Ο νέος τεχνικός είναι το πρώτο απ’ τα ζητούμενα

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος γράφει για τον "λίγο" Περέιρα, τους υποψήφιους αντικαταστάτες του στον "ερυθρόλευκο" πάγκο και τις εξελίξεις στα θέματα των Πουλίδο και Μιλιβόγεβιτς.

Ο νέος τεχνικός είναι το πρώτο απ’ τα ζητούμενα

"Πριν από δύο χρόνια όταν αποφασίσαμε να κάνουμε μία ανάλογη επιλογή προπονητή (σ.σ. Ζαρντίμ), κάποιοι δημοσιογράφοι έγραφαν και ασκούσαν την κριτική τους για έξι μήνες. Όταν έφυγε, αρχίσατε τους ύμνους και εμείς φέραμε τον Μίτσελ, όπου λέγατε πάλι διάφορα. Τώρα που έφυγε πάλι κλαίτε. Μακάρι να κλάψετε και όταν φύγει ο Περέιρα…".

Με αυτά τα λόγια ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε καλωσορίσει στον Ολυμπιακό τον Βίτορ Περέιρα. Ήταν 8 Γενάρη του 2015. Έξι μήνες αργότερα ο Πορτογάλος κόουτς αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία των "ερυθρολεύκων", έστω κι αν κατάφερε να συνδέσει το όνομά του με την κατάκτηση του νταμπλ. Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου θα ολοκληρωθεί τυπικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε και θα ανακοινωθεί ο διάδοχός του, ωστόσο, για τον 46χρονο προπονητή δεν θα… κλάψει κανείς. Ούτε ρεπόρτερ, ούτε οπαδός. Δεν βρέθηκε κανένας που να εκφράσει αντιρρήσεις για την αποχώρησή του ούτε καν υπό μορφή σχολίου κι αυτό τα λέει όλα…

Ο "λίγος" Περέιρα

Ο Περέιρα αποδείχθηκε "λίγος" για τον Ολυμπιακό κι αυτό σημαίνει πολλά όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά κυρίως για τον σύλλογο. Η επιλογή του αποδείχθηκε βιαστική και επιπόλαια, κάτι που δεν πρέπει να συμβεί με τον επόμενο. Δεν ξέρω πόσοι το έχουν σκεφτεί, αλλά σε έναν μήνα από τώρα ξεκινά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πολλά ζητούμενα να λύσουν πλην του θεμελιώδους, το οποίο αφορά το νέο προπονητή. Υπό νορμάλ συνθήκες ο νέος τεχνικός θα έπρεπε να έχει πιάσει ήδη δουλειά, προκειμένου να αξιοποιήσει όλο το διαθέσιμο χρόνο για να χτίσει μια ομάδα αντάξια των προσδοκιών. Η οικονομική ευχέρεια, το κίνητρο για νέους τίτλους και η συμμετοχή στους ομίλους τουChampionsLeague, αποτελούν πόλους έλξης, βασικές προϋποθέσεις για την επόμενη μέρα, αλλά δεν λύνουν τα προβλήματα.

Ο νέος τεχνικός είναι το πρώτο απ’ τα ζητούμενα
INTIME SPORTS

Η διοίκηση Μαρινάκη έχει επιλέξει ως τώρα τέσσερις κόουτς, όλους από την Ιβηρική. Δύο Ισπανούς και δύο Πορτογάλους. Βαλβέρδε και Μίτσελ έμειναν από δύο χρόνια έκαστος, Ζαρντίμ και Περέιρα από ένα εξάμηνο. Άρα το να επιλεγεί εκ νέου τεχνικός από την Πορτογαλία μάλλον αποκλείεται. Το λογικό είναι να πάμε πάλι σε λύση από την Ισπανία, χωρίς αυτή τη φορά να αποκλείεται και το ενδεχόμενο έκπληξης.

Οι υποψήφιοι

Ήδη έχουν «σκάσει» τα πρώτα ονόματα υποψηφίων, όπως είναι οι Ράμος, Καπαρός, Αγκίρε, με τον τελευταίο να είναι Μεξικανός, αλλά με σημαντική θητεία στην «Πριμέρα». Λέγεται ότι ο Αγκίρε αποτελεί υπόδειξη του αρχισκάουτερ της ομάδας, Χουάνχο Λορένθο, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί παλιότερα στην Οσασούνα. Παράλληλα, έχει πέσει στο τραπέζι το όνομα του πρώην βοηθού του Μίτσελ, Βίκτορ, ο οποίος έκανε καλή δουλειά τους τελευταίους μήνες στη Ντεπορτίβο. Ξέρει και από Ελλάδα και από Ολυμπιακό, το ζητούμενο, ωστόσο, είναι αν θέλει να επιστρέψει στου Ρέντη κι αν έχει το «ειδικό βάρος» για να πάρει την ευθύνη.

