Σαν να έχασε και στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός!

Ο Σωτήρης Γεωργίου σχολιάζει την προβληματική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Απόλλωνα στην Πάτρα.

Σαν να έχασε και στην Πάτρα ο Παναθηναϊκός!

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το ροζ φύλλο και μαζί και τον φόβο να πετάξει στα σκουπίδια τη νίκη του ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό στην μάχη για το πλεονέκτημα της έδρας, αλλά για μια ακόμα φορά προβλημάτισε και έδειξε ότι έχει πολλά θέματα.

Πήγε για... βόλτα στην Πάτρα για το ματς με τον αδύναμο σχετικά φέτος Απόλλωνα, αλλά λίγο έλειψε να γυρίσει με την ουρά στα σκέλια! Για μια ακόμα φορά φέτος προβλημάτισε σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα του γενικά και γλίτωσε στο παρά ένα. Και είναι σαν να έχασε, όπως το ίδιο συνέβη και την περασμένη εβδομάδα με τον Ολυμπιακό στην Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ. Αμφότεροι οι "αιώνιοι" απέφυγαν από τύχη την γκέλα. Αν ο Ολυμπιακός κέρδισε στην παράταση, το τελικό 90-80 της Πάτρας αποκρύπτει την αλήθεια, αφού ο Παναθηναϊκός έχανε στο 36'. Αν βάλουμε τα μεγέθη ΠΑΟΚ και Απόλλων δίπλα-δίπλα, το γεγονός αυτό δείχνει ότι η νίκη των "πρασίνων" είναι σαν ήττα!

Απλά ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος

Πάντως είχαμε πει από την αρχή των νικών του ΠΑΟ με τον Ολυμπιακό σε κύπελλο και Α1 ότι δεν παίζει καλά και ότι ήταν πολύ χειρότερος σε εκείνα τα ματς ο Ολυμπιακός. Και οι εμφανίσεις στη συνέχεια δείχνουν τα προβλήματα του "τριφυλλιού", τα οποία έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες αρθρογραφίες.

Η ήττα από την Ζιελόνα Γκόρα, αλλά και η εμφάνιση της Πάτρας προβληματίζουν πολύ περισσότερο και μάλιστα αν ρίξει κάποιος μια ματιά στα social media θα δει -πολύ κακώς βέβαια- γκρίνια ακόμα και για τον Τζόρτζεβιτς! Το ερώτημα περί της ανησυχίας των φίλων του Παναθηναϊκού για το μέλλον αφορά στο τι θα έλεγαν, για παράδειγμα, αν είχε ηττηθεί η ομάδα τους έστω και σε ένα ματς από τον Ολυμπιακό; Οι νίκες με τον "αιώνιο" αντίπαλο έδωσαν χρόνο και ψυχολογία, αλλά δεν του έλυσαν τα προβλήματα που είναι εδώ.

Σαφώς με την επιστροφή του Παππά και του Γκιστ θα ανέβει σημαντικά, αφού ειδικά ο δεύτερος είναι η μισή ενέργεια της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχασε στην Πάτρα διαφορά 16 πόντων από μια μέτρια ομάδα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 78-77 στο 36' για να καθαρίσει εκεί με την εμπειρία του με ένα 13-0. Όποιος πει ότι οι μεγάλες ομάδες έτσι κάνουν και κερδίζουν επαγγελματικά, θα είναι εκτός θέματος.

Άμυνα, παιδιά!

Για πολλοστή φορά φέτος χάνει διαφορές και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επίσης φάνηκε ξανά αυτό που είχαμε επισημάνει περί του προβλήματος στην ατομική άμυνα που δεν είναι μόνο ο Ραντούλιτσα. Ο Πάβλοβιτς και ο Γιάνκοβιτς δεν είναι καλοί αμυντικοί στο 3άρι και στην περιφέρεια ο Διαμαντίδης δεν είναι ο παλιός Διαμαντίδης, ενώ ο Καλάθης παίζει περισσότερο άμυνα με τα προσόντα παρά κυνηγά.

Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, για μια ακόμα φορά παρουσίασε θέματα προς συζήτηση και έδειξε ότι ναι μεν έχει επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο βάσει ρόστερ, αλλά έχει πολλά θέματα να λύσει. Έχει και πολλά πράγματα να περιμένει (όπως τις επιστροφές) και κυρίως να βγάλει περισσότερη ενέργεια και αθλητικότητα που υστερεί και να παίξει καλύτερη άμυνα, αποκτώντας διάρκεια.

Όταν τρως 15 τρίποντα από μια ομάδα που παλεύει την παραμονή της και όταν ο Βεργίνης είναι κάτι σαν... Ντιλένι με 24π και 5/6τρ, αυτό δείχνει έλλειψη πάθους και θέλησης. Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε πολύ άσχημα στην περιφέρεια με άλλα 4 τρίποντα και 18π του νεαρού Κουζέλογλου!

Και τώρα η Ζαλγκίρις

Η επόμενη μέρα για τον ΠΑΟ θα έχει φωνές από τον Τζόρτζεβιτς ασφαλώς για τις τελευταίες εμφανίσεις, αλλά και συγκέντρωση για το κρίσιμο ματς με την Ζαλγκίρις στον πονηρό όμιλο της Ευρωλίγκα την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ. Εκεί που ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώρια είτε βαθμολογικά είτε ψυχολογικά. Την ίδια ώρα είναι ακόμα άγνωστο, αν θα κινηθεί για παίκτη.

Συγχαρητήρια πάντως αξίζουν και στον Απόλλωνα και βασικά στον Κώστα Μέξα για την μεταμόρφωση της ομάδας της Πάτρας μετά το τραγικό της ξεκίνημα. Με το που ανέλαβε, μετά το 0/3, η ομάδα παίζει εξαιρετικά πια στην επίθεση, έχει την καλή επιλογή του νεαρού διεθνή Κουζέλογλου από την Παρτίζαν, αλλά και το μεγάλο διπλό στην Καβάλα. Σε αυτά προσθέστε την εξαιρετική εμφάνιση της Δευτέρας κόντρα στον πανίσχυρο Παναθηναϊκού που είναι παρακαταθήκη παραμονής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Απόλλων Π.-Παναθηναϊκός 80-90

Τζόρτζεβιτς: "Καλύτερα να έπαιζε τρομπέτα"

Tζόρτζεβιτς: "Δεν φοβάμαι την ήττα"

Ο Μπαρτζώκας έχασε από τον Ιτούδη

News 24/7

24MEDIA NETWORK