Η Μάλμε, ο Ανδριανός και ο πολιτισμένος Μίτσελ

Ο Σταύρος Καραΐνδρος γράφει για την ευεργετική απόφαση του Γιάννη Ανδριανού που δίνει το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να διαχειριστεί διαφορετικά το αποψινό ματς με την Μάλμε και να βγάλει από το μυαλό του τον ΠΑΟΚ.

Η Μάλμε, ο Ανδριανός και ο πολιτισμένος Μίτσελ
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μάλμε στο καλύτερο χρονικό σημείο, το οποίο διαμορφώθηκε μετά την απόφαση του Γιάννη Ανδριανού. Μέχρι να αποφασιστεί η αναβολή, οι πρωταθλητές Ελλάδας βρίσκονταν σε μία κρίσιμη καμπή. Από την μία πλευρά ήταν ο Ατρόμητος και η εικόνα που εμφάνισαν στο Περιστέρι, από την άλλη ο ΠΑΟΚ και το -3 που έμοιαζε σαν θηλιά στον λαιμό και στην μέση η Μάλμε και η ανάγκη ενός καλού αποτελέσματος για να μην πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων ο θρίαμβος επί της Ατλέτικο.

Τώρα η μία πλευρά μετατέθηκε και το άγχος λιγόστεψε. Οσο κι αν φωνάζει ο Μίτσελ, αλλά και κάθε προπονητής, δύσκολα βγάζεις από το μυαλό των ποδοσφαιριστών τον ΠΑΟΚ. Σίγουρα, το κίνητρο που σου δίνει το Champions League είναι τεράστιο, όπως τεράστιο είναι το κέρδος ενός ευρωπαϊκού διπλού, αλλά επειδή ζούμε στην Ελλάδα κι εδώ ο οπαδός σκέφτεται αλλιώς, ο ΠΑΟΚ ήταν στην άκρη του μυαλού. Και σε πολλούς ήταν σε όλο το μυαλό.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει τον... βραχνά του ΠΑΟΚ. Εχει μία ξεκάθαρη αποστολή, να παίξει με την Μάλμε. Εχει την μεγάλη ευκαιρία να διορθώσει τα κακώς κείμενα του αγώνα με τον Ατρόμητο, να πάρει ακόμα μια νίκη που θα τονώσει το ηθικό και στη συνέχεια θα έχει όλο τον χρόνο μπροστά του να σκεφτεί το ντέρμπι με ηρεμία και καθαρό μυαλό.

Προφανώς οι ποδοσφαιριστές είναι επαγγελματίες και πρέπει να μαθαίνουν να ζουν υπό πίεση και να βγάζουν εις πέρας απανωτές δύσκολες αποστολές. Αλλο, όμως, η πίεση κι άλλο αυτή η "αρρώστια" που επικρατεί εδώ και σε υποχρεώνει να βάλεις 5 γκολ στην Μάλμε κι άλλα τόσα στον ΠΑΟΚ για να αποδείξεις ότι είσαι η καλύτερη ομάδα κι όταν για όλα τα κακά φταίει ο απέναντι, ο εχθρός.

Μετά την απόφαση του Ανδριανού παρουσιάστηκε μια χρυσή ευκαιρία στον Ολυμπιακό να διαχειριστεί αλλιώς το αποψινό παιχνίδι και ό,τι αυτό φέρει. Ακόμα και σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος ο Ολυμπιακός θα έχει το χρονικό διάστημα εκείνο για να επουλώσει τις όποιες πληγές και να παρουσιαστεί πανέτοιμος κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Διαφορά επιπέδου

Κατά τα λοιπά, ο προπονητής της Μάλμε, Άγκε Χαρέιντε, προφανώς δεν έχει την εμπειρία και το εκτόπισμα του Μίτσελ και θέλησε να μιμηθεί τον... Μουρίνιο, επιλέγοντας ένα ιδιόμορφο mind game. Σε αυτό προσπάθησε να υποβαθμίσει τον Ολυμπιακό για να αποκτήσει το ψυχολογικό πλεονέκτημα ενόψει της αναμέτρησης της Τετάρτης. Απέτυχε.

Οχι γιατί δεν έχει το status και το βιογραφικό για να το κάνει και να προκαλέσει "θόρυβο", αλλά γιατί απέναντί του έχει έναν προπονητή που διαθέτει αυτά ακριβώς και αποφάσισε να τα... χρησιμοποιήσει απαντώντας με πολιτισμένο, ήρεμο και... χιουμοριστικό τρόπο.

Ο Μίτσελ δεν είναι χθεσινός ούτε κανά παιδάκι για να πέσει στην παγίδα κάποιου Χαρέιντε. Αυτές οι τακτικές ανήκουν στην δεκαετία '80 και στο ψυχροπολεμικό κλίμα της εποχής. Μπορεί όντως να βγει αληθινός την Τετάρτη ο τεχνικός της Μάλμε και να πάρει μία εύκολη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Το θέμα, όμως, εδώ δεν είναι αγωνιστικό. Αφορά τον σεβασμό και τον τρόπο που χειρίζεσαι τον αντίπαλο.

Δεν χρειάζεται να πούμε ότι ήταν μαγκιά του Μίτσελ που δεν απάντησε στον Νορβηγό συνάδελφό του στο ίδιο στιλ. Το είπε ο ίδιος ο Ισπανός στις δηλώσεις του: "Από τότε που ήμουν μικρός με δίδαξαν να σέβομαι τον αντίπαλο. Ενημερώνω τον προπονητή της Μάλμε ότι αυτό το έμαθα στη Ρεάλ Μαδρίτης!"

News 24/7

24MEDIA NETWORK