Από ‘κει και πέρα, έχουν ακουστεί και κάποια άλλα ονόματα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ενδιαφέρουσες λύσεις όπως του Αργεντινού Μπιέλσα της Μαρσέιγ, του Γάλλου Ρούντι Γκαρσία της Ρόμα, του Ιταλού Λουτσιάνο Σπαλέτι, καθώς και του Ολλανδού Μπερτ Μαρβάικ.

Ο Μπιέλσα έχει προταθεί και στο παρελθόν, αλλά για κάποιους ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του ίσως αποτελέσει τροχοπέδη σε πιθανή συνεργασία. Ο Γκαρσία και ο Σπαλέτι, επίσης, δύσκολα θα δεχθούν να συνεχίσουν στην Ελλάδα. Ο πρώτος μετά από μία καλή σεζόν στη Ρώμη θα έχει πιθανότατα πιο ελκυστικές προτάσεις να εξετάσεις, ενώ ο Σπαλέτι στην τελευταία επαφή που έγινε πριν αναλάβει ο Περέιρα είχε θέσει ως αφετηρία για να ξεκινήσουν συζητήσεις τα 4 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, χρήματα απλησίαστα για τα ελληνικά δεδομένα. Όσο για τον Μαρβάικ, τον τεχνικό που συνδύασε το όνομά του με την παρουσία της Εθνικής Ολλανδίας στον τελικό του Μουντιάλ του 2010. Πριν από περίπου δύο χρόνια είχε βρεθεί πολύ κοντά στον Πειραιά, όταν άρχισαν τα… πρωτοβρόχια με τον Μίτσελ, ωστόσο, από τότε μέχρι τώρα δεν έχει να επιδείξει κάτι ιδιαίτερο και δη σε συλλογικό επίπεδο.

Πουλίδο και Μιλιβόγεβιτς

Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν, όπως όλα δείχνουν, στο περιθώριο του αυριανού τελικού τουChampionsLeagueστο Βερολίνο εκεί όπου ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με κόουτς και μάνατζερ, προκειμένου να επιλέξει τον πλέον κατάλληλο για να αναλάβει την ομάδα και να τρέξει τον σχεδιασμό. Σε αυτά τα ραντεβού είναι δεδομένο πως θα εμπλουτιστεί και η μεταγραφική λίστα του συλλόγου.

Από ‘κει και πέρα, οι οιωνοί για την υπόθεση Πουλίδο που εκδικάστηκε χθες στα αρμόδια όργανα του διεθνούς ποδοσφαίρου είναι θετικοί και εκτός απροόπτου ο διεθνής Μεξικανός θα ξεκινήσει προετοιμασία με την ερυθρόλευκη φόρμα, είτε ως ελεύθερος, είτε με κάποιο αντάλλαγμα προς την Τίγκρες, το οποίο δεν αναμένεται να ξεπερνά τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ο νέος τεχνικός είναι το πρώτο απ’ τα ζητούμενα
INTIME SPORTS

Όσο για τον Μιλιβόγεβιτς, θα παραμείνει κόκκινος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, καθώς η συμφωνία με την Άντερλεχτ για την απόκτησή του αποτελεί γεγονός. Το αν το αντάλλαγμα έφτασε τα 2,3 εκατ. ευρώ που λένε στον Πειραιά ή κυμάνθηκε στο 1,5 όπως διαρρέουν οι Βέλγοι έχει μικρή σημασία. Στου Ρέντη τον θέλουν, τον πιστεύουν και βρήκαν τον τρόπο να τον κάνουν δικό τους. Η συνέχεια θα έχει ενδιαφέρον όχι μόνο για το ποιος θα είναι ο νέος κόουτς, αλλά και το τι υλικά θα επιλέξει για να εφαρμόσει τη δική του συνταγή στην ομάδα…

Διαβάστε ακόμη:

Ρομπέρτο αποκλειστικό: Η συνάντηση με Μαρινάκη, η Ίντερ και η Εθνική

Ο Περέιρα έχει προδιαγεγραμμένο μέλλον

Ο Ολυμπιακός αγόρασε τον Μιλιβόγεβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK