Ο Μιραλάς ξανανοίγει το κεφάλαιο Ολυμπιακός

Ο Σταύρος Γεωργακόπουλος καταγράφει όλα τα δεδομένα που ευνοούν το σενάριο της επιστροφής του Κέβιν Μιραλάς στον Ολυμπιακό.

Ο Μιραλάς ξανανοίγει το κεφάλαιο Ολυμπιακός

Όχι, δεν μεταφέρουμε ευσεβείς πόθους. Ούτε έχουμε καμία διάθεση να βγάλουμε στην επιφάνεια άλλο ένα μεταγραφικό σενάριο που θα μείνει… σενάριο. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, άλλωστε, ο Ολυμπιακός βλέπει μπροστά του τα πολύ σπουδαία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο και με τη Μπάγερν στο Μόναχο, ενώ έχει χτίσει ήδη μια εξαιρετική ομάδα.

Δεν ασχολείται με μεταγραφές, αλλά...

Μια ομάδα που αποπνέει υγεία, μια ομάδα "γεμάτη" σε όλες τις γραμμές, μια ομάδα που ζηλεύουν ακόμη και οι αντίπαλοί της, έστω κι αν οι περισσότεροι δεν έχουν τη δύναμη ή το κουράγιο να το παραδεχθούν δημόσια. Γράφαμε και πριν από μερικές ημέρες ότι ο Ολυμπιακός στην παρούσα φάση δεν ασχολείται ούτε με τον Γενάρη, ούτε με τις μεταγραφές. Αυτό το κάνουν από τώρα ομάδες που έχουν προβλήματα και πρέπει με κάποιο τρόπο να τα λύσουν.

Ωστόσο, είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι ένας παλιός και αγαπημένος γνώριμος έχει βάλει στο μυαλό του τη μεγάλη επιστροφή κι αν ήταν στο χέρι του θα την ήθελε όχι για τον χειμώνα, αλλά για… αύριο. Στον Κέβιν Μιραλάς αναφέρομαι, για τον οποίο τις τελευταίες ημέρες προέκυψαν νέα σενάρια επιστροφής. "Παίζει" αλήθεια αυτό το ενδεχόμενο; Κι αν "ναι" με ποιες πιθανότητες;

Τελευταία επαφή το καλοκαίρι

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι "ερυθρόλευκοι" έχουν να ασχοληθούν με τον Βέλγο διεθνή από το περασμένο καλοκαίρι. Τότε είναι αλήθεια ότι εξέτασαν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο επιστροφής του στον Πειραιά, λαμβάνοντας υπόψη ορισμένες πολύ σημαντικές παραμέτρους.

Αυτό που δεν αμφισβητείται από κανέναν είναι ότι ο Κέβιν είναι παικταράς, από εκείνους που μπορούν να κάνουν τη διαφορά και πως το άκουσμα του ονόματός του προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στις τάξεις των φιλάθλων της ομάδας και όχι μόνο. Στο "όχι μόνο" προσθέστε πως ο 28χρονος άσος έχει πολλές συμπάθειες και στα υψηλά κλιμάκια της διοίκησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Στη διάρκεια του καλοκαιριού Ολυμπιακός και Μιραλάς "κουβέντιασαν" ξανά. Όχι απευθείας, αλλά μέσω του Ελβετού ατζέντη του Κριστόφ Ενροτέ. Τότε υπήρχε η διάθεση για αμοιβαίες υπερβάσεις προκειμένου να γίνει το μεγάλο deal. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε τη διάθεση να προσφέρει "κάτι παραπάνω" για να καλύψει το κόστος, ο ίδιος ο Κέβιν έβαλε νερό στο κρασί του για να διευκολύνει την κατάσταση. Η Έβερτον, όμως, είχε άλλα σχέδια και τελικά έπεισε τον Μιραλάς να ανανεώσει το συμβόλαιό του που έληγε στο τέλος της φετινής σεζόν.

Επιβεβαιώθηκαν οι προβληματισμοί του

Με βαριά καρδιά επέλεξε τη συγκεκριμένη διέξοδο ο "ιπτάμενος Βέλγος", καθώς ήξερε πως δεν αποτελεί μία από τις βασικές επιλογές του προπονητή του Ρομπέρτο Μαρτίνες. Τελικά, οι προβληματισμοί του επιβεβαιώθηκαν από το ξεκίνημα της περιόδου, καθώς έχει αγωνιστεί ως τώρα μία φορά βασικός κι άλλες πέντε ως αλλαγή…

Καιρό τώρα γυροφέρνει στο μυαλό του η ιδέα της επιστροφής κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και στο περιβάλλον του, αλλά και στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Πλέον, μάλιστα, μπορεί να εξεταστεί και το ενδεχόμενο δανεισμού με οψιόν αγοράς, καθώς η συνεργασία του με την Έβερτον ολοκληρώνεται το 2018.

