερο βέβαια η απόδοσή του έπεσε, έκανε και ένα μάλλον αχρείαστο πέναλτι στον Ιμπραϊμοβιτς, όμως ο Πατρινός, ως έξυπνος και εργατικός παίκτης που είναι, ξέρει ότι μπορεί να χτίσει πάνω στη σπουδαία παρουσία του στο πρώτο μέρος μία αξιοπρόσεκτη καριέρα. Και να σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι τέτοιον καιρό έμενε εκτός αποστολής στους αγώνες του Πανιωνίου διότι δεν μπορούσε να πείσει τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο. Πως γυρίζει ο τρόχος...

Διαβάστε ακόμη:

Μπονγκ: "Δεν αξίζαμε αυτό το σκορ"

Τα είπαν Μαρινάκης - Αλ Κελαϊφί

Ιμπραχίμοβιτς: "Δεν ήταν εύκολη νίκη"

Μίτσελ: "Έχουμε δουλέψει στα στημένα"

Το απίθανο κορεό των φίλων του Ολυμπιακού

Ολυμπιακός-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

News 24/7

24MEDIA NETWORK