Λάσο, ξέρεις από Σλούκα;

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για τον άνθρωπο της τελευταίας στιγμής, τον Κώστα Σλούκα ο οποίος όταν πήρε όλο το βάρος της νίκης στους ώμους κληθείς να ευστοχήσει από τη γραμμή των βολών, δεν έκανε λάθος.

Λάσο, ξέρεις από Σλούκα;
INTIME SPORTS

Τι όνειρο είδε ο Πάμπλο Λάσο και επέλεξε να κάνει φάουλ στον Κώστα Σλούκα στα 7''. Προφανώς δεν έχει ιδέα ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν μοιάζει με τους δικούς του σούπερ σταρ στα τελευταία δευτερόλεπτα. Γιατί ο Σέρχι, ο Ρέγες, ο Γιουλ είναι παικταράδες, αλλά όταν η μπάλα καίει, ξεχνούν την ευστοχία τους στις βολές. Δεν θυμούνται καν ότι σε όλο το ματς έχουν κάνει μεγάλα πράγματα.

Λοιπόν, για να καταλάβετε. Ο Ρέγες ήταν ο κορυφαίος της Ρεάλ, αλλά όταν κλήθηκε να βάλει κρίσιμες βολές, είχε 1/2. Ως την ώρα που πήγε στη γραμμή, είχε 6 στις 7. Ο Γιουλ έχει 81% στην φετινή Ευρωλίγκα, είχε 16 πόντους στο ματς, είχε 1 στη 1 από το βολή. Τις έχασε και τις 2 (τη δεύτερη επίτηδες) στα 2''. Ο Σέρχι Ρονντίγκεθ είχε 19 πόντους στο παιχνίδι, είχε 1/2 βολές, έχει 91% στη φετινή Ευρωλίγκα.

Ευστόχησε ο Σλούκας

Ο Σλούκας; Σε όλη τη σειρά δεν έχει κάνει αισθητή την παρουσία του, στο ματς είχε μόλις 3 πόντους, δεν είχε βοηθήσει καθόλου τον Ολυμπιακό. Ομως όταν η μπάλα καίει, όταν το παιχνίδι κρίνεται, είναι πάντα εκεί. Και στα 7'', με όλο το βάρος στους ώμους του, δεν έκανε λάθος. Ο Λάσο είχε δώσει εντολή για φάουλ, ακόμα κι αν στη γραμμή έπρεπε να στηθεί ο Σλούκας; Μέσα και οι δύο, μέσα ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι της πρόκρισης. Το 2-1 έγινε, αφού ο Γιουλ δεν βρήκε στόχο. Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν σκοπό να κάνουν φάουλ, όμως ο Σπανούλης το έκανε. Το λάθος δεν το πλήρωσαν οι πρωταθλητές Ευρώπης, για την ακρίβεια δεν το εκμεταλλεύτηκε η Ρεάλ. Οι βολές είχαν προδώσει τον Ολυμπιακό στα δύο πρώτα παιχνίδια στη Μαδρίτη, οι βολές του έδωσαν τη νίκη στο ΣΕΦ. Η έδρα πάντα παίζει το ρόλο της στα πλέι οφ και μέχρι τώρα είναι αυτή που δίνει το προβάδισμα στη Ρεάλ. Αν χαθεί η πρόκριση στο φάιναλ φορ, δεν θα φταίει η διασταύρωση με τη Ρεάλ, αλλά το μεινέκτημα έδρας.

Λάσο, ξέρεις από Σλούκα;
INTIME SPORTS

Αν χαθεί όμως. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν παρέδωσε ακόμα τον τίτλο του. Εγινε το 2-1 και την Τετάρτη στόχος είναι το 2-2. Αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει, στη Μαδρίτη όλα θα είναι διαφορετικά. Οσοι λένε ότι η Ρεάλ δεν μπορεί να χάσει τρία ματς συνεχόμενα, ας θυμηθούν ότι με βάση την αριθμητική δεν μπορεί να χάσει ούτε δύο... Αν, λοιπόν, γίνει το 2-2, να αρχίσετε να πιστεύετε σε θαύματα. Κι αν δεν πιστεύετε, απολαύστε τουλάχιστον την καρδιά του πρωταθλητή, που δεν τα παρατά ποτέ.

Ήταν καλύτερος

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο τρίτο ματς, η άμυνα με αλλαγές αποδείχθηκε και πάλι ιδανική. Αν ήταν και πιο εύστοχος στα τρίποντα δεν θα είχε αγχωθεί τόσο πολύ. Είχε 5 στα 18 και άφησε τη Ρεάλ να μείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση της νίκης. Ομως ο Μπαρτζώκας διαχειρίστηκε άριστα τις ειδικές καταστάσεις, ο Λάσο δεν το έκανε. Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που του άξιζε με βάση αυτή την εμφάνιση, ο Ντάνστον ήταν ο απόλυτος MVP. Είχε 21 πόντους με 9/10 δίποντα, 3/4 βολές, πήρε και 9 ριμπάουντ. Και κράτησε στο μηδέν τους σέντερ της Ρεάλ, τον Μεϊρί και τον Μπουρούση.

Ο Λοτζέσκι ήταν θετικός έχοντας ξεκινήσει στη βασική πεντάδα, ο Πέτγουεϊ έκανε σπουδαία εμφάνιση, αλλά με τις 0/2 βολές στο τέλος, παραλίγο να χαλάσει όλη την εικόνα. Οσο για τον Σπανούλη; Ηταν ο ηγέτης σε όλο το ματς, κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο, με εξαίρεση το φάουλ στα 2''. Αλλά εκ των πραγμάτων δικαιώθηκε.

Διαβάστε ακόμη:

Ολυμπιακός-Ρεάλ 78-76

Μπαρτζώκας: "Για την περηφάνια μας..."

Σπανούλης: "Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης..."

News 24/7

24MEDIA NETWORK