Από το καλοκαίρι μέχρι τώρα, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά και στην άλλη πλευρά του λόφου. Η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας ακολουθώντας τις εισηγήσεις του Μάρκο Σίλβα απέκτησε τους Πάρντο και Σεμπά, ενώ δανείστηκε τον Ερνάνι από την Πόρτο, ο οποίος υπάρχει δυνατότητα να αποκτηθεί στο τέλος της περιόδου, αλλά αυτό το σενάριο είναι πολύ νωρίς για να πάρει σάρκα και οστά ή όχι. Παράλληλα, στο ρόστερ έχουν ενταχθεί και οι Κολοβός, Γιαννιώτας, οι οποίοι περιμένουν καρτερικά την επόμενη ευκαιρία…

Μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν

Στην παρούσα φάση, Ολυμπιακός και Μιραλάς δεν έχουν μιλήσει για το μέλλον. Πιθανότατα θα γίνει κουβέντα μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. Η πλευρά του παίκτη είναι δεδομένο πως θα ρίξει στο τραπέζι την επιθυμία του να επιστρέψει και θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει προς αυτή την εξέλιξη. Είναι σαφές πως ο Ολυμπιακός δεν αποτελεί μονόδρομο για τον Κέβιν, καθώς έχει και την αξία και το όνομα και την προϋπηρεσία για να βρει άλλον εργοδότη στο εξωτερικό, είτε με μεταγραφή, είτε ως δανεικός. Αν πάει μια ομάδα να τον αγοράσει, εξάλλου, δύσκολα θα δαπανήσει κάτω από 10-12 εκατομμύρια.

Εκείνο που θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας, πάντως, έχει να κάνει με τη δική του επιθυμία, αλλά και της συζύγου του Κριστέλ να έρθουν στην Ελλάδα για μόνιμη επανεγκατάσταση. Κι αυτό το στοιχείο μπορεί να επηρεάσει καταλυτικά τις όποιες εξελίξεις, αρκεί και ο Ολυμπιακός να λάβει τη σχετική απόφαση, με δεδομένη και την παρουσία στη συνέχεια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, πιθανότατα στο Champions League, αφού χρειάζεται άλλος ένας βαθμός κι απομένουν δύο παιχνίδια.

Οι κατάλληλες προϋποθέσεις

Το ενδεχόμενο να συναντηθούν ξανά Ολυμπιακός και Μιραλάς είναι σε φιλολογικό επίπεδο. Αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχουν, όμως, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να γίνει πράξη αν και οι δύο πλευρές έχουν αυτή τη διάθεση και κινηθούν αναλόγως. Το να δώσουν οι "ερυθρόλευκοι" ένα τόσο μεγάλο ποσό για να κάνουν μια τέτοια κίνηση μεσούσης της σεζόν και με τόσο "γεμάτο" ρόστερ μάλλον θα πρέπει να το ξεχάσουμε. Το να πουν "ναι", όμως, σε δανεισμό του Μιραλάς με οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι που πολλά μπορούν να αλλάξουν, δεν γίνεται να αποκλειστεί σε καμία περίπτωση.

Εκείνο που θα πρέπει να περιμένουμε είναι η συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, οι ανάγκες και οι προσδοκίες που θα δημιουργηθούν μέχρι το τέλος του 2015. Όπως σας ενημερώσαμε, άλλωστε, το αρχικό πλάνο δράσης για τον Γενάρη δεν προβλέπει την απόκτηση άλλου επιθετικού, εκτός κι αν… Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θέλεις κάτι πολύ, στο τέλος συνωμοτεί το σύμπαν για να το πετύχεις κι ο Μιραλάς –στην παρούσα φάση- είναι αποφασισμένος να αλλάξει φανέλα με βασική προτεραιότητα να φορέσει ξανά την ερυθρόλευκη. Αυτά προς το παρόν, καθώς πλησιάζει και η Λεωφόρος…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Συγκλονιστική εξομολόγηση Μιραλάς στο Contra.gr: "Έκλαψα πολύ όταν έφυγα από τον Ολυμπιακό"

Διονύσης Βερβελές: Δεν πούλησε, αγόρασε και δημιούργησε

News 24/7

24MEDIA NETWORK