Ο Μέλμπεργκ… Βίντιτς και η "τράμπα" με Μαζουακού!

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος αναλύει τα δεδομένα της υπόθεσης Νεμάνια Βίντις που δεν αφήνει αδιάφορο τον Ολυμπιακό. Οι διασυνδέσεις των "ερυθρολεύκων" στην Ιταλία και το ενδεχόμενο τράμπας με Μαζουακού.

Ο Μέλμπεργκ… Βίντιτς και η "τράμπα" με Μαζουακού!

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος κάτοχος του UEFA pro ή να έχει ιδιαίτερες ποδοσφαιρικές γνώσεις για να καταλάβει πως η περίπτωση απόκτησης του Νεμάνια Βίντιτς δεν θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο τον Ολυμπιακό.

Από την ημέρα που ο Όλοφ Μέλμπεργκ έβγαλε την ερυθρόλευκη φανέλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας ψάχνουν να βρουν έναν στόπερ να του… μοιάζει και ο διεθνής Σέρβος της Ίντερ, πρώην της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μπορεί εύκολα να φορέσει τα παπούτσια του Σουηδού.

Οι κατάλληλες διασυνδέσεις

Κουβέντα δεν θα γινόταν καν αν ο 33χρονος πλέον Βίντιτς τα είχε πάει καλύτερα στη διάρκεια της φετινής σεζόν στο «καμπιονάτο», ωστόσο, φεύγοντας από την Αγγλία δυσκολεύθηκε να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ιταλικού πρωταθλήματος και υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο αποχώρησης, έστω κι αν δεσμεύεται με συμβόλαιο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Βέβαια, δεν είναι και λίγες 28 συμμετοχές με τη φανέλα των "νερατζούρι" για έναν κεντρικό αμυντικό, ο οποίος συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων της τελευταίας δεκαετίας κι έχει γράψει στο βιογραφικό του τριακόσιες συμμετοχές με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, πως πέρα από τη δεδομένη αξία-εμπειρία του ο Βίντιτς και λόγω καταγωγής δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ένταξης σε μια χώρα και σε ομάδα που οι περισσότεροι συμπατριώτες του έπαιξαν με κλειστά μάτια.

Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, έχει και τις κατάλληλες διασυνδέσεις να προσεγγίσει όχι μόνο τη διοίκηση της Ίντερ, ομάδα της οποίας τη φανέλα φόρεσε για δύο χρόνια ο Γρηγόρης Γεωργάτος, αλλά και τον ίδιο τον Βίντιτς, ο οποίος είναι παλιός γνώριμος με τους Τζόρτζεβιτς, Ίβιτς, Πάντελιτς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε, επίσης, ότι σκάουτερ της ιταλικής ομάδας στη χώρα μας έχει αναλάβει ένας άλλος παλιός γνώριμος στου Ρέντη, ο Λάμπρος Χούτος…

Το ενδεχόμενο της... τράμπας

Υπάρχουν, λοιπόν, δίαυλοι επικοινωνίας, υπάρχει και η διάθεση για να γίνει το colpo grosso με τον Βίντιτς, αλλά κάπου εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Είναι δεδομένο ότι και οι απαιτήσεις του διεθνούς στόπερ, αλλά και της Ίντερ βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Ο Νεμάνια δεν πρόκειται να ασχοληθεί με συμβόλαιο που δεν θα ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο καθαρά τη σεζόν συν μπόνους κατάκτησης στόχων, ενώ είναι γνωστό από τα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών κι εδώ και στην Ιταλία ότι οι "νερατζούρι" καλοβλέπουν Ρομπέρτο και Μαζουακού. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, μπορεί να υπάρξει κάποιου είδους ανταλλαγή, κοινώς τράμπα.

Στην Πλατεία Αλεξάνδρας δεν θέλουν να βάλουν στο τραπέζι το όνομα του Ρομπέρτο. Πιστεύουν ότι ο Ισπανός πορτιέρε παρότι αντιμετωπίζει οικογενειακό πρόβλημα λόγω του χωρισμού του με την εκρηκτική Μάρτα Ντομίνγκες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βλέπει τα παιδιά του όσο συχνά θέλει, θα πειστεί τελικά και θα μείνει για ακόμη ένα χρόνο τουλάχιστον. Σε καθαρά επαγγελματικό επίπεδο, άλλωστε, ο "Άγιος Ρομπέρτο" όχι μόνο δεν έχει παράπονα από τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό, αλλά είναι απόλυτα ικανοποιημένος.

Σε ό,τι αφορά, ωστόσο, τον Αρτούρ Μαζουακού μπορεί να προκύψει θέμα ανταλλαγής. Είναι γνωστό ότι στον Πειραιά θέλουν να κρατήσουν για άλλη μία σεζόν τουλάχιστον τον πιτσιρικά μπακ, ο οποίος, επίσης, έχει εκφράσει αυτή την επιθυμία. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι είναι στα σκαριά ένα ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές, προκειμένου να υπογραφεί επέκταση του συμβολαίου με γενναία αύξηση των ετήσιων αποδοχών, αλλά και της ρήτρας αποδέσμευσης.

Από ‘κει και πέρα, αν το σενάριο για Βίντιτς-Μαζουακού πάρει σάρκα και οστά, οι "ερυθρόλευκοι" θα έμπαιναν στη διαδικασία να το συζητήσουν υπό τον όρο να πάρουν τώρα τον Σέρβο διεθνής αμυντικό, αλλά να δώσουν του… χρόνου τον Γάλλο μπακ, ενδεχόμενο που ίσως ενδιαφέρει τους Ιταλούς, ώστε να φορέσουν τον Αρτούρ τη φανέλα τους όταν θα είναι πιο… ψημένος για να την υπηρετήσει.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Λάζαρος, ο Γιαννιώτας κι ο πόλεμος των… άκρων!

Τα ανοικτά μέτωπα του Ολυμπιακού που θα "κλείσει" ο τελικός

Εσιέν και Σκόκο στο χέρι του Μαρινάκη!

News 24/7

24MEDIA NETWORK